Menu

Cart
A+ A A-

NORDOST HEIMDALL 2 KÁBELEK

 

A többi speciális kábel-gyártóhoz hasonlóan a Nordost úgy véli, hogy a vezető erek és a szigetelőanyagok gyenge minősége és ezek rossz párosítása a készülékek között és hangsugárzók csatlakozásakor nem kívánt kölcsönhatást, hangzási torzulást és információvesztést okozhatnak. Ezzel szemben a szkeptikusok nagyrészt azt a felfogást képviselik, hogy a „buta elektronok” nem tudják a különbséget vacak és komoly kábel között, mivel csak energiát szállítanak egyik atomból a másikba.

Valóban. Az elektron túl együgyű ahhoz, hogy felismerje a hangmérnök szándékát és szintén túl csekély értelmű tudni, hogy melyik atom vezető és melyik nem. Szegény vakon belemegy bármely szomszédos anyagba, keresve érzékenységet – valójában energiasávokat, amelyeket még nem töltött meg energiával. Így folyamatosan feszegeti a határokat: megállapítható, hogy egy elektromos átvitel bizonyos energiát ad le vezetésképtelen dielektrikum jelenlétében. (Ha megkísérlünk túl sok áramot vezetni a túl kicsi keresztmetszetű vezetőn keresztül, akkor az energia egy része hővé alakul.)

 

 

Mivel a kábel-konstruktőröket az elektronok helyetti gondolkodás viszi előre, eljutnak jobbnál jobb kábelek megépítésére. A körülmények ismeretében felmerül egy kérdés – mi lenne a legjobb dielektrikum? A legjobb dielektrikum a levegő, és éppen ez az, amit a Nordost beépített a kábelbe. Egy műanyag szálat spirálisan rácsavarva az egyes vezetőszálakra, a gyártó gondoskodott arról, hogy a vezető felületének nagy részét csak levegő érintse, nem pedig azt körülvevő köpeny.

A Norse 2 család a Nordost teljes gyártmány-sorozatának második szintje, a Nordost Heimdall 2 kábelei a család első termékei. A Heimdall 2 kábelek között megtaláljuk az áramellátásért felelős hálózati-, a hangsugárzó- és az összekötő kábeleket. Vegyük szemügyre és füleljük a Heimdall 2 hangsugárzó-, a Heimdall 2 analóg összekötő- és digitális USB A/B kábeleket!

A Nordost kábel termék-vonalainak legtöbb esetben viking eredetű megjelölése van. Heimdall (régiesen Heimdallr) a norvég mitológiában, az istenek őrzője. Kevesebb alvásra volt szüksége, mint egy madárnak, hallotta a réten növekvő füvet és a juhokon növekvő gyapjút. Heimdall felelt a „riadó” kürtért, amely az égben, a földön és az alvilágban is meghallható volt. Azt hitték, hogy a kürt hangja szükséges az istenek megidézéséhez. – Az európai piac kedveli a mitológiai elnevezéseket és a Nordost kábeleket.

Heimdall 2 hangsugárzó-kábel

Szigetelő anyag: Fluorinated Ethylene Propylene (FEP)
Konstrukció: precíz Micro Mono-Filament Ribbon
Vezető: 18 x 22 AWG
Alapanyag: 60 Micron Silver-plated 99.99999% solid-core OFC
Kapacitás: 9.8 pF/ft
Induktivitás: 0.14 uH/ft
Szállítási sebesség: a fény sebesség 95%-a
A Heimdall 2 hangszóró-kábel 18 db tömör vezető-szálból áll. Az oxigénmentes réz vezető-erek körül 60 μm tiszta ezüst réteg van extrudálva. Az ezüst felületet csiszolják, polírozzák és fluortartalmú etilén-propilén (FEP) szálat tekercselnek köré. Az így kialakított egység végül egy szintén FEP alapanyagú külső burkolatot kap. Az extrudált kábel vezető ere, összességében is csak nagyon csekély mértékben, kizárólag a FEP szállal érintkezik.

 

A 24 szálból álló Heimdall 2 hangszóró-kábel szélessége 1,35 ” és vastagsága 0,03″. A csatlakozók választéka között az aranyozott villák és a szintén aranyozott Z-dugók (a Nordost szabadalmaztatott kis tömegű banánjai) szerepelnek. A Heimdall 2 hangsugárzó-kábel a következetes technológia és a minőségi alapanyagok használatával lehetővé teszi a koherens kábelezés megoldását.

Heimdall 2 összekötő kábel (RCA)

Szigetelő anyag: Fluorinated Ethylene Propylene (FEP)
Konstrukció: precíz Micro Mono-Filament
Vezetők: 4 x 24 AWG
Alapanyag: 60 micron ezüstözött 99.99999 % OFC réz-szálak
Kapacitás: 25 pF/Ft/ch
Induktivitás: 0.06 μH/Ft/ch
Sebesség: a fény sebesség 80%-a
Az imponáló konstrukción kívül a Heimdall 2 kábelek innovatív technikákat és technológiákat vonultatnak fel, jellemzőjük az a progresszív építkezés, amely a csúcsminőségű kábelek (Valhalla, Odin) alapvető elemeire épül.

 

 

A Heimdall 2 ezüstözött, OFC vezetőereket, extrudált FEP szigetelést és mechanikusan hangolt szerkezetet használ. A speciálisan tervezett, saját szabadalmú csatlakozók mind megjelennek a Heimdall 2 sorozatban. Aszimmetrikus kábelek esetén a Heimdall 2 csatlakozói a kiváló WBT Nexgen RCA dugók aranyozott változatai. A kábeleket irányjelzik, az árnyékolás csak a forrásoldali végen van csatlakoztatva.

Heimdall 2 USB A-B összekötő kábel

Szigetelőanyag: Fluorinated Ethylene Propylene (FEP)
Konstrukció: Mechanikusan hangolt, Dual Mono-Filament, csavart, árnyékolt kialakítás
Vezetők: 4 x 20 AWG
Alapanyag: Sodrott ezüstözött 99,99999% OFC rézszálak
Árnyékolás: 100% teljes lefedés, kétrétegű ezüst fólia és fonat
Sebesség: a fény sebesség 90%-a

Ebben az USB kábelben a gyártó nem tesz különbséget az adatszál és az elektromos szál anyaga között, ami egy „power over USB” DAC esetében sokat számít! A leglényegesebb jellemző a vezetőszálak tisztaságát érinti, a bíborköpenyes kábel már 7N – 99.99999 tisztaságú ezüstözött réz-szálakat tartalmaz, a külső köpeny a bevált FEP (Fluorinated Ethylene Propylene).

 

 

Az árnyékolás kétrétegű és ezüst bevonatot tartalmaz, a konstrukció Dual Mono-Filament, amely a kedvezőbb dielektromos viszonyokat nyújtó teljes légszigetelést közelíti. A Heimdall 2 az USB 2.0-ás szabványát teljesíti, azaz maximum 480 Mb/sec adatfolyamra képes. Végezetül, egyet ne felejtsünk, egy jó USB kábel semmivel sem kevésbé fontos, mint a tápkábelek, összekötők vagy a hangsugárzó kábelek!

MEGHALLGATÁS


A Heimdall 2 kábelrendszer nagymértékben megfelel azoknak a tulajdonságoknak, amelyeket a Nordost-tól elvárni. A Heimdall 2 kábel-garnitúra hangzásra színezetlen, tonálisan semleges, okkal nevezhető zenei kvalitásúnak, hatására a muzsika kezd természetesen lélegezni. A Heimdall 2 kábelek használatával a hangrendszer természetes, egyszerű és nyitott hangzás-képet produkál. A hangzásban nehéz „szűk keresztmetszetet” találni, mert nincs olyan érzés, hogy a zene idegfeszítő vagy erőszakos lenne.

A legkézenfekvőbb és hallható különbség a hangok textúrájának megjelenítése – ez önmagában briliáns. Amennyiben a felvételen mindent jól sikerült, akkor a visszahallgatásnál szembetűnően széles frekvenciatartományban és bármilyen színárnyalattól való nyilvánvaló mentességgel hallhatók a hangszerek. A realizmus szinte minden értelemben jelen van, térbeli, timbrális és texturális egyben, miközben nem téveszti el a hangszerek méretét és az egymás közötti méretarányt.

A Heimdall 2 összekötő-kábele az átlagnál hosszabb méretben (pl.: 2m) az előerősítő és a teljesítményerősítő között használható ki igazán, de ajánlott forrás-készülék analóg kimenete után is, mert törekedni kell a homogén kábelezés elérésére. Az aránylag nagy kábelhossz ellenére sem csökken a hangrendszer keltette jelenlét-érzet. A bevezető taktusok elhangzásakor azonnal hallható az a többlet, amire ez a kábel képes. Megjelennek a jól definiálható sávszélek, a magas és mély hangok nagyon jó, szemléletes átvitele. Nemcsak az első hangok, nemcsak a csúcspontok, de az utolsó hangjegyek távolodása is hangzásélményi többletet hoz.

Hallószerveinket nagyon precíz, tiszta előadással, pergőn, ízesen, de színezetlenül kényezteti. Nincs esetlenség, tisztán, energikusan szólal meg, mosottság nélkül, a felbontás kiemelkedően jó. A különböző húros hangszerek színesen, szárazsága nélkül pengettek. A zongora hangja különösen kedvemre volt, a végre megnyílt hangzásban nem találtam gyengélkedés jeleit. A hangszórókábelek segítségével pontosan hallhattam, mit csinálnak a kürtösök és a hátsó sorban lévő ütő-hangszeresek.

A Heimdall 2 kábel-rendszere sokat adott, elegendő azt mondani, hogy teljesen elégedett voltam. A kábelek kvalitásai megegyeznek egy igényesen összeállított audiofil hangrendszer dinamikai képességeivel. Ezt nemcsak az eget-verő csúcsoknál, de a nagyon apró, zeneileg nagyon fontos változások esetét szintén jelezte. A tisztán csengő, csodálatos hangok meggyőzőek. Mint már utaltam rá, ehhez szükség van a forrás-készülék, az erősítő és a hangsugárzók szerencsés kombinációjára! Már egyetlen kábel rendszerbe iktatásával is sok hangzási kívánság teljesül, a hangfelvételek elkezdenek előadásokká átalakulni. Így nem kérdéses az a gondolat, hogy a Heimdall 2 sor összekötő és hangszóró-kábeleit – a megfelelő ítélőképesség birtokában – lehetséges „költségvetési” terméknek tekinteni.

KONKLÚZIÓ


Évekig tartó átfogó kutatás és fejlesztés után a Nordost tökéletesítette a szabadalmaztatott Mono-Filament technológiát, amely virtuális levegő dielektrikumot hoz létre azáltal, hogy egy FEP spirált tekercsel az egyes vezető szálak köré. A vezetővel való érintkezés minimalizálásával a monofil technológia csökkenti az dielektromos abszorpciót, miközben javítja a mechanikai paramétereket és a geometriai pontosságot. A Norse2 család kábelei az elsők, amelyek aszimmetrikus földelést használnak, a földelés javításával csökkentve a zajpadlót. A Nordost nagy lépést tett a mechanikusan hangolt konstrukció mellett a mechanikusan hangolt kábelhosszok terén, csökkentve a mikrofóniát és a nagyfrekvenciás rezonanciát.

A Heimdall 2 – a szó jó értelmében – „büdösül csaló”. Nem való akármilyen hangrendszerbe, a félvezetős integrált erősítőknek viszont feltétlenül szükségük van rá. Szinte kibújik a kisördög még a „lassú víz” módjára „unalmas hangzású” erősítőkből is. A nagyon határozott felső/közép és magas hangrendű tartomány szinte feléleszti a hangrendszert. Nem ajánlott visítós hangfalak csatlakoztatására, mert szétmegy a fejünk a felborult hangzási egyensúlytól. Viszont, ajánlatos kissé lejjebb hangolt (rosszul eltalált váltási-frekvenciával megáldott) kétutas, kisebb érzékenységű (86-88 dB) hangsugárzók csatlakoztatásához – és akkor nem marad bennük a hang.

Pro
+ tiszta alapanyagok
+ egyedi szabadalmak felhasználása

Kontra
– készülékekben és hangsugárzókban válogatós

 

Forrás: Hangzásvilág.hu

Ingyenes szállítás

Ingyenes szállítás

100.000 Ft feletti megrendelés esetén, Magyarország egész területére.

Ügyfélszolgálat

Ügyfélszolgálat

Tel: +36209533324, email: info@bartimexaudio.hu Hétfő-Vasárnap 8:00 - 20.00. Bemutató, árukiadás, személyes átvétel kizárólag előre egyeztetett időpontban bemutatótermünkben:1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Fizetési lehetőségek

Fizetési lehetőségek

Webáruházunkban bankkártyával, utánvéttel, előreutalással és bemutatótermi átvétel esetén készpénzzel fizethet.

Garancia

Magyar jótállás

Termékeink tiszta forrásból, márkaimportőrökön keresztül, vagy közvetlen gyári importból érkeznek. A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi és az európai márkaképviseletek támogatásával értékesítjük.

Cégünk erősségei:

- Több mint tíz éves szakmai tapasztalat

- Széles termékválaszték, több mint 3000 féle termék a hi-fi, audiofil és high-end kategóriákban

- Vásárlás előtti és utáni tanácsadás

- Professzionális termék demó a bemutatótermünkben

- A termékeink többsége otthoni körülmények között is kipróbálható

- A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi márkaképviseletek támogatásával értékesítjük


Térkép

terkep

Kapcsolat

Cégnév: Bartimex Audio Bt.

Bemutatóterem:  1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Nyitvatartás: Kizárólag előre egyeztetett időpontban!

Elérhetőség: Tel: +36209533324

Email: info@bartimexaudio.hu

Írja meg véleményét:

Hírlevél feliratkozás


Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön akcióinkról, újdonságainkról. Feliratkozását egy egyszeri 4%-os kedvezményre jogosító kuponnal honoráljuk!
Használati feltételek
Alulírott, a fenti jelölőnényzet kipipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje, és hírlevelet küldjön a számomra. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom.

Bejelentkezés vagy Regisztráció