Menu

Cart

Bluesound POWERNODE 2i hálózati sztereó erősítő teszt

A korábban tesztelt kiváló hálózati lejátszó, a Bluesound NODE 2i a meglévő eszközeink tudását hivatott bővíteni, de mi történjen akkor, ha az alapoktól akarunk hasonló tudású rendszert építeni? Erre a Bluesound válasza a POWERNODE 2i hálózati sztereó erősítő.

 

 

Küllem

 

A Bluesound termékfrissítési hulláma elérte az amúgy is jól teljesítő POWERNODE 2 hálózati sztereó erősítőt. A POWERNODE 2i elektronikai tervezésénél a NAD tapasztalatára támaszkodtak, így az erősítő rész a Masters M50.2 BluOS hálózati lejátszóból és egy kisebb WiFi chipkészlet beillesztéséből kialakított, csúcstechnológiájú áramköri lapon alapszik; HybridDigital rendszerű, 2x60 W teljesítménnyel. A Bluesound mérnökei pedig a jelfeldolgozást és a vezérlést optimalizálták.

 

 

 

 

A POWERNODE 2i maradt vezeték nélküli, többzónás, Hi-Res zenei streamer erősítő. A matt, fehér vagy fekete színű doboz szélessége és mélysége megegyezik a NODE 2i méretével, ám annál jóval vastagabb. A készüléken körbefutó vékony rés olyan benyomást kelt, mintha a NODE 2i és egy külön erősítő egység lenne. Az egyszerű előlapot egy állapotjelző LED és egy 3,5 mm-es fejhallgató Jack aljzat töri meg, valamint egy számunkra láthatatlan infra érzékelő. A vezérlés itt is a fedélen található érintésérzékeny panellel történik.

 

 

 

 

A hátlap inkább erősítőre hasonlít, a NODE 2i-vel ellentétben itt már csak bemeneteket találunk, kivéve az aktív mélysugárzó meghajtására szolgáló SUBW RCA csatlakozót.

 

Íme, balról jobbra haladva: kombinált 3,5 mm-es optikai és analóg bemenet külső eszközök csatlakoztatásához, RCA mélysugárzó kimenet aktív hangsugárzók táplálására, LAN és USB aljzat a vezetékes internet valamint külső adattároló csatlakoztatásához, infra érzékelő bemenet, második, kombinált 3,5 mm-es optikai és analóg bemenet, USB mini aljzat szerviz célokra, 2 pár csavaros, banándugó fogadására alkalmas hangsugárzó csatlakozó, hárompólusú hálózati csatlakozó.

 

 

 

 

Létezik a POWERNODE 2i-nek egy HDMI aljzattal szerelt változata, ahol az ARC/eARC funkciónak köszönhetően a televízió hangját erősíthetjük. A plusz digitális bemenethez igazították a DAC képességeit, így a 32 bit/384 kHz felbontásra növelt konverternek köszönhetően a HDMI vagy optikai kábelen érkező Dolby Digital jelet a POWERNODE 2i "megérti" és PCM sztereó jellé alakítás után szólaltatja meg. A frissített BluOS applikációban mindez látható, nyomon követhető.

 

Amit nélkülözni kell, az az analóg és digitális kimenetek, valamint a 12 V-os trigger és infra jeladó csatlakozó. Ezekre nincs is igazán szükség, mivel a jelfeldolgozás és az erősítés itt egy dobozban történik.

 

A belső tartalom itt is frissült, az elődhöz képest. Bekerült a kétirányú kommunikációra alkalmas Bluetooth 5.0 chipkészlet, így Bluetooth-on küldhetünk zenét mobil eszközünkről vagy vezetékmentes fejhallgatónkat hallgathatjuk a POWERNODE 2i-re csatlakozva, mindezt az aptX HD kodeknek köszönhetően kiváló minőségben. Új funkció az AirPlay2 kapcsolat, ami az Apple felhasználóknak jelent nagy segítséget, mivel akár az iTunes könyvtár kezelése is lehetséges. Új az Amazon Alexa és az Amazon Echo integráció lehetősége, a Windows 10 támogatás és az immár kétsávos WiFi is.

 

 

 

 

Az ingyenesen letölthető BluOS szoftver feladata a POWERNODE 2i teljes vezérlése, ami mellesleg a rendszer egyik erőssége, logikus, átlátható és magyar nyelven is használhatjuk.

 

 

 

 

Beüzemelés

 

A nálunk vendégeskedő Bluesound POWERNODE 2i beüzemelése egyszerű volt, hagyományos erősítőként csatlakoztattuk meglévő hangsugárzóinkhoz. A fizikai Power gomb hiányában a fedőlapon található érintőpanelen a Play/Pause ikont kellett hosszan nyomni, ekkor éledt fel az eszköz. Kb. fél perc bootolás után a hálózati erősítő készen állt a zenehallgatásra. A beüzemeléshez szükséges egy okostelefon vagy tablet, amire letöltjük a BluOS alkalmazást. Az internetre csatlakozhatunk hagyományosan kábellel vagy a beépített WiFi-vel, vezeték nélkül. A telepítés befejeztével már látszott a POWERNODE 2i. Az applikáció segítségével logikusan lépésről lépére tudtuk konfigurálni a WiFi kapcsolódást, TIDAL vagy Spotify bejelentkezésünket. Mindezek elkészültével tényleg nincs más hátra, mint a zenehallgatás.

 

 

 

 

Használat közben

 

A rendszer kezelése a jól átgondolt, magyar nyelvű applikációnak köszönhetően egyszerű, logikus. Hallgathatjuk TIDAL-on elmentett zenéinket, és ami igazán univerzálissá teszi a POWERNODE 2i-t, csatlakoztathatjuk hozzá a külső adattárolón lévő zenei gyűjteményünket. A teszt során kipróbáltuk az erősítőt TIDAL MQA fájlokkal, valamint saját nagyfelbontású zenékkel külső SSD-ről.

 

A kétirányú Bluetooth kapcsolatnak köszönhetően a már meglévő, de nem hálózatképes Bluetooth hangszóróinkat is csatlakoztathatjuk a POWERNODE 2i-hez. Igaz, figyelembe kell vennünk a Bluetooth kb. 10 méteres hatótávját.

 

Újdonság a szolgáltatások között az Amazon Alexa kompatibilitás, igaz ehhez szükséges egy Amazon Echo okoshangszóró, amely megléte esetén hangutasításokkal vezérelhetjük a POWERNODE 2i-t.

 

 

 

 

Hangminőség

 

A Bluesound POWERNODE 2i tulajdonképpen egy komplett zenei rendszer, így csak a hangsugárzókról kell gondoskodnunk. A két darab optikai/analóg bemenethez csatlakoztathatunk játékkonzolt, beltéri egységet vagy televíziót. Aki még rendelkezik analóg lemezjátszóval, az ugyanezen csatlakozók egyikén illesztheti lemezjátszóját a rendszerhez, igaz ilyenkor le kell mondania a kombinált digitális aljzat használatáról.

 

A nálunk vendégeskedő POWERNODE 2i erősítőt több állványos és álló hangsugárzóval kipróbáltuk egy átlagos, 25 m2-es nappaliban. A rendszer az internethez AudioQuest LAN kábellel csatlakozott.

 

 

 

 

A TIDAL alkalmazáson MQA formátumban megszólaló Paul McCartney - Egypt Station 2019-es albuma nyugodt, magabiztos előadása azonnal megmutatta a rendszer erősségét. A dinamika és a térábrázolás messze jobb volt, mint az eddig ebben a környezetben hallott előadás. Az apró részletek finomsága nem veszett el az erőteljes, de precízen kimért mélytartomány mellett. A zenészek jelen voltak az előadásban, rámutathattunk a hangszerekre. A várt gyengélkedő mélytartománnyal ellentétben tökéletes egyensúllyal ábrázolta a hangszerek méretét.

 

Joyce DiDonato - Songplay szintén 2019-es lemezén igazán elemében érezte magát a mezzoszoprán előadó. Az énekesnő hangja életre kelt a szobában, a kíséretet nyújtó jazz zenekar szinte háromdimenziós megjelenésével igazán élvezetessé tette az előadást. A zenekart hallgatva azonnal felfedezhető volt az egyszerűbb rendszerekre egyáltalán nem jellemző jelenlétérzet. Külső meghajtóról érkező A Night with Ennio Morricone WAV HD felvétel igazi koncerthangulatot teremtett, igaz a nagyzenekari részeknél a hangsugárzó kifogyott a levegőből, de a közép és magas sáv így is részletezően és precízen szólalt meg.

 

Ilyen esetekben jön jól az aktív mélysugárzó meghajtására szolgáló SUBW kimenet. A csatlakoztatott és helyesen beállított mélysugárzóval kompenzálhatjuk állványos dobozaink mélytartomány hiányát. Sőt, filmnézésnél vagy játéknál kifejezetten jót tesz a plusz mélytartomány.

 

Kipróbáltuk a Bluetooth fülhallgatón keresztül történő zenehallgatást, igaz itt találkoztunk a rendszer egyik vitatható kezelési nehézségével. A főmenüben található Bluetooth alpont mobil eszközök csatlakoztatására szolgál, így küldhetünk zenét telefonról, tabletről az erősítőre. Aki a meglévő fej- vagy fülhallgatóját szeretné hallgatni a POWERNODE 2i-n keresztül, annak sajnos utána kell olvasni a használati utasításban, hogyan is kapcsolódik fejhallgatónk a rendszerhez. Eláruljuk, jól eldugva, az applikációban a forráseszközt kiválasztva, a jobb oldali három pöttyre kattintva nyílik meg a menü, ahol megtaláljuk a fejhallgató párosítási lehetőséget. A végrehajtás egyszerű, a párosításra kész fejhallgató azonnal megjelenik a listában, ahol rákattintva azonnal csatlakozik. Az aptX kodeknek köszönhetően a megszólaló zene részletgazdag és dinamikus, kevésbé hallatszik a Bluetooth átvitelből eredő gyenge dinamika.

 

Itt találkoztunk a másik számunkra zavaró tulajdonsággal: a fejhallgatót lecsatlakoztunk a rendszerről, az a korábban beállított hangerőn szólalt meg, majdnem letáncoltatva a hangsugárzókat az állványokról. Érdemes használni a menüben a maximum hangerő limit beállítási lehetőséget.

 

 

 

 

Végszó

 

A Bluesound POWERNODE 2i egy, a modern kor elvárásainak tökéletesen megfelelő eszköz mindazoknak, akik az alapoktól szeretnék felépíteni új zenei rendszerüket, de kicsi a rendelkezésükre álló tér. Tudása lényegesen több, mint a mostanság kapható hasonló rendszereké. Erőssége a BluOS szoftver, ami logikusan és gyorsan teszi a dolgát. Könnyedén illeszthető okosotthon rendszerekbe, a forgalmazó például a Control4-et ajánlja. A jól megválasztott, kicsit melegebb hangú hangsugárzókkal igazán élvezetes előadásra képes, már betekintést is enged a nagyok világába. A cserélhető, hárompólusú tápaljzat lehetőséget teremt a kábel tuning kipróbálására, minőségi csatlakozók és vezetékek használatára. Az applikáció vezérlés és a külső meghajtón tárolt zenei gyűjtemény példás kezelésével, valamint építési minőségével, tudásával és nem utolsósorban hangminőségével nálunk kiérdemelte az ajánlott vétel címet.

 

Műszaki adatokRendszer típusa: vezeték nélküli többzónás Hi-Res zenei streamer erősítő
Teljesítmény: 2x60 W/8 Ohm
DAC: 32 bit/384 kHz
Vezérlő chip: ARM Cortex A9, 1 GHz
Kapcsolódás: LAN, dual WiFi, Bluetooth 5.0 aptX
Támogatott formátumok: MP3, AAC, WMA, OGG, WMA-L, ALAC, OPUS, FLAC, MQA, WAV, AIFF
Támogatott felhőalapú szolgáltatások: Spotify, Amazon Music, TIDAL, Deezer, Qobuz, HighResAudio, Murfie, Napster, KKBox, Bugs, Taihe Music ZONE, SoundMachine
Integrációs partnerek: Control4, RTI, Crestron, URC, push, iPort, ELAN, Lutron, Roon
Jel/zaj viszony: 90 dB
THD+N: 0,008 %
Teljesítmény-felvétel: 10 watt
Méretek: 220 x 70 x 190 mm
Tömeg: 1,72 kg
Ár: 309 990 Ft
 

 

 

Mérleg

 

+ Kiváló hangminőség a HybridDigital erősítőnek köszönhetően

 

+ Bőséges szolgáltatás csomag, könnyű kezelhetőség

 

+ Könnyű integráció multiroom vagy okosotthon rendszerekbe

 

+ Külső HDD-n tárolt zenegyűjtemény kezelése

 

+ Bluetooth fejhallgatók használata

 

+ A BluOS applikáció tudása és kezelhetősége

 

- A Bluetooth fejhallgató csatlakoztatása utánolvasást igényel

 

- A fejhallgató hangereje nem állítható külön

 

Szubjektív vélemény

 

Hangminőség: 5
Kivitel: 5
Kezelhetőség: 4,5
Szolgáltatások: 5
Formaterv: 5
Ár/érték arány: 5

 

 

Forrás: AV-Online.hu

Ingyenes szállítás

Ingyenes szállítás

100.000 Ft feletti megrendelés esetén, Magyarország egész területére.

Ügyfélszolgálat

Ügyfélszolgálat

Tel: +36209533324, email: info@bartimexaudio.hu Hétfő-Vasárnap 8:00 - 20.00. Bemutató, árukiadás, személyes átvétel kizárólag előre egyeztetett időpontban bemutatótermünkben:1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Fizetési lehetőségek

Fizetési lehetőségek

Webáruházunkban bankkártyával, utánvéttel, előreutalással és bemutatótermi átvétel esetén készpénzzel fizethet.

Garancia

Magyar jótállás

Termékeink tiszta forrásból, márkaimportőrökön keresztül, vagy közvetlen gyári importból érkeznek. A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi és az európai márkaképviseletek támogatásával értékesítjük.

Cégünk erősségei:

- Több mint tíz éves szakmai tapasztalat

- Széles termékválaszték, több mint 3000 féle termék a hi-fi, audiofil és high-end kategóriákban

- Vásárlás előtti és utáni tanácsadás

- Professzionális termék demó a bemutatótermünkben

- A termékeink többsége otthoni körülmények között is kipróbálható

- A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi márkaképviseletek támogatásával értékesítjük


Térkép

terkep

Kapcsolat

Cégnév: Bartimex Audio Bt.

Bemutatóterem:  1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Nyitvatartás: Kizárólag előre egyeztetett időpontban!

Elérhetőség: Tel: +36209533324

Email: info@bartimexaudio.hu

Írja meg véleményét:

Hírlevél feliratkozás


Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön akcióinkról, újdonságainkról. Feliratkozását egy egyszeri 4%-os kedvezményre jogosító kuponnal honoráljuk!
Használati feltételek
Alulírott, a fenti jelölőnényzet kipipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje, és hírlevelet küldjön a számomra. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom.

Bejelentkezés vagy Regisztráció