Menu

Cart

Kanto YU6 aktív hangfal teszt

Valamikor a kétezres évek közepén Kanadában gondoltak egyet, és létrehoztak Kanto néven egy olyan céget, ami kizárólag kisméretű és aktív hangsugárzók gyártására szakosodott. Az elmúlt időszakban természetesen a termékpaletta kibővült, de így is csupán hat tagot számlál. Az ismerkedést kezdjük a YU6 nevűvel, ami klasszul néz ki, kellően sokoldalú, és reményeink szerint jól is teljesít!

 

 

Már a cég megnevezése a Kanto is rövid, játékos, valamint könnyen megjegyezhető, ezzel pedig eleve útmutatást kapunk tőlük, hogy milyen célt is szeretnének kiszolgálni a termékeikkel. Nem a high end volt a szemük előtt, még csak nem is igazán a hifi, egyszerűen azoknak szerettek volna hangfalakat gyártani, akik a zenehallgatást univerzálissá akarják tenni, mindehhez járjon divatos és igényes külső, de természetesen a hangzás is feleljen meg a kor elvárásainak. Nem nappaliba szánják a készülékeket, inkább irodába, gyermek vagy vendégszobába, a kritériumok között pedig szerepelt az is, hogy kis helyet foglaljon a rendszer, valamint egyszerű legyen kezelni.

 

 

 

 

A Kanto YU6 egy pár kétutas állványos aktív hangfal, ami hozzánk fekete színben érkezett, de létezik még piros, szürke, sárga, bambusz és fehér kivitelben is, így tényleg a lakókörnyezetünkhöz megfelelőt tudjuk kiválasztani. Amiben közösek, a lakkbevonat, valamint az, hogy a hangszórókhoz nem jár védőszövet. Ezek nem könnyítik meg a dolgunkat, mert a fényes külső eleve nagyon vonzza még a polleneket is, a membránokat pedig nem védi semmi, tehát tegyük egy stabil helyre, ahol nem nagyon piszkálhatja senki, a portörlő viszont gond nélkül eléri.

 

 

 

 

A 25 mm-es selyem dóm magassugárzó felülre került, alá 133 mm-es, porvédő kúpos, kevlár membrános mélyközép hangszórót integráltak, tehát a klasszikus hangsugárzóépítés példájával van dolgunk. A 175x271x205 mm-es dobozok élei lekerekítettek, ránézésre, tapintásra és megemelésre is kellemes benyomást keltenek.

 

 

 

 

A fifika a hátlapra érve jön, bár a bevezetőnk után gondolhatnánk azt, hogy olyan nagy meglepetés már nem érhet minket. Az egyik esetében nem is, hiszen találunk rajta egy igényes, aranyozott csatlakozóaljzatot, valamint egy reflexnyílást, a párja viszont elég rendesen el van látva ki- és bemenetekkel. A kellően öblös és mély reflexport itt is adott, ahogy a banándugókat is fogadni képes aljzatok, viszont a sor itt nem ér véget. Az alsó szegmensen van egy billenőkapcsoló, hiszen a Kanto YU6 aktív hangfalpár. Találunk kicsit feljebb egy USB-A aljzatot, amin keresztül mobilkészülékünket tudjuk tölteni.

 

 

 

 

RCA bemenetből egy pár van, ami viszont CD-játszónk mellett analóg lemezjátszónk jelét is képes fogadni, kettejük közötti váltást egy kapcsolóval oldhatjuk meg, az utóbbihoz beépített phono előerősítőt alkalmaztak. A fizikai összeköttetésre még egy 3,5 mm-es AUX Jack, valamint kettő darab optikai aljzat szolgál, ezekkel forráskészülékként akár PC-t, akár Blu-ray lejátszót, televíziót is alkalmazhatunk, így a zenehallgatás mellett kompaktabb házimozit is alkothatunk általa, főleg annak tudatában, hogy még mélynyomót is rá tudunk kötni. Házimozin itt persze nem a klasszikus 5.1-et értjük, és a televízió kimenete PCM-jelre korlátozott. Természetesen a Bluetooth kapcsolat is adott, így lényegében egy olyan aktív sztereó, és tovább bővíthető hangsugárzó rendszer áll rendelkezésünkre, ami majdnem minden létező fizikai és vezeték nélküli, analóg és digitális jelforrást képes kezelni.

 

 

 

 

A beépített digitális rendszerű erősítő csatornánként 50 W teljesítmény leadására képes, a két doboz közötti kapcsolatot pedig a mellékelt kábellel tudjuk megteremteni. Ez elég mezei kivitelű, és szerintünk hosszabb is a kelleténél, ezért érdemes a későbbiekben rövidebb, és banándugókkal ellátott példányra cserélni, biztosan javítani fog a minőségen. Az egészhez kapunk távvezérlőt is, amivel tulajdonképpen minden létező opciót elérhetünk. Az természetes, hogy válthatunk a bemenetek között, de lehetőségünk van általa hangszínszabályzásra, léptetésre a zeneszámok között, de még a balanszot is beállíthatjuk. Az aktív hangdoboz előlapjának jobb aljába elhelyeztek egy hangerőtárcsát, melyet benyomva válthatunk a bemenetek között, pillanatnyi állását egy apró LED jelzi a másik sarokban. Kijelző híján ez azoknak jöhet jól, akik íróasztalra helyezve alkalmazzák a YU6-ot, és a távvezérlő ilyen esetben nem kézenfekvő.

 

 

 

 

A rendszerünk összeállítása nem tekinthető bonyodalmasnak, még akkor sem, ha minden létező opciót kihasználunk. A két doboz összekötésénél mi saját kábelt használtunk, aminek mindkét végén banándugó van, ezáltal sokkal stabilabb és egyszerűbb a kapcsolat, nem kell a csupasz drótvégeket illesztgetnünk. Először optikai csatlakozást használtunk, jelforrásként pedig televíziót, és máris kezdődhetett a szórakozás.

 

 

 

 

Igen, a Kanto-nak egészségesen szórakoztató az előadása. Magabiztos, szépen lecsengő mélyhangjai vannak, amelyek a felhasznált anyagok által pontosak, határozottak, nem vállalják túl magukat, a többi szekcióval így teljesen arányos egységet alkotnak. Nem állítjuk azt, hogy egy film hanganyagához, vagy egy koncerthez ő lesz a legjobb választás, hiszen ott többcsatornás sáv van, amivel a YU6 sok mindent nem tud kezdeni, hiszen nem soundbar, nem hangprojektor, hanem egy sztereó rendszer. Persze így is remekül teljesített, bármilyen jellegű kijelzőhöz bátran csatlakoztathatjuk, főleg, ha annak közelében találunk neki helyet, de szobán átvágtató csordát, süvítő lövéseket, vagy köröző autókat nem fog nekünk mutatni.

 

 

 

 

Zenehallgatáskor természetesen változott a felállás, aminek minősége persze függött a jelforrástól, és a hanganyag minőségétől. A Bluetooth abszolút stabil és gyors, a tömörített zenék esetében sem feltétlenül összemosódást hallottunk, hanem inkább szellősebb lett az előadás, ami nagyon is jó pont. A minőség javításával a Kanto is izgalmasabb lett, főleg akkor, ha a hátsó falakat is segítségül hívtuk. A basszus így még stabilabbá és kerekebbé vált, viszont nem kente szét a hangképet, csak jobban alátámasztotta azt.

 

 

 

 

Ennek a készüléknek bizony a klasszikus értelemben vett monitoros jellemzői vannak, mert szereti az apró részleteket megmutatni. Ritmuskövetése kiemelkedő, nem egy harcias, magamutogató típus, inkább egyszerűen zenélni akar. Lefordítva mindezt: nem a manapság divatos Bluetooth rendszerek bizonyítási kényszerével próbál érvényesülni, hanem a sztereó zenehallgatásra fekteti a hangsúlyt. CD-játszóval vagy vinyl lemezek esetében a hangminőség egyértelműen változik, javul, és abban az irányban, ahogyan azt elvárhatjuk. Az analóg szekció esetében nem feltétlenül egy Pet Shop Boys remix kell legyen a zene, hanem inkább egy hétköznapibb, esetleg andalítóbb album, mert bizony a YU6 képes bensőséges hangulat teremtésére. Persze megbirkózik egy Megadeth-szel, tényleg nem fog tőle zavarba jönni, ahogyan Pavarotti sem fogja feszengésre bírni, csak számoljunk azzal, hogy a torzított gitárok finomabbak lesznek, az énekes tüdején pedig kevesebb levegő megy keresztül. Digitális jelforrásnál, legyen az PC vagy CD, a hangkép azok függvényében változik. Az előbbinél inkább háttérzenéket válasszunk, bár a minőségre nem lehet panaszunk, de ennek a kiaknázására inkább maradjunk a jól bevált ezüst korongoknál. Akkor jöhet a feszengésmentes, tiszta, de kellően izgalmas zenehallgatás. A teljesítmény bőven elegendő úgy 20 m2-ig, de az opcióként ajánlott mélynyomó bevetésével ennél kicsit tovább is merészkedhetünk, és akkor már egy könnyedebb házibuliba is bevethetjük a Kanto-t.

 

 

 

 

A Kanadaiak üdvöskéje alig több, mint 140 ezer forintért nagyon sokat nyújt, remek minőségben. Divatos és friss külsejével kicsit ellentétben van a megszólalása, ami ugyan fiatalos, de nem hivalkodó, hanem kellemes, pontos és kiegyensúlyozott. Nem fogjuk vele a szobáink falait kitolni, de amit azok között művel, az nagyon szerethető. Mindenképpen zenehallgatásra ajánlott, azt is normális keretek között, szobai hangerőn, bár egy kis bulitól sem riad majd vissza. Egy olyan mindenes, aminek tervezésénél az egészséges megszólalás, az egyszerű használat és a szórakoztatás megteremtése volt a cél, az sikerült is.

 

Műszaki adatokTeljesítmény: 2x50 W RMS (200 W csúcs)
Frekvencia-átvitel: 50 Hz-20 kHz
Hangszórók: 25 mm-es selyem dóm magassugárzó, 133 mm-es, kevlár membrános mélyközép sugárzó
Csatlakozók: RCA, phono, 3,5 mm-es Jack AUX, 2 db optikai, Bluetooth
Bluetooth verzió: v4.0 (aptX)
Kimenet: mélysugárzó, USB-A (telefon töltésre)
Méretek: 175 x 271 x 205 mm
Tömeg: 5,2 kg (aktív) + 4 kg (passzív)
Ár: 146 900 Ft/pár
 

 

 

Mérleg

 

+ Kellően energikus és részletes előadás, nagyszerű térrel

 

+ A finomságokra figyel inkább, mintsem a lehengerlő előadásra

 

+ Sokoldalúság, könnyű installálás, és kezelhetőség

 

- Elsősorban zenére termett, a televízióhoz csatlakoztatás inkább plusz opció

 

Szubjektív véleményHangminőség: 4
Teljesítmény: 4
Kivitel: 4
Kezelhetőség: 4.5
Szolgáltatások: 4.5
Formaterv: 4
Ár/érték arány: 4

 

Forrás: AV-Online.hu

Ingyenes szállítás

Ingyenes szállítás

100.000 Ft feletti megrendelés esetén, Magyarország egész területére.

Ügyfélszolgálat

Ügyfélszolgálat

Tel: +36209533324, email: info@bartimexaudio.hu Hétfő-Vasárnap 8:00 - 20.00. Bemutató, árukiadás, személyes átvétel kizárólag előre egyeztetett időpontban bemutatótermünkben:1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Fizetési lehetőségek

Fizetési lehetőségek

Webáruházunkban bankkártyával, utánvéttel, előreutalással és bemutatótermi átvétel esetén készpénzzel fizethet.

Garancia

Magyar jótállás

Termékeink tiszta forrásból, márkaimportőrökön keresztül, vagy közvetlen gyári importból érkeznek. A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi és az európai márkaképviseletek támogatásával értékesítjük.

Cégünk erősségei:

- Több mint tíz éves szakmai tapasztalat

- Széles termékválaszték, több mint 3000 féle termék a hi-fi, audiofil és high-end kategóriákban

- Vásárlás előtti és utáni tanácsadás

- Professzionális termék demó a bemutatótermünkben

- A termékeink többsége otthoni körülmények között is kipróbálható

- A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi márkaképviseletek támogatásával értékesítjük


Térkép

terkep

Kapcsolat

Cégnév: Bartimex Audio Bt.

Bemutatóterem:  1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Nyitvatartás: Kizárólag előre egyeztetett időpontban!

Elérhetőség: Tel: +36209533324

Email: info@bartimexaudio.hu

Írja meg véleményét:

Hírlevél feliratkozás


Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön akcióinkról, újdonságainkról. Feliratkozását egy egyszeri 4%-os kedvezményre jogosító kuponnal honoráljuk!
Használati feltételek
Alulírott, a fenti jelölőnényzet kipipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje, és hírlevelet küldjön a számomra. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom.

Bejelentkezés vagy Regisztráció