Menu

Cart

SUGDEN AUDIO A21SE SIGNATURE INTEGRÁLT ERŐSÍTŐ

 

„A zene reprodukciója ne függjön a technológiától”
A vállalat – a J.E. Sugden & Co. Ltd. – alapítója James Edward Sugden híres mondása szerinti szellemben dolgozik immáron 1967-óta. James Sugden korábbi cége a Research Electronics Ltd. saját tervezésű audio-tesztelő berendezéseket, millivoltmérőt, jelgenerátort, műszereket és torzításmérő eszközöket gyártott, annak érdekében, hogy később új audio-termékeket fejlesszenek ki. Röviddel ezután a gyártást elköltöztették Cleckheaton-ba, Nyugat-Yorkshire-be és itt a cég, mint Sugden Audio kiváló minőségű, „A”-osztályú kapcsolás-technikát használó erősítők fejlesztésével és gyártásával vált világhírűvé. Bemutatkozó termékük az A21 integrált erősítő volt. A világ első, tiszta „A”-osztályú tranzisztoros erősítője, ami nagy sikerrel járt. Az első A21 erősítőket még a Richard Allan Speakers hangszórógyártó társaság részére készítették, de a kapcsolat rövid időn belül a cég megszűnése miatt kifulladt. A modellt egy éven belül SUGDEN A21 névvel jegyezték a piacon.

A Sugden cégnél az „A”-osztályú kapcsolástechnika sokféle erősítőben jelenik meg. A mai A21SE Signature integrált erősítő a klasszikus A21 erősségeire épül, magával hordozza a jellegzetes és híres Sugden hangzást. A termékeket több, mint öt évtizedes fejlesztési és gyártási tapasztalattal hűséges, odaadó és képzett munkaerő tervezi és gyártja Angliában, West Yorkshire-ben. A Sugden Audio klasszikus név a brit hifi-ben.

Teljesítmény: 2 x 30 Watt (8 Ohm)
2 x 40 Watt (4 Ohm)
Frekvenciamenet: 12 Hz – 141 000 Hz (+/-1dB)
Teljes sávszélesség: 6 Hz – 280 000 Hz
Bemeneti érzékenység: 110 mV
Jel/zaj viszony: kisebb, mint 90 dB
Méretek: 115 x 430 x 360 mm
Tömeg: 15 kg
Ár: 1 150 000 HUF


A precíz anyag-megmunkálással elkészített és szépen kivitelezett, normál rack-szélességű (430 mm) erősítő előlapja 10 mm vastag. A formatervezés vonala vonzza a szemet, a stabilitás érzése és a Sugden jó hírneve hosszú élettartamot prognosztizál. A minimalista esztétika nem fékezi a funkcionalitást, tükrözi minden zene- és hifi-rajongó vágyát. A hangerőszabályzó motoros-potenciométer és a bemenetválasztó-kapcsoló szilárd, zökkenőmentesen és megbízhatóan működik.

 

 

Ez az erősítő tagadhatatlanul „A”-osztályú, jól szól és mellé „jól” fűt. Az eddigi 21-es modellhez képest a megszokottnál nagyobb a tápegység. Az A21SE Signature modell esetében a logikus kapcsolás-technikát felvonultató előerősítő szakasz szintén egy továbbfejlesztés. A kimeneti tranzisztorok együtemű üzemmódban történő működtetése tovább javítja a jelfolyam egyenletességét.

 

 

Az „A”-osztályú, félvezetős erősítés egyszerűen azt jelenti, hogy a kimeneti fázist állandó előfeszített (DC) árammal látják el, hogy a kimeneti tranzisztorok teljes hajtással működjenek, még akkor is, ha nincs hasznos műsorjel. Ennek a topológiának az „A/B”-osztályú kialakításhoz viszonyítva előnye, hogy a leggyakrabban előforduló torzítást kiküszöböli. Bizonyos torzítás akkor lép fel, amikor egy „A/B”- osztályú erősítő átvált az „A”-osztályú műveletre. Ez az ütem a teljes teljesítmény-növekedés körülbelül 5%-a. A „B”-osztályú művelet sokkal nagyobb kimeneti erősítést eredményez, de sajnos az a linearitás és a muzikalitás rovására megy. További előnye az „A”-osztályú működésnek, hogy a kimeneti fokozat mindig termikusan optimális szinten működik és az általa létrehozott torzítás sokkal kellemesebb típusú páros számú felharmonikusokat származtat, szemben az „A/B”-osztályú műveletben előállított páratlan számú harmonikusokkal. Mivel a tiszta „A”-osztályú erősítők kimeneti áramköre mindig ki van hajtva nagyon melegen működik, ezért van szükség a megfelelő hőelvezetésre, és a jobb minőségű alkatrészekre, amelyek a termék élettartama alatt képesek ellenállni a hőnek.

 

 

Ez az „A”-osztályú erősítő melegebben üzemel, kevésbé energia-hatékony, következésképpen drágább a Watt/költség hányad, cserébe nem szenved a „keresztirányú torzítás” jelenségétől. Az alkalmazott topológia egy egyszerűbb áramkör, amely kiváltképpen jó, ha az audiojel eredeti integritását kell megőrizni. Kevesebb alkatrész az jel-útvonalon = kevesebb interferencia.

 

 

A váz hátsó részén öt nagy-szintű, aranyozott érintkezőkkel ellátott relék által működtetett, vonal-bemenet áll rendelkezésre perifériás készülékek csatlakoztatására. Rendelhető MM/MC phono-kártya és fejhallgató erősítő is.

 

 

A kimenetek tekintetében egy pár speciális hangsugárzó csatlakozó, egy szabályozható előerősített (variable pre-out és egy állandó jelszintű kimenet viszi tovább a jelet különböző célú felhasználásra.

A hangsugárzó „csatoló-oszlopok” kiváló minőségűek, mind spade, mind banán-csatlakozót fogadni képesek. Meglepetésre egy karton-címke fogad az összeszerelést és tesztelést végző technikusok aláírásával.

MEGHALLGATÁS


Az erősítőben lezajló termikus stabilitás a bekapcsolástól számítva lassan, kb. húsz perc alatt, és fokozatosan következik be. A bármilyen zenei műfajon létrehozott varázslat nagy része az „A”-osztályú működésnek köszönhető. Az ötven százalékkal nagyobb tápegységgel és a megnövekedett teljesítménnyel bővítve a tiszta „A”-osztályú együtemű kapcsolástól elvárható kiváló hangzás jellegzetesen „Sugden” marad. Ez a 30 Watt bőven 30, a hangerő-tartalék még a házibulihoz is elég.

Emerson, Lake and Palmer felvétele a Brain Salad Surgery bebizonyít mindent. A felvételeken az egyik pillanat a másik után újdonságokat mutat, érzelemrajzolásban bebizonyítja, hogy a kefe = sok egyedi szálú ecset és nem egy darab csiszolópapír. Emellett a dinamika lenyűgöző.
Elementáris energiák szabadulnak el, ami a három zenész által teremtett műfajhoz elengedhetetlen, nélkülözhetetlen, csodálatos és lélegzetelállító, de mégis, Greg Lake gitárszólója és éneke szívhez szólóan hatásos.

Vivaldi Négy évszak című, mindenki által favorizált, kiváló felvételeken meglévő műve hívogatóan mutatja, hogy az akusztikus zene szerelmesei boldogok lesznek egy ilyen erősítő birtoklásával. Ha az eddigieknél nem is lesznek lelkesebbek, azt bizonyára el fogják ismerni, hogy csodálatos a harmóniák tényleges textúrája rajzolódik eléjük. A zenei konzervekből létrehozott szórakozás a funkció és teljesítmény legjobb keveréke, a fülnek kellemes és élénk, szinte holografikus hangtér ábrázolással társul.

Operafelvételek meghallgatása esetén a középsáv egyenletessége, kiváló térbeli részletekkel átadóképes. Kedvenc énekeseim hallgatásakor a teljes kifejezés-tartomány, hangjuk teljes terjedelme finoman reprodukálódik. Hallható, mert a felvételen rajta van, az énekes mikor fordul a partnere felé, illetve, változtatja helyét a színpadon amikor a cselekmény úgy kívánja, sőt az is amikor a színpadról a háttérben távozik. Ez különböző hangtér-aurákat, irányokat, hang tömegeket hoz létre, élvezetes a sok apró mégis felhang-dús részlet.

Az A21SE Signature által létrehozott zenei előadás háromdimenziós rekreációja valóban hallható, különösen akkor, ha különféle mester-hegedűket és Steinway vagy Bösendorfer zongorákat hallgatunk. Kiváló hangsugárzókkal párosítva a hangszínpad szélessége oldalirányban meghosszabbodik, akár a hangsugárzók tengely-vonalától kívülre eső területre is. A létrehozott hangzásképek mérete a hangsugárzó kvalitásaitól függ, de a frekvencia-táplálás egyenletességéről a teljesítmény sávszélesség gondoskodik. Emellett figyelemre méltó a létrehozott hangzástér mélysége is.
A Sugden Audio A21SE Signature integrált erősítő a hangsugárzók elég széles körében lendületesebb előadásmódot, szemléletesebb mikrodinamikát és jobb kontrollt biztosít. Mindenkinek, aki valaha azt állította, hogy egy félvezetős erősítő nem hangzik olyan jól, mint a csövesek, azoknak meg kell hallgatnia ezt az erősítőt.

KONKLÚZIÓ


A Sugden Audio immáron hat évtizeden keresztül gyárt „A”-osztályú erősítőket. A hagyományt továbbra is folytatva, minden Sugden terméket ugyanaz a magasan képzett csapat, zömében kézi munkával állít elő. A teljes tervezési és gyártási folyamatban való részvétel minőségi brit termékeket eredményez. A márka szinonimája az audio iránti szenvedélynek és a hangzásbeli kiválóságnak.

Akik születésüktől úgy vannak programozva, hogy az analóg audio-termékek közül a legfinomabbat használják, bátran javaslom, hogy elsődleges eszköznek Sugden erősítőt használjanak. A zene szerelmeseinek széles skálája gyakran áll elő a maximalizmus igényével. Időnként könnyű elveszíteni az utat a megszállottság miatt, pedig erre nincs szükség. Inkább az érzelem határozza meg a szépséget, amelyet megtapasztalunk.

Pro
+ Angliában kézműves munkával épített
+ elegáns minimalista esztétika, nagyon jó építési minőség
+ tiszta „A”-osztályú, együtemű topológia
+ tágas, tartalmas hangzás

Kontra
– műanyagból készült távirányító

 

Forrás: Hangzásvilág.hu

Ingyenes szállítás

Ingyenes szállítás

100.000 Ft feletti megrendelés esetén, Magyarország egész területére.

Ügyfélszolgálat

Ügyfélszolgálat

Tel: +36209533324, email: info@bartimexaudio.hu Hétfő-Vasárnap 8:00 - 20.00. Bemutató, árukiadás, személyes átvétel kizárólag előre egyeztetett időpontban bemutatótermünkben:1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Fizetési lehetőségek

Fizetési lehetőségek

Webáruházunkban bankkártyával, utánvéttel, előreutalással és bemutatótermi átvétel esetén készpénzzel fizethet.

Garancia

Magyar jótállás

Termékeink tiszta forrásból, márkaimportőrökön keresztül, vagy közvetlen gyári importból érkeznek. A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi és az európai márkaképviseletek támogatásával értékesítjük.

Cégünk erősségei:

- Több mint tíz éves szakmai tapasztalat

- Széles termékválaszték, több mint 3000 féle termék a hi-fi, audiofil és high-end kategóriákban

- Vásárlás előtti és utáni tanácsadás

- Professzionális termék demó a bemutatótermünkben

- A termékeink többsége otthoni körülmények között is kipróbálható

- A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi márkaképviseletek támogatásával értékesítjük


Térkép

terkep

Kapcsolat

Cégnév: Bartimex Audio Bt.

Bemutatóterem:  1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Nyitvatartás: Kizárólag előre egyeztetett időpontban!

Elérhetőség: Tel: +36209533324

Email: info@bartimexaudio.hu

Írja meg véleményét:

Hírlevél feliratkozás


Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön akcióinkról, újdonságainkról. Feliratkozását egy egyszeri 4%-os kedvezményre jogosító kuponnal honoráljuk!
Használati feltételek
Alulírott, a fenti jelölőnényzet kipipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje, és hírlevelet küldjön a számomra. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom.

Bejelentkezés vagy Regisztráció