Menu

Cart

Marantz PM7000N hálózati sztereó rádióerősítő teszt

A Marantz nem tud mostanában téveszteni, szinte bármi, amit legyártanak az minimum jó vétel, de inkább Best Buy, legyen szó erősítőről, hálózati lejátszóról, akármiről. A Marantz PM7000N az egyik legújabb a hálózati lejátszóval egybeépített sztereó erősítők sorában, benne van csaknem minden csatlakozási lehetőség, amivel zenét lehet vele hallgatni, nem mellesleg piszok jól néz ki. Lássuk a medvét!

 

 

A Marantz megpróbálja lefedni a létező összes ársávot a piacon, különböző igen jól sikerült készülékeivel, ami elnézve a felhozatalt, remekül sikerül nekik mind funkciók, mind hangminőség tekintetében. A PM7000N a következő csábos kinézetű versenyző a sorban, amivel megismerkedünk és összevetjük a kinézetet a hanggal, passzolnak-e egymáshoz, vagy csak a smink sikerült ilyen csábosra?

 

 

 

Kinézet, csatlakozók

 

Ha Marantz, akkor elegancia. Hiába kerestünk fogást a kinézeten, nem találtunk semmit, szemet gyönyörködtető a látvány. Mind az ezüst, mind a fekete verzió robusztus fémháza egyszerre sugall erőt és eleganciát, a középen elhelyezett fehér színű OLED kijelző remekül eltalált fényerejével és színével betetőzi az összhatást. Persze van még az elején más is, ami érdekes, a szokásos be- és kikapcsoló gomb, 6,3 mm-es fejhallgató csatlakozó, a hangerőszabályzó méretével megegyező forgó forrásválasztó, Direct bemenet választó, amivel kikerülhető a hangszínszabályzó áramkör. Ezeken kívül a lejátszókon szokásos kezelőszervek találhatók rajta, melyek a menüben való navigálást is lehetővé teszik.

 

 

 

 

Hátul is minden igényt kielégít a választék, két antenna (WiFi/Bluetooth), phono bemenet vinyl lemezjátszóhoz, egy földelés, egy digitális koaxiális és két optikai, USB-A, Ethernet, két vonalszintű RCA, két Recorder In-Out csatlakozó, ha valaki magnót szeretne használni és egy mélysugárzó kimenet (40/60/80/100/120 Hz) választható mélyáteresztő frekvenciával.

 

 

 

 

Külön kell megemlíteni az SPKT-1+ típusú, vastag nikkel bevonatú, sárgaréz hangszóró csatlakozókat, mert még a Marantzhoz képest is elismerésre méltóak. Olyan stabilak, hogy bízvást kiállnának egy kisebb atomtámadást, ráadásul a csupasz kábelvéget komplett kis kerek csőjáratok fogadják.

 

 

 

 

Van még egy Remote Control aljzat más Marantz készülékekkel történő összeköttetéshez, a tápkábel természetesen cserélhető, ennek kihasználását melegen ajánljuk, jelentősen lehet javítani a hangminőségén.

 

 

 

 

USB aszinkron bemenet sajnos nincs, azt lespórolták a Marantz mérnökei, igaz a hiánya nem annyira fájó egy kimondottan hálózati lejátszásra tervezett készüléknél.

 

 

 

 

A távvezérlő a szokásos hosszúkás, szálcsiszolt kinézetet keltő műanyag előlappal ellátott, más Marantz készülékeket is kezelni tudó téglatest.

 

 

 

 

Belül

 

Méretes toroid transzformátor és jókora hűtőbordák gondoskodnak a 8 ohmon 2x60 W, 4 Ohmon 2x80 W teljesítményről. Elszeparált és árnyékolt a digitális rész, aminek mivel kicsi a teljesítmény-felvétele, mindig áram alatt van, így hálózatról is be lehet kapcsolni a készüléket.

 

 

 

 

Digitális részen az Asahi-Kasei AK4490EQ DAC-ot használja a PM7000N és érdekes módon Xmos helyett a Cirrus Logic CS4398-at a digitális csatlakozók és formátumok kezeléséhez. Előerősítője és phono áramköre a HDAM (Hyper Dynamic Amplifier Module) technológiát használja, amely az 1990-es évek óta a Marantz védjegye, abból is az S3 verziót, ami már többször bizonyított a hangminőség területén.

 

 

 

 

A Marantz Current Feedback erősítők csökkentik a fáziskompenzációt a negatív visszacsatolás (NFB) minimalizálásával. Ez leegyszerűsíti a jel útját, és nagy átviteli sebességet, kiváló átmeneti választ és kiváló hanghatást eredményez a teljes sávszélességben. A hagyományos feszültség-visszacsatolási topológiával ellentétben az aktuális visszacsatolás csaknem immunissá teszi az erősítőt a nehéz hangszóró-terhelésekkel szemben.

 

 

 

 

Szolgáltatások

 

Ezt még felsorolni is nehéz.

 

Zene streaming a TuneIn, az Internet Radio, a Pandora, a Spotify, a SiriusXM, az Amazon Prime Music, a TIDAL és más fájlokból az AirPlay 2, a Bluetooth és a HEOS alkalmazás segítségével. Támogatja az Amazon Alexa, a Google Assistant és az Apple Siri hangvezérlést. A nagyfelbontású audio ALAC, FLAC és WAV veszteségmentes fájlok dekódolása akár 24 bit/192 kHz-ig - plusz, DSD 2,8 MHz és 5,6 MHz.

 

 

 

 

Beépített Bluetooth és WiFi, 2,4 GHz/5 GHz-es, kétsávos támogatással.

 

Phono bemenet, hátul USB A csatlakozó ahová pendrive-ot, külső HDD-t lehet csatlakoztatni és a DSD 128 is ott érhető el.

 

 

 

 

Beüzemelés

 

Könnyen kezelhető készülék a Marantz PM7000N. Rácsatlakoztatjuk a routerből érkező Ethernet kábellel a hálózatra és megy.

 

 

 

 

A minduntalan felhánytorgatott Roon/Jriver/foobar hármas alapból kezeli a PM7000N streamert megjelenik a választható hálózati készülékek között és már működik is. A HEOS applikációval tudjuk telefonról vezérelni, miután regisztráltunk és bejelentkeztünk HEOS fiókunkba a mellékelt távvezérlő mellett/helyett, ami egy szintén könnyen kezelhető program (valahogy így kell megírni egy jól működő applikációt, ami nem omlik össze, átlátható a menürendszere és nem kap tőle sikítófrászt az egyszeri felhasználó).

 

 

 

 

Használat közben

 

Kézreálló kis készülék a Marantz PM7000N, kiválasztjuk a megfelelő bemenetet az erre a célra szolgáló forgatógombbal és szól a zene.

 

Mint szinte minden hasonló készüléknél, itt is érdemes telefonról a HEOS App nevű alkalmazással vezérelni, az áll legjobban kézre a kicsit (a működési elvéből adódóan) nehézkes távirányító helyett, innen bármit tudunk kezelni, ezzel a legkényelmesebb a használat.

 

 

 

 

A fejhallgató kimenet gond nélkül hajtotta meg az alacsony (de relatíve érzéketlen) és magas impedanciás fejhallgatóinkat is.

 

 

 

 

Hangminőség

 

A Marantz PM7000N csatlakozik a termékvonal jól sikerült sorába egy szórakoztató, sokáig hallgatható hanggal.

 

Az AK DAC-okra általában jellemző tárgyilagos, egzakt hang itt is tetten érhető, a frekvenciabalansz sehol sem emel ki vagy hangsúlyoz valamit túlságosan. Vélhetőleg az erősítőrész jellemzője, hogy a legalsó szubbasszus- és a legfelső magastartomány kicsit visszafogott, ellenben a középmély és a középmagas szubjektíve egy kicsit kiemel, aminek a végeredménye egy alacsony hangerőn is kellemesen hallgatható hang. Nem kell feltekerni, persze azt is nyugodtan megtehetjük, a hang jellege nem változik csak az ereje.

 

A papíron kevésnek tűnő 2x60/80 W bőven elég, van tartalék a Marantz-ban, nyugodtan rá lehet kötni, ésszerű keretek között, egy állódobozt is, azt is bőven meghajtja.

 

 

 

 

Ebben a kategóriában nagyon is megfelelő a színpad szélessége és mélysége, főleg széltében osztja el pontosan a zenekar tagjait.

 

Hans Zimmer prágai koncertjén egész elfogadhatóan mutatta meg a zenekar és a színpad nagyságát, a félelmetes basszusfutamokat is hiba nélkül kezelte úgy, hogy közben nem omlott össze a teljes hangkép, maradt minden hangszer a helyén (nem egyszerű feladat).

 

Nincs olyan felvétel és stílus, amivel ne birkózott volna meg, még a netes rádiók egy-két esetben kétes hangminőségével is jól elboldogult, azokat is hallgathatóvá tette, a nem veszteségesen tömörített formátumban streamelő adásoknál pedig simán hozta egy CD játszó szintjét.

 

 

 

 

Dinamikailag hozta a kötelezőt, de abban (persze általában, és nem minden esetben) a Sabre DAC-ok verhetetlenek, de az AK-nak sincs szégyenkezni valója, erőlködés nélkül visszaadta Mike Oldfield és Mark Knopfler a semmiből előtűnő és a csúcsig erősödő gitár/harangjáték hangjait úgy, hogy nem torkollt kakofóniába és nem kellett csökkenteni a jelszintet. A PM7000N hangjáról általánosságban megállapítottuk, hogy túlzásoktól mentes, kiegyenlített, nyugodt, a két szélén hangyányit kiemelő, ami egyáltalán nem zavaró, sőt!

 

 

 

Összegzés

 

A smink nem csak álca, a Marantz PM7000N megugrotta a mércét, ez egy teljes értékű hálózati lejátszó egy olyan sztereó erősítővel, ami mind hangminőségben, mind teljesítményben elegendő lehet mindenkinek, aki egy kompakt készüléket keres és nem akar bajlódni a különálló egységek nyűgjével.

 

Nem csak egy a sok közül, hanem egy, meghallgatást megérdemlő készülék.

 

Műszaki adatok
Teljesítmény (RMS): 2x60 W/8 Ohm, 2x80 W/4 Ohm
Frekvencia-átvitel: 5 Hz-100 kHz (±3 dB)
THD: 0,02 %
Csillapítási tényező: ˃100
Bemeneti érzékenység (MM): 2,0 mV/47 kOhm
Bemeneti érzékenység (magas jelszint): 220 mV/18 kOhm
Jel/zaj viszony (MM): 87 dB (5 mV bemenet, 1 W kimenet)
Jel/zaj viszony (magas jelszint): 115 dB (2 V bemenet, névleges teljesítmény)
Lejátszható veszteséges formátumok: MP3, WMA, AAC
Lejátszható veszteségmentes formátumok: FLAC, ALAC, WAV, FLAC HD 192/24, WAV 192/24, ALAC 192/24
DSD audio streaming: DSD 5,6-ig
További szolgáltatások: Spotify Connect, Deezer, TIDAL, Napster, Pandora, SiriusXM, AirPlay 2 audio streaming, internet rádió, Bluetooth
Hangvezérlés: Alexa, Google Assistant, Siri
Kompatibilis az intelligens telefonok távoli alkalmazásával: HEOS
Teljesítmény-felvétel: 220 watt
Hálózati készenléti teljesítmény-felvétel: 0,4 watt (TBD)
Méretek: 440 x 125 x 379 mm
Tömeg: 10,8 kg
Ár: 399 990 Ft
   

 

Mérleg

 

+ Mindenevő, nem válogat a zenei stílusok között

 

+ Halkan hallgatva is dinamikus és szórakoztató hang

 

+ Könnyű kezelhetőség

 

+ HEOS App

 

+ Kisebb atomtámadást kibíró felépítés

 

+ Szolgáltatások széles tárháza

 

Szubjektív vélemény

 

Hangminőség: 4,5
Kivitel: 5
Kezelhetőség: 5
Szolgáltatások: 5
Ár/érték arány: 5

 

Forrás: AV-Online.hu

Ingyenes szállítás

Ingyenes szállítás

100.000 Ft feletti megrendelés esetén, Magyarország egész területére.

Ügyfélszolgálat

Ügyfélszolgálat

Tel: +36209533324, email: info@bartimexaudio.hu Hétfő-Vasárnap 8:00 - 20.00. Bemutató, árukiadás, személyes átvétel kizárólag előre egyeztetett időpontban bemutatótermünkben:1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Fizetési lehetőségek

Fizetési lehetőségek

Webáruházunkban bankkártyával, utánvéttel, előreutalással és bemutatótermi átvétel esetén készpénzzel fizethet.

Garancia

Magyar jótállás

Termékeink tiszta forrásból, márkaimportőrökön keresztül, vagy közvetlen gyári importból érkeznek. A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi és az európai márkaképviseletek támogatásával értékesítjük.

Cégünk erősségei:

- Több mint tíz éves szakmai tapasztalat

- Széles termékválaszték, több mint 3000 féle termék a hi-fi, audiofil és high-end kategóriákban

- Vásárlás előtti és utáni tanácsadás

- Professzionális termék demó a bemutatótermünkben

- A termékeink többsége otthoni körülmények között is kipróbálható

- A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi márkaképviseletek támogatásával értékesítjük


Térkép

terkep

Kapcsolat

Cégnév: Bartimex Audio Bt.

Bemutatóterem:  1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Nyitvatartás: Kizárólag előre egyeztetett időpontban!

Elérhetőség: Tel: +36209533324

Email: info@bartimexaudio.hu

Írja meg véleményét:

Hírlevél feliratkozás


Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön akcióinkról, újdonságainkról. Feliratkozását egy egyszeri 4%-os kedvezményre jogosító kuponnal honoráljuk!
Használati feltételek
Alulírott, a fenti jelölőnényzet kipipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje, és hírlevelet küldjön a számomra. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom.

Bejelentkezés vagy Regisztráció