Menu

Cart

FYNE AUDIO F701 ÁLLVÁNYOS HANGSUGÁRZÓ

 

A hangsugárzó több mint 100 éve ki van találva. Azt hihetnénk, hogy a technika mai állása szerint a fejlődés megáll, de nem, mert születnek új márkák, új szabadalmak, új termékek. Még mindig membránnal mozgatjuk a levegőt, de a skót illetőségű Fyne Audio mégis a legújabb gyártási technikákkal kapcsolatos ismereteknek, akusztikai mérnöki képességeknek, a szakértelem és az ipari tervezés magas fokának birtokában tervezi és gyártja termékeit. A márka mögött álló csapat már több mint tíz évet dolgozott együtt. Egy híres márka átalakulásának hozadékaként a konstrukciókat kialakító és a gyártást irányító csapat egykori igazgatót, felső vezetőt, tervezési és gyárvezetőt foglal magába.

A régi audiofileknek a Fyne hangszórók DNS-e ismerős. Meglehet, de ez a hangsugárzó mind esztétikailag, mind hangzási képességeiben egy teljesen új termék. A gyártó, az alaposan modern gondolkodás folyamatában minden eddigi tapasztalatát alkalmazva, koncepcionálisan továbbra is elkötelezett maradt a hagyományok mellett. A Fyne Audio a világpiacon szép sikereket könyvel el. A gyár teljes választéka mifelénk is kapható, amelyből most az F sorozat 701 típusszámú modellje került terítékre.

Teljesítmény: 90/120 Watt
Frekvencia átvitel: 35 Hz – 34 000 Hz
Érzékenység: 91 dB (2,83 Volt/1 m)
Impedancia: 8 Ohm
Keresztezési frekvencia: 1700 Hz
label: data
Méretek: 465 x 278 x 390 mm
Tömeg: 13.6 kg
Ár: 1 690 000 HUF


A gondosan megválasztott alapanyagok és a megmunkálás színvonala egyértelműen az elegáns prémium kategóriát megfizető hangsugárzó-kedvelők táborát célozza. A legfinomabb kidolgozású, hibátlan erezetében szimmetrikus, nagy sűrűségű nyírfa-rétegből épített, ívelt, hangolt üreggel rendelkező hangszekrény luxus kivitelű.

 

 

Az asztalosipari kézművesség mesterfokán elkészített kabinet egyedi formájú, nemcsak a szem számára vonzó. Az oldalpanelek görbületét alaposan kiszámítva elérték az állóhullámok kialakulásának lehetetlenségét. A luxus érzetét a magasfényű zongoralakk bevonat pazar esztétikával fokozza. Az F701 megjelenése egyáltalán nem puritán, inkább határozottságot sugall.

A mérnökgárda által kifejlesztett, időt állónak tekinthető technológiák közül kiemelkedik a hangszórók kiképzése, amelyeknél a skót hangfalgyártás legnemesebb hagyományaiból merítettek. A saját szabadalmú, IsoFlare™ hangszóró jellegzetesen egypontú rendszer, amelyben a mély/közép tartományért felelős membrán közös kiindulási pontot oszt meg a nagyfrekvenciás egységgel.

 

 

A magas hangszóró nagy-szilárdságú titánból, kupola alakú kiképzéssel készült, pontosan a széles-sávú mély/közép hangszóró membránjának közepén helyezkedik el.

A 25 mm átmérőjű magnézium kupola-membrános kompressziós magas hangszóró a széles-sávú közép/mély membránjába koncentrikusan van elhelyezve. Az IsoFlare™ közép/mély hangszóró merevítő szállal erősített 200 mm átmérőjű papír membránját – szintén saját szabadalommal védett – innovatív megoldás, a FyneFlute™ perem tartja.

 

 

A membrán, a nem kívánatos önrezgés kiküszöbölése érdekében, kellő merevségű, öntött, alumínium kosárban van elhelyezve. A hangszórók mágnese magas energiájú neodimiumból készültek. Az így kialakított izotróp (az izotrópia térbeli iránytól való függetlenséget jelent) hangforrás egyenletesen teríti a hangrezgéseket. A különböző fekvésű hangok keletkezése úgy indul, mintha egyetlen hangszóróból származna.

Dr. Paul Mills, a Fyne Audio műszaki igazgatója jelentős tapasztalattal rendelkezik a koaxiális elrendezésű hangszórók tervezésében. Koncentrikus hangszórójában több szállal merevített papírmembránt használ, a hangszóró neodímium mágnese levegőztetett a kamra felé, ami jóval alacsonyabb frekvenciájú rezonanciát mutat, mint a hangszóró átvitelének legalsó pontja. A magas hangszóró-egység hullám-vezetőjének egyedi geometriája síkbeli terítést biztosít. A membrán szélét egy egyedi geometriájú hullámvezető peremmel szakszerűen hangolja.

A Fyne Audio F701 modellbe egy BassTrax Tractrix diffúzor, amolyan beltéri energia kibocsátó rendszer van integrálva. A matematikai úton kikísérletezett tractrix profil és a kúpos diffúzor valódi 360 fokos mély-frekvenciás hullám-terítést hoz létre. Az okos kialakítás miatt minden különösebb fáradság és hosszan tartó mérések sorozata nélkül jó basszus-integráció hozható létre a lehallgató helyiségekben. A Tratrix diffúzor kedvező hatása folytán ez a hangsugárzó sokkal kevésbé érzékeny az elhelyezésre, mint a hagyományos hangszórók.

A keresztváltó másodrendű alacsony- és elsőrendű magas-frekvenciás áteresztőképességgel rendelkezik. A keresztváltóban alkalmazott alacsony veszteségű, laminált, légmagos tekercsek, a Claritycap kiváló minőségű kondenzátorok és a Van den Hul® nagy tisztaságú ezüstözött belső vezetékek kombinációja kiváló. A keresztváltó mély-fagyasztási (kriogén = folyékony nitrogénes fagyasztás) technológiával kezelt. Ez a szupergyors fagyasztó és lassú olvadási folyamat az alkatrészekben meggátolja a stressz kialakulását.

 

 

A dupla vezetékezésre (kettős erősítésre) előkészített csatlakozópanel prémium minőségű aranyozott kötő-oszlopokat tartalmaz. Az ötödik kapocs a készülékekkel összekapcsolt földelést biztosítja, továbbá megakadályozza a rádiófrekvenciás interferenciát.

 

 

A szatén fekete, polírozott alumíniumból megmunkált masszív fém láb talapzata 8 mm vastag iker-lemezekből áll. A vastag alumínium öntvény talapzat funkcionálisan visszafogott kialakítása lényegesen befolyásolja a hangszóró hangját, ami páratlan stabilitást, könnyű vízszintezést és szilárd alapot kínál. Már önmagában egy műalkotás.

MEGHALLGATÁS
Az akusztikus hangszerek rendkívül természetes hangzása mellett a hatalmas kifejezőképesség és az erőfeszítés nélküli teljesítmény bármilyen muzsikánál feltűnik. A jó felvételeken meglévő legkisebb dinamikus árnyalat, a hangszóró kitűnő finom dinamikáját tanúsítja.

A jelenlét érzet varázsát aligha tudjuk elkerülni, ehhez a hangszerek térbeli ábrázolása döntő mértékben hozzájárul. A hangszerek kellő mértékben leválnak a hangszórókról, behunyt szemmel elveszítjük a hangsugárzók helyzetét. A hang sugárzási-iránykarakterisztika szélessége nem rögzül egyetlen optimális hallgatási pozícióra, a hangzási egyensúly jóval a sztereó háromszögön kívül állandó. A mély hangok, ezen belül a nagybőgő és a basszusgitár erőteljes hangzásának leképezése könnyed, még alacsony hangerő mellett is a basszus mély, kontúros és tiszta marad.

A jazz ritmikáinak gyors kifejező erejét a csúcskategória kultúrájával tálalja, de nem kell aggódni az aránytalan ábrázolás miatt. Ez a hangsugárzó, akár az alsó határ-frekvenciában, akár a könnyen megtalálható basszus-pontjának energiáját tekintve összehangoltan határozza meg a mély tartományt. Szilárd és erőteljes a mély hangok alsó három oktávja, textúrájában fellelhető a hitelesség.

A konstrukció specifikus alapjainak köszönhetően mutatja be a klasszikus zene mibenlétét. Hiteles, plasztikus és „kézzelfogható” módon tálalja azt az érzést, hogy a felbontás és a tökéletes rajzolat szempontjából minden a helyén van.

Annak ellenére, hogy az általános köztudatban a koncentrikus hangszóró-koncepció még mindig egy kicsit irányított sugárzású, az F701 ritkán hallható színpad szélességet tár a hallgató elé. A hangzás nagyszabású, együttálló, mégis levegős, egy átlagos nappali szobát megtölt muzsikával. Az F701 nem egy stúdió monitor, naturális, holografikus hangja, viszont egyszerűen dinamikus és szenvedélyes hangot ad. Az F701 nem az árnyalatokra kényes audiofil szőrszálhasogatás eszköze, de képes a rossz felvételek keserű valóságát is bemutatni. Lehet, hogy az F701 hangzása nem mindenkinek felel meg, pedig a lényeg hangsúlyozása, a hangkép szilárdsága és teljessége, méretét meghazudtoló fizikai képességei, valamint a kivitel olyan kombinációt hoznak létre, amelyet nem lehet elengedni. Nagyon barátságos módon hívja fel a figyelmet arra, hogy aktívan hallgassuk a zenét.

KONKLÚZIÓ
Az ívelt oldalú, rétegelt hangdobozok merevsége talán önmagában is elegendő lenne a nagyszerű, fegyelmezett hangzás eléréséhez. Emellett a belső merevítés aprólékos, a hangszórók illesztése pontos, a kamra akusztikája a mélyebb hangrezgések viselkedésének ismeretével olyan hangdoboz lett kialakítva, ami többet ad, mint amit elvárhatnánk. A Fyne Audio minden termékének fejlesztését egy lelkes és tapasztalt csapat vállalja. Az eredmény egy páratlan specifikációval, csodálatra méltó esztétikával és teljesítménnyel bíró hangsugárzó, amit Skóciában rengeteg kézi munkával és szeretettel építettek.

A lényeg a hangzás, ami betekintést enged a zenei alkotó-készlethez. Igen, ez a hangsugárzó a részletekről és a hangzás-teljesítményről szól. A ritmusról és az időzítésről, arról a képességről, amin keresztül érezzük az intimitástól az expanzivitásig terjedő széles skálát, de mindenekelőtt arról, hogy semmiféle hozzáadott rezonanciával nem hívja fel a figyelmet önmagára. Helyette a zene „beszél”, de az remekül.

Pro
+ egyedi alkatelemek remek összhangja
+ minőségi, kézműves kidolgozás
+ együttálló hangzás

Kontra
– hangzási eredményeit csak a saját állványával együtt hozza

 

Forrás: Hangzásvilág.hu

Ingyenes szállítás

Ingyenes szállítás

100.000 Ft feletti megrendelés esetén, Magyarország egész területére.

Ügyfélszolgálat

Ügyfélszolgálat

Tel: +36209533324, email: info@bartimexaudio.hu Hétfő-Vasárnap 8:00 - 20.00. Bemutató, árukiadás, személyes átvétel kizárólag előre egyeztetett időpontban bemutatótermünkben:1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Fizetési lehetőségek

Fizetési lehetőségek

Webáruházunkban bankkártyával, utánvéttel, előreutalással és bemutatótermi átvétel esetén készpénzzel fizethet.

Garancia

Magyar jótállás

Termékeink tiszta forrásból, márkaimportőrökön keresztül, vagy közvetlen gyári importból érkeznek. A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi és az európai márkaképviseletek támogatásával értékesítjük.

Cégünk erősségei:

- Több mint tíz éves szakmai tapasztalat

- Széles termékválaszték, több mint 3000 féle termék a hi-fi, audiofil és high-end kategóriákban

- Vásárlás előtti és utáni tanácsadás

- Professzionális termék demó a bemutatótermünkben

- A termékeink többsége otthoni körülmények között is kipróbálható

- A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi márkaképviseletek támogatásával értékesítjük


Térkép

terkep

Kapcsolat

Cégnév: Bartimex Audio Bt.

Bemutatóterem:  1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Nyitvatartás: Kizárólag előre egyeztetett időpontban!

Elérhetőség: Tel: +36209533324

Email: info@bartimexaudio.hu

Írja meg véleményét:

Hírlevél feliratkozás


Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön akcióinkról, újdonságainkról. Feliratkozását egy egyszeri 4%-os kedvezményre jogosító kuponnal honoráljuk!
Használati feltételek
Alulírott, a fenti jelölőnényzet kipipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje, és hírlevelet küldjön a számomra. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom.

Bejelentkezés vagy Regisztráció