Menu

Cart

ÚJ TERMÉKEK A T+A, LUXMAN ÉS VERTERE HÁZA TÁJÁRÓL

Az elmúlt „karantén időszak” sajnálatos módon megállította a világ audio-termelésének nagy részét. Úgy fest, hogy a koronavírus-járvány nagyon komoly hatást gyakorolt az audio-iparágra is. Nem marad érintetlenül az erősorrend, jó eséllyel le kell mondanunk egy időre néhány komoly fejlesztésről és ez változást okozhat a nagy piaci résztvevők termékfejlesztési stratégiájában is. Ezt gondoltuk a leállás kezdetén, de a termelés újraindításával új remények tűntek fel. Az eddig bejelentett új modellek piacra kerültek, igaz a szállítás még itt-ott döcög egy kissé, de lesz megoldás. Legalább is úgy szeretnénk! Amíg visszaáll minden a régi kerékvágásba álljon itt néhány újdonság a High-End kategóriában jeleskedő világcégek portékáiból!

 

 

 

A német T + A Elektroakustik GmbH. audio-nagyvállalat új termékcsoportot mutat be. 2020 az év, amikor egy teljesen új termékcsalád lát napvilágot. A fejhallgató és a hozzá passzoló erősítő. A T + A portfóliójának szerves részét képező Solitaire Planar típus a fejhallgató-sorozat első lépése, amit a Solitaire HA 200 fejhallgató-erősítő kísér. Miként a hangsugárzók, az új Solitaire P fejhallgató is szimbolizálja a hang-átalakítók tervezését és fejlesztését, amelyek a több mint 40 éves, Észak-Rajna-Vesztfáliában honos cég fémjelei. A fejhallgató tervezésénél egy egyedülálló koncepció látott napvilágot. A tervezés során kiválogatott legfinomabb anyagok és a tökéletes hangminőségre való törekvés nem szabtak határt. Az elkészült síkmágneses fejhallgatók remekművek, amelyek technikailag kiváló általános kialakítást és a legújabb technológiákat kombinálják a legmagasabb gyártási minőséggel és a jellemző T + A megjelenéssel.

A sík-mágneses átalakító nagyon hasonlít az elektrosztatikushoz, mivel membránja egy erős mágneses mező által meghajtott vékony filmből (is) áll. A döntés azon alapult, hogy a magnetosztatikus rendszer nem igényel tápfeszültséget, úgy mint egy elektrosztatikus eszköz. A kialakítás egy teljesen lineáris mágneses teret generál, amelyben a speciális ultra könnyű membrán mozog. Maga a membrán csak néhány µm vastag, szerkezetileg stabil High-Tech polimer anyagból áll. Ez az egyedülálló technológia biztosítja, hogy a membrán teljes felülete abszolút egyenletesen mozogjon, kiküszöböli a részleges rezgéseket, amelyek a lokalizált meghajtó rendszerekkel elkerülhetetlenek. A nettó eredmény: rendkívül széles dinamikatartomány, magas hangnyomás, rendkívül lenyűgöző linearitás és torzulásmentes hangzás.

 

 

A T+A HA 200 egy teljesen új konstrukciójú fejhallgató-erősítő, amely szabványokat határoz meg a technológia és a megjelenés szempontjából. A HA 200 a T+A már díjnyertes, analóg HV technológiáján alapul, amely egyedülálló koncepció. A készülék tervezésénél és megjelenésében a fő szempont a legfinomabb anyagok alkalmazása és a tökéletes hangminőség elérése volt. A HA 200 típus tulajdonképpen egy integrált erősítő, amely kielégíti a legszigorúbb szakmai és audiofil követelményeket. Ez a legkifinomultabb eszköz, optimalizálva az általuk gyártott fejhallgató speciális igényeihez. Az eredmény ennél jóval több a hangminőség, a teljesítmény, a csatlakozási lehetőségek és a megjelenés tekintetében. A HA 200 magában foglalja a stúdió-technológiában aktív profi felhasználók és az audiofil zene szerelmeseinek együttes igényeit, akik több fejhallgatót akarnak működtetni egyetlen eszközről.

 

 

 

A japán LUXMAN a D-03X kombinált CD-lejátszó megalkotásakor egyszerre felelt meg az időtlen kialakítás és az élvonalbeli technológia követelményeinek. Most egyetlen digitális lejátszó testesíti meg a legfejlettebb digitális dekódolást, valamint a tervezés és a műszaki megoldások tartós megközelítéseit.

A LUXMAN új D-03X készüléke kombinálja a hagyományos red-book szabványon alapuló CD-lejátszást a fejlett Hi-Res DAC áramkörökkel és a teljes-értékű MQA dekódolással. Rendkívül fontos volt, hogy a D-03X örökölje az egymást követő LUXMAN digitális lejátszók filozófiáját és tapasztalatait. Továbbra is hű maradt az időtlen tervezési alapelvekhez, ideértve a robusztus alvázat, a túlméretes tápegységet és az aprólékos áramkörök kiválasztását. Az eredmény az erőfeszítés nélküli muzikalitás reprodukálása, ami önmagáért beszél.

A LUXMAN cégnél nem tekintenek öncélúan a „fejlett” technológiákra, csak akkor fognak bele a fejlesztésekbe, ha az elősegíti a zenehallgatás örömét. Ez az elv a CL-1000 elektroncsöves előerősítőben éri el a legmagasabb kifejezését. Az 1975-ben megjelentetett klasszikus C-1000 utódjaként a CL-1000 szépen párosul az elismert MQ-300 vákuumcsöves sztereó teljesítmény erősítővel. Mindkettő a vállalat – az elektroncsöves hangzáskultúra területén megszerzett – különös tapasztalatait hordozza.

 

 

A CL-1000 modellről látszik, hogy tiszteli a múltat, megtestesíti a mai legjobb technikákat, egyben nagy előrelépést mutat a hangzás tisztaságában. Tartalmazza a saját szabadalmú, transzformátor által támogatott hangerőszabályzót, amelyet LECUA-nak (Luxman elektronikusan vezérelt végső transzformátor-csillapító) neveznek. Ezenkívül a szuperpermalloy maggal ellátott kimeneti transzformátorok hozzájárulnak az élénk hangzáshoz. A természetes diófa borítás, a rózsafa fényes felület melegséget és finomságot kölcsönöz.

Az 1960-as években, amikor az audio-ipar tömegesen áttért a tranzisztoros erősítők gyártására, a LUXMAN külön utat járt tovább. Felismerve az elektroncső alapú audio-világ csodálatos szépségét megszakítás nélkül folytatták a komponens készülékek gyártását. Az SQ-N150 végerősítő a LUXMAN NeoClassico II sorozatának része, a büszke hagyomány legújabb örököse.

 

 

Az SQ-N150 végerősítő gondos mérnöki munka. A LUXMAN osztott fázisú inverziós áramkörének (P-K split phase inversion circuit) kivételes linearitása révén élvezhetjük a meglepően részletes, nyílt zenelejátszást. Az áramkör rendkívül érdekes megoldás. A mérnökök a kettő JJ Electronic ECC83 miniatűr kettős trióda bemeneti szakaszát házasították egy push-pull kimenettel, négy JJ Electronic EL84 pentódával. Az SQ-N150 modellt a csövek alapos ismeretével a következetes teljesítmény és a hosszú élettartam érdekében konfigurálták. A specifikációban megadott 2 X 10 Watt teljesítmény (6 Ohm átlag impedanciára) és a hangzás a legigényesebb hallgatók számára is több, mint megfelelő.

A Minnesota-i székhelyű Audio Research jelentős frissítéseket jelentett be referencia sorozatának két terméke esetében.

 

 

Létrehoztak egy speciális frissítést a REF6 vonal-fokozati előerősítőhöz. A REF6SE felváltja a REF6 modellt, amely 2015-ben történt bevezetése óta rendkívül népszerűnek bizonyult. A REF6SE több huzalozási és elektronikai-komponens frissítést kapott, amelyek az elkészített hangzásra azonnali pozitív hatást váltanak ki. Az Audio Research mérnökei szerint a frissített előerősítő „nagyobb felbontást, nagyobb átláthatóságot, jobb összpontosítást és erőfeszítés nélküli minőséget biztosít, amely gazdagabb zenei hangzás-képet nyújt hallgatójának”.

Együtemű erősítő fokozatával a REF6SE teljesen szimmetrikus, „A”-osztályú, nulla visszacsatolású kivitel. Az erősítés szakaszában lévő hat hosszú élettartamú 6H30 cső mellett a hatalmas szerepe van a szabályozott tápegységnek, ami további 6H30 és egy 6550 elektroncsövet tartalmaz. Az SE frissítés a jelenlegi REF6-tulajdonosok számára elérhető, és az Audio Research vagy a hivatalos szervizközpontok segítségével telepíthető.

A frissített REF6SE mellett az Audio Research bejelentette a REF750SEL mono teljesítményerősítő korlátozott kiadását is. Az Audio Research vezetése szerint ez az új termék a márkának új minőségi referenciapontot teremt.

 

 

 

A REF750SE fejlesztése a Reference 160M és 160S erősítők koncepciójának továbbvitelével történt. Új alkatrész- és huzalozási frissítéseket építettek be az új 750SEL modellbe. A SEL verzió, a lenyűgöző átalakítás részeként, 23 új vezetéket és 26 új kondenzátort tartalmaz. A Reference 750 SEL több mint 750 Watt teljesítményt biztosít 4-16 Ohm hangszóró terhelés mellett. Ezt a nagy tömegű, egyedi méretű energia- és kimeneti transzformátorok alkalmazásával érik el, amely minden csatornán tizenhat KT150 vákumcsőnek áramot szolgáltat. A hangzásbeli változások között a társaság a javított mikro-és makrodinamikai kontrasztot hozza fel, amelyek lehetővé teszik a zene még jobb életre keltését.

A REF750SEL verzióból egyenlőre csak tíz pár lesz elérhető, (75 000 USD / pár) végfelhasználói áron. Sajnos nem lesz korábbi modellt frissítő készlet, amely a REF750SE-t REF750SEL-re konvertálhatja, mivel a módosítások túl jelentősek ahhoz, hogy a frissítés ilyen módon megvalósítható legyen.

 

 

A Vertere Mystic mozgó tekercses hangszedőt úgy tervezték, hogy a legszigorúbb szabványok szerint biztosítsa a kompromisszumok nélküli zenei élményt.

A hangszedő háza szilárd alumínium ötvözetből megmunkált, tömege az áram-generátorhoz van beállítva, hogy a nem kívánt mechanikai rezgések optimális mértékben el legyenek távolítva. A ház menetes furat segítségével, két rozsdamentes acélból készült csavarral rögzíthető a befogó shell-hez történő megfelelő csatlakoztatásra. A Mystic hangszedő tetején három speciálisan kialakított érintkezési pont van, amelyek a pick-up által megkövetelt pontos mechanikai csatlakozást biztosítják. Ezenkívül az elülső felső részen egy igazító gerinc is található, amely elősegíti a Mystic felszerelését bármilyen shell kiegészítőre.

 

 

Rezgésátalakító generátora tiszta rézhuzalból készült, egymást keresztező tekercsekkel ellátott, és Samarium-Cobalt mágnest használ. Az alumíniumcsőből készült tűszár Micro Elliptikus csiszolású gyémánt-tűvel rendelkezik. Úgy tervezték, hogy maximálisan kinyerje a hanglemezek barázdáiban eltárolt zenei információt, hűen produkálja a nagyfrekvenciás választ a megnövekedett felületi zaj veszélye nélkül. 0,5 mV kimenettel 10 Hz – 40 000 Hz közötti széles frekvencia tartományt biztosít, élethű dinamikai tartományt, színpadmélységet és térbeli pontossággal.
A gondosan megtervezett luxuskivitelű és magas minőségű lemezjátszók és audiokábel-rendszerek révén a Vertere a legjobb választás a zene szerelmeseinek és a High-End rajongóknak.

 

Forrás: Hangzásvilág.hu

 

Ingyenes szállítás

Ingyenes szállítás

100.000 Ft feletti megrendelés esetén, Magyarország egész területére.

Ügyfélszolgálat

Ügyfélszolgálat

Tel: +36209533324, email: info@bartimexaudio.hu Hétfő-Vasárnap 8:00 - 20.00. Bemutató, árukiadás, személyes átvétel kizárólag előre egyeztetett időpontban bemutatótermünkben:1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Fizetési lehetőségek

Fizetési lehetőségek

Webáruházunkban bankkártyával, utánvéttel, előreutalással és bemutatótermi átvétel esetén készpénzzel fizethet.

Garancia

Magyar jótállás

Termékeink tiszta forrásból, márkaimportőrökön keresztül, vagy közvetlen gyári importból érkeznek. A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi és az európai márkaképviseletek támogatásával értékesítjük.

Cégünk erősségei:

- Több mint tíz éves szakmai tapasztalat

- Széles termékválaszték, több mint 3000 féle termék a hi-fi, audiofil és high-end kategóriákban

- Vásárlás előtti és utáni tanácsadás

- Professzionális termék demó a bemutatótermünkben

- A termékeink többsége otthoni körülmények között is kipróbálható

- A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi márkaképviseletek támogatásával értékesítjük


Térkép

terkep

Kapcsolat

Cégnév: Bartimex Audio Bt.

Bemutatóterem:  1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Nyitvatartás: Kizárólag előre egyeztetett időpontban!

Elérhetőség: Tel: +36209533324

Email: info@bartimexaudio.hu

Írja meg véleményét:

Hírlevél feliratkozás


Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön akcióinkról, újdonságainkról. Feliratkozását egy egyszeri 4%-os kedvezményre jogosító kuponnal honoráljuk!
Használati feltételek
Alulírott, a fenti jelölőnényzet kipipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje, és hírlevelet küldjön a számomra. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom.

Bejelentkezés vagy Regisztráció