Menu

Cart

Sennheiser MOMENTUM 3 Wireless aktív zajzáras Bluetooth fejhallgató teszt

A vezeték nélküli szabványok, kodekek évről éjre fejlődnek, ezzel párhuzamosan az utazós prémium fejhallgatók is csiszolódnak. A Sennheiser elegáns és prémium színvonalú MOMENTUM szériájának legújabb fejhallgatóját próbáltuk ki.

 

 

Ismerős részletek

 

A Sennheiser MOMENTUM 3. generációba lépő utazós fejhallgatója megszólalásig hasonlít elődjeire, néhány apró módosítással. Ami a színét illeti, a korábbi sötétbarna helyett feketében vásárolható meg (hamarosan várható fehér kiadás is). Másfelől kicsit vastagabb lett a két oldalt összekötő, fejpánton átvezetett kábel. Kicsit masszívabbra cserélték azokat a részeket is, amelyek által összecsukható.

 

 

A korábbi kiadás(ok) fejpántja középen hézagos volt, mostanra a két sáv eggyé olvadt (a fejpánt párnája továbbra is két csíkból áll, de ezek kicsit vastagabb bélésűek, mint az elődöknél). Végül egy másik apró kozmetikai frissítés, hogy a gombokat, csatlakozókat és mikrofont tartalmazó sáv már nem fényes fekete (amelyen könnyen meglátszott minden ujjlenyomat), hanem ugyanolyan matt felületű, mint a kamrafal többi része.

 

 

 

 

Kicsomagolás

 

A fejhallgató épp olyan igényes körítéssel érkezik, amit a MOMENTUM termékektől megszoktunk. A kicsomagolás valamennyi felvonása prémium élményt nyújt. Henger alakú, cipzáras védőtok is része a tartozékoknak, melynek kivitele példaértékű (részletei jobban láthatók a cikkhez mellékelt videóban).

 

 

 

 

USB-C és egyedi, bajonett csatlakozós kábel is része a csomagnak (valamint egy USB A-C adapter). A fejhallgató fizikai kivitele továbbra is eleganciát és tartósságot sugároz. Párnáinak kárpitozása báránybőrből, a pánt karjai pedig acélból készültek.

 

 

 

 

Ki/bekapcsológombot nem tartalmaz a MOMENTUM 3 Wireless, mert a kamrák kinyitása és összecsukása vezérli az elektronikát. Minden más funkció nyomógombok segítségével érhető el. A hangalapon hozzáférhető MI folyton növekvő népszerűségének egyik eredménye, hogy már ez a fejhallgató is tartalmaz egy dedikált gombot, melynek használatával (a Bluetooth párosítás indításán kívül) a virtuális asszisztens szólítható, egyelőre csak angolul.

 

 

 

 

Használat közben

 

A kamrák kihajtására történő automatikus bekapcsolás gondot okozhatna azoknak, akik használaton kívül állványra helyezik fülesüket (mivel így tovább merül az akkumulátor). Azonban a fejlesztők erre is gondoltak, így a fejhallgató kikapcsolható a kinyitás után, a multifunkciós gomb hosszan tartó nyomásával.

 

 

 

 

Telefonos alkalmazás is letölthető a fejhallgató mellé, amely néhány praktikus lehetőséget is tartalmaz. Nem árt tudni, hogy az aktív zajszűrés több fokozatban (vagy helyesebben fogalmazva módban) képes működni. Ha például valaki túl erősnek találja a kioltást és a fülében nyomó érzet alakul ki, akkor átválthatja az ANC-t fülkímélő(bb) módba és erre csak az applikáción keresztül van lehetőség. Ugyancsak utóbbi szolgál a szoftverfrissítések letöltésére és telepítésére, ami egy ilyen funkciókkal rendelkező fejhallgató esetében már szükségszerűnek tekinthető.

 

 

 

 

Például a tesztidőszak elején, ha sapkával és/vagy szemüveggel együtt használtuk, a MOMENTUM 3 Wireless hajlamos volt teljesen váratlan pillanatokban megállítani a lejátszást. Ezt a fejhallgatóban lévő közelség-szenzor túlzott érzékenysége okozhatta. A legfrissebb szoftverfrissítés (amelynek letöltésekor közlik az összes kijavításra kerülő bugot is) kb. 20 percig tartó letöltési/telepítési procedúráját követően ez a probléma megoldódott. A legújabb Bluetooth profil és kodek csomagnak köszönhetően remek szinkronidővel működik a fejhallgató, vagyis videók, filmek nézése közben nem alakul ki zavaró ajakszinkron eltolódás.

 

 

 

 

De hogyan teljesít a MOMENTUM 3 Wireless a hétköznapok során? Komfortja ténylegesen kicsivel jobb lett az elődeihez képest, puha párnái kifejezetten kellemes érzetet biztosítanak hosszabb távon is. Zajszűrése is hatékony, bár a legerősebb fokozaton kissé frusztráló érzetet kelthet. Telefonálásra zárt/csendes környezetben zseniálisan alkalmas, mivel a másik fél hangját kiemelve, nagy térérzettel jeleníti meg, mintha az illető beszéde egy komplett szobát töltene meg. Zajos szituációban azonban szokatlan módon (telefonáláshoz) gyengén teljesített (a másik fél sokat panaszkodott a körülöttünk lévő zajokra és hanghatásokra, ami csak azért furcsa, mert a Sennheiser ilyen téren többnyire kiemelkedően szerepel. Vajon ez javulhat egy újabb szoftverfrissítéssel?

 

 

 

 

Hangminőség

 

A Sennheiser MOMENTUM 3 Wireless hozza azt a jóleső, dinamikus, határozott és jól részletező hangkaraktert, amit a korábbi kiadásoktól is megkaptunk. Egyszerűen élvezetes hallgatni rajta szinte bármit, műfajtól és Bluetooth jelátviteltől függetlenül. Említhető előrelépés, hogy a legfrissebb modell még hangosabban képes szólni, tehát a benne lévő erősítő még magasabb jelszintre képes.

 

 

 

 

A basszus testes, határozott, ugyanakkor finoman árnyalt. A középső frekvenciák felbontása a vártnál jobb, ezért hangszeres zenék is kellemesen, jó térérzettel jelennek meg. A magas frekvenciák kissé lágyak, selymes jellegűek. Mellőzik az audiofil "meztelenséget", tehát a transzparencia és légiesség elmarad, ettől függetlenül érzékelhető, hogy a MOMENTUM gondosan kiméricskélt koktél formájában adja vissza a zenét.

 

 

 

 

A jó utazós fejhallgató ismérve, hogy a Bluetooth kapcsolatból a lehető legjobbat hozza ki, miközben a lejátszandó műsor hibáit is igyekszik valamelyest korrigálni, palástolni. Ennél fogva a MOMENTUM 3 mezei YouTube videókkal is szokatlan dinamikát és határozottságot produkál, ugyanakkor Spotify lejátszási listáknál is képes gazdag textúrát, definiált sztereó középpontot biztosítani. Mindez enyhe túlfinomítást eredményez az össz-tonalitásból és természetesen le kell mondani a mikro-dinamikus részletekről, de a felhasználók zömét ez vélhetőleg nem fogja zavarni a legkevésbé sem, mert legtöbben online tartalmak fogyasztására és telefonálásra használnak hordozható fejhallgatót.

 

 

 

 

Végszó

 

A Sennheiser MOMENTUM 3 fejlődése összességében pozitív és továbbra is azt a prémium felhasználói élményt nyújtja, amiért régen a legelső modellt is nagyon hamar megkedveltük. Akkumulátorának üzemideje és telefonos zajszűrése némileg elmarad a kategória legjobbjaitól, viszont diszkréten elegáns megjelenése, példás komfortja, exkluzív anyaghasználata és szüntelenül jóleső hangkaraktere olyan érvek, amelyek sokak számára fontosabbak az enyhe negatívumoknál. A virtuális asszisztens funkció jelenleg csak angolul/korlátozottan használható ki, ami elsősorban nem a fejhallgató hibája, de meg kell jegyeznünk a Sennheisertől függetlenül, hogy már tűkön ülve várjuk a magyarosított Google Asszisztens érkezését, mert vele nyílnának új utak az ilyen jellegű termékek kihasználásához.

 

Műszaki adatok

 

Rendszer típusa: fül köré fekvő, zárt
Hangszóró: dinamikus
Frekvencia-átvitel: 6 Hz-23 kHz
Bluetooth verzió: v5.0
Támogatott kodekek: SBC, AAC, aptX, aptX Low Latency
Támogatott profilok: A2DP, AVRCP, HSP, HFP
Akkumulátor üzemidő: kb. 17 óra
Kábel: 3,5 mm-es analóg sztereó Jack, USB-C
Csatlakozó: egyedi 2,5 mm-es sztereó Jack, USB-C
Tömeg: 305 g
Ár: 129 990 Ft
 

 

 

Mérleg

 

+ Olyan hangkarakterrel rendelkezik, amely szinte mindenki tetszését elnyeri: kellemes, lendületes, élvezetes és hosszabb idő után sem fárasztja úgy a fület, mint sok már olcsóbb alternatíva

 

+ Prémium anyaghasználat, letisztult és elegáns dizájn

 

+ Az előző generációkhoz képest jobban bélelt a fejpántja, így a komfort is jobb

 

- Zajos szituációban gyengén teljesítő telefonos mikrofon

 

- Sapkával és szemüveggel együtt használva beépített közelség-szenzora hajlamos néha összezavarodni

 

Szubjektív véleményHangminőség: 4,5
Kivitel: 4,5
Stabilitás: 4
Zajelnyomás hatékonyság: 4,5
Komfort: 4,5
Szolgáltatások: 4,5
Formaterv: 4,5
Ár/érték arány: 4,5

 

Forrás: AV-Online.hu

Ingyenes szállítás

Ingyenes szállítás

100.000 Ft feletti megrendelés esetén, Magyarország egész területére.

Ügyfélszolgálat

Ügyfélszolgálat

Tel: +36209533324, email: info@bartimexaudio.hu Hétfő-Vasárnap 8:00 - 20.00. Bemutató, árukiadás, személyes átvétel kizárólag előre egyeztetett időpontban bemutatótermünkben:1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Fizetési lehetőségek

Fizetési lehetőségek

Webáruházunkban bankkártyával, utánvéttel, előreutalással és bemutatótermi átvétel esetén készpénzzel fizethet.

Garancia

Magyar jótállás

Termékeink tiszta forrásból, márkaimportőrökön keresztül, vagy közvetlen gyári importból érkeznek. A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi és az európai márkaképviseletek támogatásával értékesítjük.

Cégünk erősségei:

- Több mint tíz éves szakmai tapasztalat

- Széles termékválaszték, több mint 3000 féle termék a hi-fi, audiofil és high-end kategóriákban

- Vásárlás előtti és utáni tanácsadás

- Professzionális termék demó a bemutatótermünkben

- A termékeink többsége otthoni körülmények között is kipróbálható

- A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi márkaképviseletek támogatásával értékesítjük


Térkép

terkep

Kapcsolat

Cégnév: Bartimex Audio Bt.

Bemutatóterem:  1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Nyitvatartás: Kizárólag előre egyeztetett időpontban!

Elérhetőség: Tel: +36209533324

Email: info@bartimexaudio.hu

Írja meg véleményét:

Hírlevél feliratkozás


Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön akcióinkról, újdonságainkról. Feliratkozását egy egyszeri 4%-os kedvezményre jogosító kuponnal honoráljuk!
Használati feltételek
Alulírott, a fenti jelölőnényzet kipipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje, és hírlevelet küldjön a számomra. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom.

Bejelentkezés vagy Regisztráció