Menu

Cart

PRIMARE NP5 PRISMA HÁLÓZATI STREAMER

Digitális világunkban megszokottá váltak a hálózati műsor-szolgáltató eszközök egy új, eddig ismeretlen virtuális térbe helyezve a zenehallgatást. Kisebb és nagyobb méretű, változó tudásszintű és válfajú egyedeik sorra mutatkoznak be, fejlődésük a mindenkori igények és lehetőségek tükrében szemlélhető. A Primare sem először foglalkozik a megvalósítással, már sok éve készítenek különböző integrált erősítőket, amelyek hálózati szolgáltatásokat is tudnak nyújtani. A cég, az új koncepcióhoz, az új Prisma „fedőnevű” rendszer kezelési technológiát fejlesztett ki, ami nemcsak egy az integrált erősítőkbe behelyezhető modulként, hanem most különálló készülékként is megjelent. Létrejött egy kisebb méretű, de nagy tudású modell, ami a Primare legújabb technológiáját vonultatja fel, a jövőbeni bővítésekre előkészített, sőt egyszerű közreműködést kínál akár más márkák DAC/erősítő berendezéseivel is. Az NP5 Prisma több szolgáltatással felruházott okos eszköz.

Méretek: 143 x 36 x 125 mm
Tömeg: 0,5 kg
Ár: 530 EUR


Az egyszerű kivitelezésű, fekete fémdoboz méretén kívül az első feltűnő jellemző a kezelőszervek hiánya. Már akinek ez hiányzik, hiszen a digitális kor az általános hangzási követelmény fölé helyezte a kezelés komfortját, amit ma egy ilyen készülékre „hangolt” okostelefon és tablet nevetve tud teljesíteni. Éppen ezért ez a kicsi, doboz-alakú, fekete színű készülék az audio-rendszerhez közel bárhol elrejthető, nem kötelező látvány, sem a kezelhetőséget, sem a hangzási minőséget nem rombolja, ha nincs szem előtt.

 

 

A tetőlapon három, parányi led-kijelző tájékoztat bizonyos állapotokról, ami az üzemkészséget, a csatlakoztatottságot, és a jelfolyam meglétét jelzi, szintén nem releváns, mert egy NAS háttértár kijelzői sem adnak több információt – nem ezeket kell nézegetni.

A beltartalom csak a szerviz mérnökök által megfejthető, ami tartalmaz egy ARM processzort, egy árnyékolással védett digitális részt és a kiszolgáló elektronikákat. A WiFi és a Bluetooth modulja is házon belül helyezkedik el, a vételkészséget dicséri, hogy a készüléken kívülre nincs antenna kivezetve.

 

 

A hátlap is csak technikailag izgalmas, amely tartalmazza a szükséges csatlakozási lehetőségeket, LAN bementi csatlakozást, egy-egy digitális optikai és koaxiális kimenetet, USB-A típusú csatolót pendrive illetve HDD részére, egy RS232 csatolót.

Az NP5 Prisma az RS232 a tartozékként mellékelt csatlakozókábellel összekapcsolható egy másik Primare készülékkel. A kábel a csatlakoztatott eszközön keresztül lehetővé teszi a bemenet váltását, a hangerő szabályozását és a készenléti állapot kapcsolását. A működéshez szükséges és a tartozékok között fellelhető egyszerű kivitelű, kapcsolóüzemű, 5 volt feszültséget szolgáltató külső tápegység csatlakoztatható. Itt megjegyzendő, hogy egy komolyabb felépítésű, szabályozott, analóg tápegység formájában hangzási feljebb lépés érhető el.

A rendelkezésre álló digitális kimeneteken (koaxiális RCA; optikai Toslink) keresztül elérhető mintavételezések és frekvenciák a következők: 21 bit/48, 96 és 192 kHz. Egy USB-A típusú digitális bemenet a külső, merevlemezes tárolók anyagának elérésére van fenntartva, amiről WAV, LPCM, AIFF, FLAC, ALAC, WMA, OGG MP3, VBR&CBR 320kbps MP4 (AAC) formátumokban akár 192kHz / 24bit vagy DSD128 (5.6MHz) felbontású anyagok is bejátszhatók.

Az NP5 Prisma bármilyen digitális bemenettel (DAC-egységgel) rendelkező erősítővel vagy külön épített D/A konverterrel használható. A teljes Prisma csatlakoztathatóságot és vezérlést biztosítja, ezáltal a hálózati lejátszás funkciója bármilyen hangrendszerrel kialakítható. Az NP5 Prisma szolgáltatási körében fellelhető a hangerő beállítása, a zenei források kiválasztása, a némítás. Azt is lehet mondani, hogy egy kalap alatt megkapjuk a nagy pontosságú vezérlést és csatlakozási megoldást több helyiség/több zóna összekötésére és vezérlésére.

A külső eszközökön tárolt és stream szolgáltatók által biztosított zenei médialejátszás vezetékes vagy vezeték nélküli módszere, egy dedikált rendszervezérlő alkalmazáson keresztül, okos mobil eszközről kezelhető. Rendelkezésre áll az AirPlay 2, a Bluetooth®, a Roon Ready, DLNA/UPnP és a Spotify Connect® mellett a Chromecast, amely egy egyedülálló streaming portál. (és még több, amennyiben fejlesztésük sorra kerül)

 

 

A korábbihoz képest az alkalmazás felülete is változott. Már a beüzemeléskor feltűnik, hogy a kezelőfelület inkább tablet-barát, a karakterek kicsik, a terület többszörösen megosztott, többlépcsős a „lapok” közötti váltás. Mindezekkel együtt a felület több információt nyújt, bár itt kell megjegyezni, hogy az információk mennyisége a NAS-on tárolt metaadatok mennyiségétől ugyanúgy, mint a stream-szolgáltatók esetében az információktól is függ. Az applikáció használatát és ezzel a készülék kezelését néhány nap alatt rutinszerű szintre meg lehet tanulni.

 

MEGHALLGATÁS


A bármely DAC-egységgel történő üzemeltetés ígérete maradéktalanul teljesül. Az összeköttetés akár párhuzamos is lehet, az optikai és a koax kábelekkel elérhető hangzást lehet egymáshoz hasonlítani. A kimeneti áram nagysága jól illeszkedik a fogadó-egységek többségének bemeneti érzékenységével, így az elérhető hangerő nagyságában nincs hiány. A stream-szolgáltatók hangminősége az adott előfizetéstől függ, az NP5 jól mutatja a különbségeket, több hónapos próba előfizetés árán akár rangsorolni is lehet a tartalomszolgáltatók által nyújtottakat, annak érdekében, hogy később melyiket részesítjük előnybe, melyiknél maradjunk.

A külső egységben tárolt hanganyagok formátumtól és bitsebességtől függnek, szintén különbségeket mutatnak. Ez is bizonyítja, hogy a megvalósítás nem múlik a Primare NP5 Prisma lejátszó képességein. Természetesen a nagyobb formátumú file-ok (24/96/192 és DSD) adottságaik és a felvételek minőségének függvényében a legjobban szólnak. Ellenben a kapott eredmény nagyban függ a hozzákapcsolt DAC és erősítő berendezés erényeitől/hibáitól.

Az üzemelés és a hangzás ígért teljessége a már meglévő Primare DAC-egységek csatlakoztatásával áll fel. A hangzás jellegzetességén itt a Primare készülékek általános hangzását kell érteni ami, a képzett zenehallgató fülével mérve, igen kedvező. Nem a félreértelmezett és rosszul megfogalmazott skandináv, hűvös hang – ezt felejtsük el. Telt, mégis részletezett, dinamikát, hangszerszólókat, remek énekhangot bemutató, a többszörös digitális alakítgatás ellenére gördülékeny, vonzó, apró részletekben gazdag hangzás nyújt. Ha a kimeneti oldal elektronikus jellemzőit vesszük alapul, akkor a Primare egy erőteljes, tiszta és energikus hangú készüléket alkotott, amelyik gyors tranziensekkel operál.

Az igazoltan Magyarországon vásárolt korábbi Primare termékek: NP30, I32 + MM modul, Pre32 + MM modul, Pre60 előerősítő esetében gyártói indíttatású vásárlási kedvezmény érhető el. Ilyen lehetőséget még senki nem kínált a piacon.

KONKLÚZIÓ


Az NP5 egy hálózati lejátszó a hangzás-minőségért és könnyű kezelhetőségért annak érdekében, hogy a digitális forrásokból származó hang reprodukálása a lehető legélvezetesebb legyen. A Prisma koncepció egy készülékbe integrált intelligens eszközkezelő, amely lehetővé teszi az streaming funkciók intuitív előnyeinek kihasználását. A Primare NP5 Prisma az alkalmazáson keresztül bármely meglévő audio rendszerhez használható/csatlakoztatható, amely digitális jel fogadására alkalmas. A gyakori csatlakoztathatósági és vezeték nélküli protokoll-szabványok megtalálhatók. Más szavakkal, csak egyetlen NP5 Prisma készülék hozzáadásával bővíthetjük a meglévő Primare vagy bármely más hangrendszerünket anélkül, hogy túl sok pénzt költenénk új készülékek vásárlására.

A cég mérnökeinek elképzelése szerint az időtlen formatervezés skandináv jegyeit mutatja a beltartalom és a kezelési komfort egyensúlyban, harmóniában és arányban, a tisztességes integritás betartásával egy kicsiny készülékben elérhető. A Prisma elnevezés a fényben lévő sokszínűségre, ezáltal a felhasználhatóság és a komfort meglétére utal. Mindehhez az igazi elégedettség érzése, a tartós minőség, a könnyű használat járul ami manapság nagy kincs. Úgy érezzük ez elég nagy mutatvány ahhoz, hogy az NP5 készüléket jónak értékeljük.

Pro
+ a legtöbb népszerű digitális formátum kezelése
+ a szükséges funkciók és lehetőségek kicsiny tárháza
+ könnyen elsajátítható irányítási rendszer
+ remek kiegészítő bármelyik DAC-egységhez

Kontra
– az applikáció kevésbé informatív

 

Forrás: Hangzásvilág.hu

 

Ingyenes szállítás

Ingyenes szállítás

100.000 Ft feletti megrendelés esetén, Magyarország egész területére.

Ügyfélszolgálat

Ügyfélszolgálat

Tel: +36209533324, email: info@bartimexaudio.hu Hétfő-Vasárnap 8:00 - 20.00. Bemutató, árukiadás, személyes átvétel kizárólag előre egyeztetett időpontban bemutatótermünkben:1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Fizetési lehetőségek

Fizetési lehetőségek

Webáruházunkban bankkártyával, utánvéttel, előreutalással és bemutatótermi átvétel esetén készpénzzel fizethet.

Garancia

Magyar jótállás

Termékeink tiszta forrásból, márkaimportőrökön keresztül, vagy közvetlen gyári importból érkeznek. A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi és az európai márkaképviseletek támogatásával értékesítjük.

Cégünk erősségei:

- Több mint tíz éves szakmai tapasztalat

- Széles termékválaszték, több mint 3000 féle termék a hi-fi, audiofil és high-end kategóriákban

- Vásárlás előtti és utáni tanácsadás

- Professzionális termék demó a bemutatótermünkben

- A termékeink többsége otthoni körülmények között is kipróbálható

- A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi márkaképviseletek támogatásával értékesítjük


Térkép

terkep

Kapcsolat

Cégnév: Bartimex Audio Bt.

Bemutatóterem:  1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Nyitvatartás: Kizárólag előre egyeztetett időpontban!

Elérhetőség: Tel: +36209533324

Email: info@bartimexaudio.hu

Írja meg véleményét:

Hírlevél feliratkozás


Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön akcióinkról, újdonságainkról. Feliratkozását egy egyszeri 4%-os kedvezményre jogosító kuponnal honoráljuk!
Használati feltételek
Alulírott, a fenti jelölőnényzet kipipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje, és hírlevelet küldjön a számomra. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom.

Bejelentkezés vagy Regisztráció