Menu

Cart

LAVARDIN TECHNOLOGIES – MODEL ISX INTEGRÁLT ERŐSÍTŐ

 

Kedvenceink közé tartoznak azok a gyártók akik a kezdetektől fogva sokat tettek az elektronikák megszólalásának hangzás hűségéért. A francia illetőségű Lavardin Technologies a fejlesztendő eszközök sorát a hang átviteli láncolat legelején kezdte, a technológiát úgy alakították, hogy a legjobb audio- és videó felvételeket biztosítsák. Mikrofonok, mikrofon-előerősítők, kábelek, monitor-erősítők és monitor-hangszórók gyártásával írták be magukat a „nagykönyvbe”, több száz CD-lemez anyagát rögzítették a Lavardin Technologies eszközeivel és módszereivel. Az egyedi tervezési filozófia és az építési minőség tükröződik a legnépszerűbb integrált erősítőjük, a Model Isx belsejében is.

A Lavardin cég, nem kommersz gyártó, nem sieti el termékei piacra hozatalát, egy alapmodellt 1996-ban készítettek, 2003-ban megváltoztatták a gombok színét, 2005-ben javították a bemeneti áramkört és hozzáadtak egy állandó jelszintű kimenetet felvétel készítés céljára. Közvetlen elődje az IS model 2013-ból, és most itt a fiatal generáció képviselője a Model ISx. Lássuk mit ajánl a zenekedvelőknek az a cég, amely partnernek tekint olyan világnagyságokat, mint Alfred Brendel, Szvjatoszlav Richter vagy Cziffra György!

Teljesítmény: 2 x 50 Watt RMS 8 Ohm
2 x 104 Watt 2 Ohm(!)
Kimeneti impedancia: 8 Ohm
Teljes harmonikus torzítás: 0,005%
Méretek: 80 x 430 x 340 mm
Tömeg: 6,5 kg
Ár: £2 650

Kiegészítők: távirányító £380, MM Phono előerősítő £550


Az ISx modell integrált erősítő teljes szélességű kivitel, házának anyaga 3 mm vastag alumínium, front-lapja 6mm vastag, elülső felülete szál-húzott, eloxált, feketére festett, kiváló minőségű alumínium. Megjelenése, mint minden Lavardin modellé, felszabadult formaterven alapszik. A kezelőszervek ezüst színét díszítésnek is felfoghatjuk, kézre áll a két alumínium gomb, amellyel a felhasználó beállíthatja a hangerőt és kiválaszthatja a bemeneteket.

 

 

Egy középső lemezen a cég logója került elhelyezésre, valamint egy piros LED jelzi a működést. A teljes tartalom rezonanciamentes alapra szerelt. Nyilvánvalóan nem tömegtermék, viszont a megjelenés és az egész konstrukció jó benyomást kelt.

A készülékház páratlan Lavardin technológiát tartalmaz. Ennek első lépcsője a tápegység transzformátora, amit egy alumínium L-profil árnyékol, gumiból készült távtartókon áll. Ez a megoldás elősegíti a rezgések csökkentését. A toroid-transzformátor által szolgáltatott váltakozó feszültséget négy különálló, nagy sebességű Schottky dióda alakítja át egyenárammá. Az eredményül kapott egyenáramot négy kicsi Vishay elektrolit-kondenzátor simítja. Mivel ezeket a kondenzátorokat közvetlenül a fő PCB-re szerelik, méretüket szükségszerűen korlátozza a készülékház magassága, 10 000 µF értékűek, 40 VW típusúak. A transzformátorból egyetlen másodlagos, szimmetrikus tekercs ágazik el.

 

 

Az áramkör egyetlen nyomtatott lapon (PCB) helyezkedik el, a szerelés klasszikus példája. A teljes mértékben félvezetős áramkör a lehető legnagyobb termelési hatékonysággal és a lehető legmagasabb minőséggel készült. A bemeneti aljzatoktól rövid réz vezetéken keresztül érkező jel az aktív, arany, ezüst, palládium ötvözetet tartalmazó érintkezőkkel ellátott, speciális, hermetikusan zárt Finder gyártmányú relékkel kerül kiválasztásra. Ezután a Blue Velvet Alps motoros potenciométerre kerül. A cég mérnökei biztosítanak afelől, hogy a vezérlőrendszer teljesen „láthatatlan” az audio vonal számára. Az áramkörök kiváló minőségű alkatrészekből állnak, válogatott ellenállások (minden fóliakondenzátor EVOX polipropilén kondenzátor) kerültek felhasználásra. Az egyes alkatrészek epoxi kapszulába rejtése az ipari kémkedés megakadályozására szolgál, ugyanakkor lehetetlenné teszi az „illetéktelen szervizek” számára az erősítő javítását. A rendszer teljes egészében „A/B”-osztályú, push-pull, Darlington TIP147/TIP142 párral megoldott kapcsolás. A tranzisztorokat elasztikus elemekkel rögzítik egy alumínium profilhoz, nem csavarozottak. Az alumínium profil az „alvázra” van csavarozva, amely hűtőbordaként működik.

A Darlington-pár két olyan tranzisztor, amelyek egyetlen tranzisztorként működik, de sokkal nagyobb az aktuális nyereség. Ez azt jelenti, hogy egy érzékelőből, mikróvezérlőből vagy hasonlóból származó kis mennyiségű áram felhasználható nagyobb teher meghajtására.

Különösen kimunkáltak azok az áramköri komponensek, amelyek gyakorlatilag kiküszöbölik a „memória torzítás” hatásait. A memória-torzítás egy új fogalom az erősítési folyamat elemzésében. A nagy sebességű és alacsony memória-torzítású szilárdtest áramkörök jelentősége a következőkben áll.

A torzítás az elektronikus áramkörök valós viselkedése. A torzítás klasszikus elméleti modelljében a lineáris torzítás a sáv-korlátokból, a nemlineáris torzítás a nemlineáris átviteli funkciók miatt keletkezik. A legjobb minőségű hangzás eléréséhez a méréseken és a jó tervezésen kívül egy másik megközelítés is szükséges. Ez a tonális megközelítés, ami nagyon fontossá vált az utóbbi időben, mert a zenei hangok pontossága kulcsfontosságú kérdés. A részletes elemzés a jellemzők sok változását tárja fel. Ezeknek a változásoknak az amplitúdója általában alacsony és ezeket a változásokat bizonyos jelek rejtik. A klasszikus mérőrendszerekkel nem lehet észlelni, ezért az audio-tervezők figyelmen kívül hagyták őket. A változások amplitúdója azonban gyakran elég nagy ahhoz, hogy a jó minőségű audio rendszerekben könnyen hallhatók legyenek. A jelenség oka annak, hogy a hallgatási tesztek eredménye nem egyezik meg a szokásos mérésekkel.

A jelenséget Gérard Perrot a Lavardin társ-alapítója „memória torzításnak” nevezi. A memória torzítás egy speciális típusú interferencia, amely bekerülhet a jelfolyamba olyan jel után, amely korábban áthaladt az elektronikus alkatrészeken. A memória torzítás minden alkalommal előfordul, amikor egy rendszer dinamikus viselkedése különbözik a statikus viselkedésétől. Ha nincs memória torzítás, akkor a statikus és a dinamikus viselkedés hasonlóak és a klasszikus (statikus) mérések érvényesek. Tulajdonképpen ez lehet az elektroncsöves erősítőkre jellemző „csőhang” titka is. A Lavardin Technologies teljes ellenőrzést gyakorol áramköreinek viselkedése felett, ami más konstruktőrök számára továbbra is az elektroncső „zenei rejtélye” marad.

Egy Lavardin erősítő a legkevésbé érzékeny a terhelésre, szinte minden, akár a hektikus impedancia-menetű hangszóró rendszert is a legjobb képességgel hajt meg. A Model Isx integrált erősítő esetében a teljesítmény csatornánként 104 Watt feletti méréseket tesz lehetővé 2 Ohm terhelésnél. A 2 Ohm érték gyakran előfordul bizonyos basszusmenetek esetében, a hangsugárzó impedanciája eseti impulzusonként lemegy akár 2 Ohm értékre.

 

A bemenetek nincsenek sokan, összesen négy forrás-készülék csatlakoztatható. Kemény aranybevonatú, magas minőségű, kézzel szerelt RCA csatlakozók fogadják a kábeleinket. A bemeneti impedancia 10 kOhm, bemeneti érzékenység 330 mV. Az összes csatlakozó elég közel van egymáshoz, tehát ellenőrizni kell, hogy a kábelek dugói méretileg illeszkednek-e. A hálózati aljzatra festett piros pont az erősítő tápegységének fázis-jele. A készülékkel kapunk egy fázisceruzát, amellyel megállapíthatjuk hálózati kábelünk melyik IEC csatlakozó csapja kapja a fázist.

 

 

A Lavardin Technologies mögött álló partner-cég, a CEVL, amely egyedi kezelő-gombokat és szinte „bombabiztos” távirányítót gyárt. A távirányítás jelfogadó áramköre teljesen passzív, amikor nem veszi a jelet. A vállalat mérnökei szerint az összes többi távirányítható erősítőben található infravörös áramkör állandóan aktív (ha éppen nem szabályzunk akkor is üzemben van), és ennek eredményeként befolyásolja az ezen erősítők audio áramkörét. A társaság nyilatkozata szerint: …”Az erősítő belsejében nincs órajel, amelyet az IR dekóder használna, a vevő és a dekóder passzív, az infravörös jel csak az emitterben, a jelek küldésekor aktiválódik. Így az erősítő belsejében nincs semmilyen folyamatos jelszennyezés”… – Gérard Perrot.

MEGHALLGATÁS


Az ISx rendkívüli módon, kiváló mikrodinamikával az agresszivitás mellőzésével, bármilyen ingadozás vagy zavar nélkül, láttatja a muzsikát annak teljes sávszélességében. Fiatalos lendülettel, de vehemens megnyilvánulások nélkül tolmácsolja a hangzó anyagot. Tökéletesen telített, tonálisan gazdag és szép hangzású. Sok más tranzisztoros és digitális erősítővel ellentétben soha nem agresszív egyik hangtartományban sem. Ritka jó tulajdonsága, hogy szinte csak az időbeli pontosságra összpontosítva hozza a ritmust. Van előnye a memória torzítás megszüntetésének, mert olyan részleteke hoz elő különböző nem audiofil felvételekből amik eddig nem hívták fel magukra a figyelmet.

A gyorsaság az ISx erősítő előnye, ami minden zenének értéket ad, és ami hiányzik sok más, mégis nagyszerű készüléknél. Igazán fantasztikusnak hangzik, de nem fantasztikusabb, mint minden más csúcsminőségű sztereó erősítő, amely szintén fenséges hangzású. Viszont a Lavardin még mindig jobban ragyog ebben az ársávban, mint mások, amelyek a másfél milliós ár környékére árazottak. Egyszerűen arról van szó, hogy a széles képalkotás vagy a részletes felbontás, a dinamika, a koherencia, a vokális artikuláció, a magabiztosság – vagy ezek közül bármelyik szempont teljesülése, amelyekre fel szoktuk hívni a figyelmet – fennáll. A Lavardin Technologies Model ISx integrált erősítő fentieket meglehetősen jól csinálja, egy erősítő, ami azért jó, mert valóban csak az erősítéssel foglalkozik.

KONKLÚZIÓ


A Lavardin erősítője bemutatja a zene két fő jellemzőjét, a fantasztikus ritmust és a dallamot. Ábrázolta azokat a lüktető impulzusokat amik elbűvölnek, lábunk dobogását ösztökélik, függetlenül attól, hogy ezt az erősítőt elektroncsövekkel vagy félvezetőkkel építették. A csöves erősítők hangzásával való rokonság itt csak a telítettséget de nem a tonalitást érinti. A hangszínpad is remek, mert a hátul zajló események bemutatása nem hangsúlyos, arányosan beleolvad a hangzásképbe. Mindez nem megy a mikrodinamika rovására.

A Lavardin Model ISx integrált erősítőt teljes egészében Franciaországban tervezték és gyártották. A modell a társaság egyik leghosszabb élettartamú terméke, az egyik legkeresettebb erősítő, egyben az egyik legtöbbet díjazott elektronikai termékük a nemzetközi piacon. A Model ISx megkérdőjelezi annak szükségességét, hogy tovább kutakodjunk hasonló áron.

Pro
+ egyedi konstrukciójú tápegység
+ a fellépő torzítás új típusú megközelítése, megszüntetése
+ meglepően részletező, „feltáró” hangzáshűség
+ fantasztikus ritmusérzék, gyorsaság (megfelelő hangsugárzóval)

Kontra
– sem alap kiszerelésben, sem opcionálisként, nincs fejhallgató-kimenet
– a hátlap feliratok címkézése

 

Forrás: Hangzásvilág.hu

Ingyenes szállítás

Ingyenes szállítás

100.000 Ft feletti megrendelés esetén, Magyarország egész területére.

Ügyfélszolgálat

Ügyfélszolgálat

Tel: +36209533324, email: info@bartimexaudio.hu Hétfő-Vasárnap 8:00 - 20.00. Bemutató, árukiadás, személyes átvétel kizárólag előre egyeztetett időpontban bemutatótermünkben:1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Fizetési lehetőségek

Fizetési lehetőségek

Webáruházunkban bankkártyával, utánvéttel, előreutalással és bemutatótermi átvétel esetén készpénzzel fizethet.

Garancia

Magyar jótállás

Termékeink tiszta forrásból, márkaimportőrökön keresztül, vagy közvetlen gyári importból érkeznek. A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi és az európai márkaképviseletek támogatásával értékesítjük.

Cégünk erősségei:

- Több mint tíz éves szakmai tapasztalat

- Széles termékválaszték, több mint 3000 féle termék a hi-fi, audiofil és high-end kategóriákban

- Vásárlás előtti és utáni tanácsadás

- Professzionális termék demó a bemutatótermünkben

- A termékeink többsége otthoni körülmények között is kipróbálható

- A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi márkaképviseletek támogatásával értékesítjük


Térkép

terkep

Kapcsolat

Cégnév: Bartimex Audio Bt.

Bemutatóterem:  1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Nyitvatartás: Kizárólag előre egyeztetett időpontban!

Elérhetőség: Tel: +36209533324

Email: info@bartimexaudio.hu

Írja meg véleményét:

Hírlevél feliratkozás


Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön akcióinkról, újdonságainkról. Feliratkozását egy egyszeri 4%-os kedvezményre jogosító kuponnal honoráljuk!
Használati feltételek
Alulírott, a fenti jelölőnényzet kipipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje, és hírlevelet küldjön a számomra. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom.

Bejelentkezés vagy Regisztráció