Menu

Cart

Audio Pro A26 aktív hangfal teszt

 

Aktív jövő

 

Az Audio Pro A26 a korábban általunk is tesztelt Addon T14 alapjaira épül, de kicsit mást képvisel. Utóbbi esetében a felhasználónak kell hozzá megoldania a műsor forrását, míg az A26 már a "kaput" is magába foglalja, amely lehetővé teszi a hálózati zenelejátszást. Tehát önmagában képes ellátni a hangrendszer és hálózati zeneközpont feladatát. Ez nemcsak azért jó, mert a felhasználó több helyiségre oszthatja szét a zenét, hanem azért is, mert a család többi tagja is vezérelheti az A26-ot. A beépített aptX kompatibilis Bluetooth 5.0 mellett WiFi is rendelkezésre áll.

 

 

 

Az Audio Pro saját vezérlő alkalmazása segít hozzáférni a Spotify, TIDAL, TuneIn és hasonló kliensekhez (de pl. a Spotify natívan is megtalálja az A26-ot). Mivel a cég már több eszközt is kínál többszobás hangrendszert építőknek, ezért nem váratlan, hogy az A26 is beilleszthető az e gyártótól származó zónák közé. Mindegyik helyi hálózathoz csatlakoztatott Audio Pro egység látható és vezérelhető az említett applikációból.

 

 

 

 

Az A26 az T14-hez hasonlóan egy 2,54 cm-es textil dóm magassugárzót és egy 11,5 cm-es mélyközép hangszórót tartalmaz. A hangfalpárból csak az egyik doboz igényel tápellátást. A beépített D osztályú erősítő (amelyet igényes alumínium lemez mögé illesztettek) 75 W teljesítménnyel szolgálja ki a jobb és bal oldalt. Nem tűnik soknak, de figyelembe véve, hogy már 2x40 wattos integrált erősítővel is hangosítottunk kisebb házibulit, azért nem olyan kevés. A két hangsugárzó hagyományos hangfalkábellel csatlakoztatható egymáshoz.

 

 

 

 

Küllem

 

Az A26 ugyanazt a példás anyagminőséget képviseli, amellyel a korábbi Addon hangrendszereknél is találkoztunk. Háza tömör és masszív, selyemfényű külsővel. A fekete és fehér színopciók megfelelnek a mai divatnak, más kérdés, hogy a magasabb árért néhányan nagyobb színválasztékot (netalán furnér külsőt) is díjaznának (mint mondjuk a T3 és T5 esetében).

 

 

 

 

A kis hangfalpár megépítettsége igényes. Csekély mérete ellenére nem kimondottan könnyű, ugyanakkor az anyaghasználata is kellemes. Az alját például egybefüggő szivacsos/gumis réteg fedi, így nem csúszkál/kopik a doboz. A magassugárzó elé fémrácsot rögzítettek, ami élettartam szempontjából egyértelműen előnyös. A hangszóróselyem kerete mágneses rögzítésű, vele és nélküle egyaránt ízléses az A26 megjelenése. Nincsenek felesleges lyukak, csavarfejek az előlapon, tehát összességében adott az Audio Pro-tól megszokott minimalizmus.

 

 

 

 

Az aktív és passzív egység hátulja egyaránt alumínium. A dobozok nyitott, basszreflex módon segítik a mélyhangok kiterjesztését. Az erre szolgáló nyílás egyenes résből tölcséres formába megy át, pozitív, hogy ilyen részletre is odafigyeltek. A beépített tápegység C7 IEC "piskóta" aljzatról kapja az áramot. Az aranyozott fém hangfalkábel csatlakozók banándugót is befogadnak. Bemeneti részről adott egy analóg sztereó Jack, egy optikai és a HDMI ARC aljzat. Nagyobb terekbe, vagy magasabb basszus igény esetén komoly támogatást nyújthat egy kiegészítő aktív mélysugárzó, amely a SUB OUT kimenethez csatlakoztatható. Utóbbi alkalmazása esetén kis kapcsolóval állítható "szatellit" módba az A26. Az egyetlen tömbből mart alumínium távvezérlő felüdülés a kommersz nevek megoldásai után.

 

 

 

 

Használat közben

 

A hangsugárzók készenléti módban is láthatók maradnak a WiFi hálózaton lévő okostelefonok, Spotify alkalmazást futtató eszközök számára. Így ha kiválasztjuk az (tetszés szerint bármire átnevezhető) A26-ot, néhány másodperc után bekapcsol és indulhat a zenehallgatás. Csak két kis bugot tapasztaltunk Spotify használata során (talán frissítés útján megoldódik): az elindítás gomb lenyomása után a készenlétből "felébredő" hangfal néma marad, nyomni kell egy szünet-indít kombinációt, és ezután fog szólni a zene. A másik furcsaság (ez lehet a Spotify hibája), hogy hosszabb lejátszási listáknál is néha (tízből egyszer) úgy dönt az A26, hogy nem játssza le a következő számot. Ilyenkor kicsit noszogatni kell a telefonról, és utána teszi a dolgát.

 

 

 

 

Tetszett, hogy a különböző bemeneteket eltérő színekkel jelezte az előlapi LED. Az infravörös távvezérlő is egész jónak bizonyult hatótávolság szempontjából. Az applikáció kicsit durván faragott, de összességében hamar áttanulmányozható. Nemcsak a zónák konfigurálására, hanem pl. EQ beállításra is nyílik lehetőség, valamint éjjeli baglyoknak hasznos lehet a filmeket kis terhelésen is dinamikusabbnak ábrázoló night mode funkció.

 

 

 

 

Az A26-ot beillesztettük mindennapjainkba és dolgozószobai hangrendszerként működtettük. Hallgattuk munka előtt, közben és után is, videókkal és zenékkel egyaránt kóstoltattuk. Jack bemenetére közvetlenül csatlakoztattunk egy iMac számítógépet, míg a Spotify klienst WiFi alapon használtuk. Tévé használata esetén az optikai/HDMI bemenetek közül lehetőség szerint egyértelműen jobb az eredmény utóbbival, de ha csak fejhallgató Jack/optikai csatlakozó adott a képmegjelenítőn, akkor értelemszerűen a digitális jelúttal lesz jobb a hangminőség.

 

 

 

 

Hangminőség

 

Amennyire emlékezetünk lehetővé tette, szinte ugyanazt a karaktert hallottuk az A26-ból, mint amivel a T14 esetében is találkoztunk. Kellemesre hangolt, kerek, felül (a magas frekvenciákban) egyértelműen kisimított, túlzott merészkedés nélküli frekvencia ábrázolása inkább a szórakoztatásra, mint a pontosságra helyezte a hangsúlyt.

 

 

 

 

A doboz kis méreteit meghazudtoló basszust produkál akkor, ha hozzá passzoló, kisebb szobában üzemelik be. Igen, nagyobb térben illetve intenzív terhelésen megmutatkozhatnak a kis doboz űrtartalom miatti hiányosságok, azaz a 60 Hz alatti hullámok keményedő, feszülő jellege. Mindez közepes járatáson azonban nem érzékelhető, sőt, ilyenkor magabiztos és lendületes arcát mutatja az A26. A sztereó tér egybefüggő, homogén, jó testességgel és hallgató felé magabiztosan érkező effektekkel, de a színpad nem kellően kidolgozott, illetve mélységérzet az árát figyelembe véve természetesen nem várható el.

 

 

 

 

Paolo Conte számait hallgatva az ének testesebb, gazdagabb volt a vártnál és a bőgő sávja is megtöltötte melegséggel a szobát. Mindazonáltal a jelenlétérzet kezdetleges maradt, tehát nem éreztük, hogy a zenészekkel egy térben tartózkodunk, csak annyi tudatosult bennünk, hogy kellemes hangú dobozok muzsikálnak az íróasztalon. Kicsit vadabb (UNKLE, Apashe, Post Malone, stb.) vizekre evezve az A26 simulékony, krémes középső frekvenciákat, merész basszus ütemeket és bántás nélküli (bár kicsit vastag tollal rajzolt) magashangokat hozott.

 

 

 

 

Alternatívák

 

Ha valakinek nem fontos, hogy két különálló dobozzal hozzon létre sztereó hangélményt, annak természetesen ideális lesz egy soundbar is, ráadásul a 200-250 ezer forintos kategóriában már aktív mélysugárzó is része az árnak, ha mondjuk a Magnat CSB 1000, JBL Bar 5.1 vagy Denon HEOS HomeCinema HS2 szetteket nézzük.

 

190 ezer forintért már építhető egy hagyományos, miniatűr hifi rendszer is különálló hangfalakból és erősítőből. A hangminőség valószínűleg jobb is lesz, mint az A26 esetében, de további összegekbe fog kerülni, ha Bluetooth vevő, HDMI ARC bemenet és hálózati extrák is szükségesek, a letisztultság hiányáról nem is beszélve. Az A26-ban pont letisztult, konyhakész kivitele az egyik fő extra.

 

Természetesen léteznek hasonlóan kompakt aktív hangfalak, temérdek extrával és még jobb hanggal (pl. KEF LSX), de leginkább a felhasználó igényein múlik, hogy meddig (és mekkora összegért) tud elmerészkedni az aktív vonalon. Az Audio Pro A26 általános multimédiás partner igyekszik lenni és a maga kategóriájában jól tölti be funkcióját, ennek megfelelően lehet mérlegelni képességeit.

 

 

 

 

Végszó

 

Az Audio Pro A26 testes és lendületes hangja egyértelműen ég-föld különbséget jelent egy olcsó számítógépes hangfalpárhoz vagy beépített TV hangszóróhoz képest. Hifis szempontokból még elviseltünk volna egy kis finomságot és pontosságot a sztereó térben. Letisztult külseje és energikus, vártnál erőteljesebb hangja viszont még hiányosságai mellett is kellemes emléket hagyott maga után. Elsősorban azokból válthat ki örömöt és elégedettséget, akik díjazzák a skandináv dizájnt, nem analitikus, hanem multimédiás, határozott hangot keresnek, és később még bővítenének 2.1-re, vagy multiroom rendszerre.

 

Műszaki adatok

 

Felépítés: kétutas basszreflex
Teljesítmény: 2x75 W
Frekvencia-átvitel: 45 Hz-20 kHz
Keresztváltási frekvencia: 2800 Hz
Magassugárzó: 2,54 cm-es textil dóm
Mélyközépsugárzó: 11,5 cm-es
Csatlakozók: HDMI ARC (PCM), digitális optikai bemenet, AUX bemenet (3,5 mm-es Jack), mélysugárzó kimenet, WiFi
Bluetooth verzió: v5.0 (aptX-LL kodekkel)
Színválaszték: fekete, fehér
Méretek: 150 x 238 x 200 mm
Ár: 189 990 Ft/pár
Forgalmazó:

A.I.D.A. Audió Kft.


+36-1-248-2030


2040 Budaörs, Gyár u. 2.


aida-audio.hu

 

Mérleg

 

+ Kompakt méreteit meghazudtoló lendület és basszus

 

+ Applikáció, beépített night mode hangprofillal

 

+ Tv-barát bemenetek, könnyű csatlakoztathatóság

 

+ Bluetooth és WiFi megléte

 

+ Letisztult skandináv dizájn

 

+ Szemgyönyörködtető távvezérlő

 

- Kissé szerényen árnyalt magas frekvenciák

 

- Spotify használata közben néha kicsit rakoncátlan

 

- Az árért cserébe díjaztuk volna olyan extrák valamelyikét, mint pl. Ethernet kábel vagy PC-USB bemenet, esetleg nagyobb színválaszték

 

Szubjektív vélemény

 

Hangminőség: 4
Kivitel: 4,5
Kezelhetőség: 4
Szolgáltatások: 5
Formaterv: 4
Ár/érték arány: 4

 

Forrás: AV-Online.hu

Ingyenes szállítás

Ingyenes szállítás

100.000 Ft feletti megrendelés esetén, Magyarország egész területére.

Ügyfélszolgálat

Ügyfélszolgálat

Tel: +36209533324, email: info@bartimexaudio.hu Hétfő-Vasárnap 8:00 - 20.00. Bemutató, árukiadás, személyes átvétel kizárólag előre egyeztetett időpontban bemutatótermünkben:1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Fizetési lehetőségek

Fizetési lehetőségek

Webáruházunkban bankkártyával, utánvéttel, előreutalással és bemutatótermi átvétel esetén készpénzzel fizethet.

Garancia

Magyar jótállás

Termékeink tiszta forrásból, márkaimportőrökön keresztül, vagy közvetlen gyári importból érkeznek. A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi és az európai márkaképviseletek támogatásával értékesítjük.

Cégünk erősségei:

- Több mint tíz éves szakmai tapasztalat

- Széles termékválaszték, több mint 3000 féle termék a hi-fi, audiofil és high-end kategóriákban

- Vásárlás előtti és utáni tanácsadás

- Professzionális termék demó a bemutatótermünkben

- A termékeink többsége otthoni körülmények között is kipróbálható

- A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi márkaképviseletek támogatásával értékesítjük


Térkép

terkep

Kapcsolat

Cégnév: Bartimex Audio Bt.

Bemutatóterem:  1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Nyitvatartás: Kizárólag előre egyeztetett időpontban!

Elérhetőség: Tel: +36209533324

Email: info@bartimexaudio.hu

Írja meg véleményét:

Hírlevél feliratkozás


Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön akcióinkról, újdonságainkról. Feliratkozását egy egyszeri 4%-os kedvezményre jogosító kuponnal honoráljuk!
Használati feltételek
Alulírott, a fenti jelölőnényzet kipipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje, és hírlevelet küldjön a számomra. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom.

Bejelentkezés vagy Regisztráció