Menu

Cart
A+ A A-

Amit az USB-C-ről tudni érdemes

usb2

Az USB-C a legújabb és egyben első kombinált USB szabvány. A korábbi USB A és B modellekhez képest ez a csatlakozó típus szimmetrikus, vagyis tájolásától függetlenül mindig illeszkedik az aljzatba. Az USB-C-csatlakozó 8.4 x 2.6 mm, így nem nagyobb, mint egy mikro-USB- csatlakozódugó, így robusztus és vékony készülékek esetén is ideális és tartós, hiszen legalább 10.000 csatlakoztatási műveletre tervezték.

 

usb1

 

 

Az USB-C csatlakozódugóval szerelt kábel két új szabványt egyesít magában, az USB 3.1-et és a Mac világban kedvelt Thunderbolt 3 protokollt!
Az előbbi USB3.1 Gen 1 akár 5 Gbit/s a Gen 2 pedig akár 10 Gbit/s adatátviteli sebességet tesz lehetővé.
A Thunderbolt 3 protokoll átviteli sebesség elérheti az akár 40 Gbit/s értéket is és a csatlakozó mindig tartalmaz egy USB 3.1 Gen 2 csatlakozót is.
Az USB-C kábelek a megszokott Audió jel mellett már a DVI, MHL, DP és HDMI szabvány jel továbbítását is elvégzik, sőt! Az átdolgozott Power Delivery 2.0-nak köszönhetően az új USB 3.1 szabvány 20 volt és 5 amper esetén jelentősen nagyobb, akár 100 wattos áramellátást kínál. Így nemcsak a kisebb készülékek, például az okostelefonok, hanem az energiaigényesebbek, például a notebookok is elláthatók energiával és feltölthetők általa.

 

Az energia- és adatátvitel emellett egymástól elválasztott vezetékeken keresztül a kábelen belül megy végbe, ezért a csatlakoztatott végberendezések egyidejűleg adat hosztként is működnek és elláthatók töltőárammal.
Az univerzális használhatósága miatt az USB-C már most a jövő csatlakozójának számít. Nem véletlenül dolgoznak jelenleg a számítógép- és perifériagyártók is azon, hogy az új készülékeket kiegészítésként USB-C-csatlakozóval is felszereljék.
Az USB-C egy nagy lépéssel közelebb kerül a célul kitűzött univerzális kapcsolathoz.

Miért kell a minőségi USB kábel?

Számos alkalmazás esetében fontos a digitális kommunikáció sebessége. A leggyakrabban látható, hogy a „sebesség” a nagy fájlok lehető legrövidebb átadására vagy a HD videóhoz elegendő adat hordozására vonatkozik. USB-audio (és HDMI-audió) esetén a „sebesség” kiemelten fontos, nem csak a puszta gyorsaság miatt, mivel az időbeli kapcsolatok egy digitális folyamatban kritikusak az analóg hullámforma rekonstrukciójához, amely az információt, zenét és örömöt hozza létre a fülünk számára. Az adatcsomagon belüli információkra vonatkozó időalapú károsodás (jitter) az, ami a hangot gyengévé és lapossá teszi a 3D helyett, durvává és ködössé a tiszta, harmonikus helyett.
Az AudioQuest USB-C kábelek vezető anyaguk, szerkezetük és szigetelésük miatt egyaránt világszerte a Best in Class elismerést kapták!
Egyre több eszközön tűnik fel a legújabb USB-C-csatlakozó, mint például a MacBook, a ChromeBook, a Pixel, a Galaxy Note 7... és a hozzájuk illeszthető külső USB DAC meghajtók.

Valamennyi új generációs AudioQuest USB-kábel egy újonnan kifejlesztett feszültségcsökkentő és törésgátló rendszerrel szerelt, amely kiemelkedő tartósságot biztosít az USB-kábel és a csatlakozó fej között.
Az AudioQuest kínálatában megtalálhatóak mind az USB A – C és az USB B – C kábelek egyaránt, mindkét típus a különböző ezüst tartalmú Forest (0,5 % Ag), Cinnamon (1,25% Ag), Carbon (5% Ag) és Diamond (100% Ag) családból egyaránt!

 

Forrás: Audioquest.hu

 

 

 

 

AZ ELEKTROMOS HÁLÓZAT SZŰRÉSÉNEK KÉRDÉSEI

Sok audiofil tisztában van az elektromos hálózat szűrésének fontosságával, annak hangzásra gyakorolt hatásával. Most egy másik szemszögből a profi felhasználók területéről közelítjük meg a problémát és a kérdéseket. Cikkünk kiindulási alapja az Egyesült Államok Szövetségi Szabályzatának nagyfrekvenciás sávszélességre vonatkozó ajánlásai.
Mivel világunk különböző frekvenciájú jelekkel telített közvetlen környezetünk tele van zavarokkal. Tény, hogy üres frekvenciatartomány már egyszerűen nincs. Emelkedőben van az a tendencia, hogy az adatainkat egyre szűkebb és szűkebb frekvencia tartományra tömörítjük. Mintha a vezeték nélküli technológiák és a mindenütt jelen lévő mobil készülékek által generált zaj nem lenne elég, az elektromos hálózaton keresztül is majdnem úgy folyik kommunikáció, mint az internet hálózaton. A légkörben a több GHz-es tartományt alkalmazzák adathordozásra, amely az infravörös fényhez közeli frekvencia. Az átjátszó állomásokon és a műholdakon keresztül mindenki mindennel kapcsolatban van egyszerre(!) Valós idejű audio- video-streaming, asztali számítógépes megosztás, konferenciahívás, vagy felhő alkalmazások – mindez futótűzként terjed. Az audiofilek számára nincs egyetlen zajmentes sáv az elektromágneses térben, sajnos ennek árát drágán megfizetjük az egyéni zenehallgatás minőségének romlásával.

Egy kis kitérő: a rádióhullámok hatásának bemutatása. A berendezéseink kábelekkel csatlakoznak az elektromos hálózathoz, amelyek nem csak a hálózati áramot szállítják, de egyúttal antennák is. Kapacitív és induktív csatolások (pontosan úgy, ahogy az antennák esetében) teszik lehetővé azt, hogy a rengeteg nagyfrekvenciás zavarjel, amit az elektromos hálózat kábel és a készülékek hálózati kábele összeszednek, akadálymentesen eljussanak a berendezésekbe. Odabent aztán kiszámíthatatlan, hogy mi minden történik az áramkörön belül. Ezt a jelenséget intermodulációnak hívják. A jelfeldolgozás folyamata során hozzáadódik a hasznos jelhez, így az audio jel integritása csökken/elvész. Elektromágneses zavaró jelet minden – az elektromos hálózathoz csatlakoztatott berendezés – termel, amely a vezetékeken keresztül akadály nélkül eljut más készülékekbe is és ott intermodulációs zavart okoz. Mire az audio jel eljut a hangszórók lengő csévéjéhez, egyfajta „pára” veszi körbe, amely hatására a pontos dimenzionálás, a hangszerek egyedi hangja romlik, ezzel együtt fokozódik a zajszint és a magas hangtartomány mesterségesen hangsúlyossá válhat. Egy bizonyos ponton túl ez olyan mértékben befolyásolja a szónikus élményt, hogy a zene hallgatása fárasztó, vagy zavaróvá válik. Rendkívül fontos tehát, hogy az audiofil zenehallgatók elkezdjék komolyan venni a hálózati feszültség tisztaságát is.

Az audio berendezések tápegységébe beépített szűrők csak egy szűk frekvencia tartományban hatásosak, nem nyújtanak védelmet a teljes frekvencia spektrumon. A magasabb frekvenciás összetevők képesek átjutni az általános zavarszűrő egységekben alkalmazott kondenzátorokon és tekercseken. Még a legerősebben árnyékolt kábelek sem nyújtanak teljes védelmet – akkor sem, ha fémcsőbe vannak vezetve – mert szórt kapacitás lép fel a két árnyékolás között és a nagyfrekvenciás zavarjelek ezen a kapacitív csatoláson keresztül jutnak be a rendszerbe. Az induktivitásoknak is van kapacitása és a kapacitásoknak is van induktivitása, ezért képtelenek a hagyományos szűrők széles tartományban hatékonyak lenni. A hatalmas mennyiségű nagyfrekvenciás zavaró jel az, amely indokolttá teszi a szűrő alkalmazását.

Miért nem adják meg a nagyfrekvenciás csillapítás adatokat?
Mert nem mennénk vele semmire. Az a probléma, hogy ezek hatása jóval kisebb mértékben befolyásolja a hasznos jelet, mint a nagy tömegben mérhető más zavarjelek. Mivel az elektromos hálózatnak nincs meghatározható impedancia karakterisztikája, lehetetlen hitelesen megmérni a magas frekvenciás komponenseket minden hullámhosszon. Emellett a mérés helye és a mért frekvencia komponens is minden esetben eltérő eredményt okoz. Mikor olyan frekvenciát mérünk, amelynek hullámhossza rövidebb, mint a szóban forgó jel útja, azonnal szembeötlő csomópontokat és csúcsokat fog mutatni a grafikon. Ha a mérést egy másik pontos ismételjük meg, akár teljesen eltérő eredményeket is kaphatunk. Az adatok összegzés utáni átlagolásának pedig nem lenne semmi értékelhető eredménye. Attól függetlenül, hogy nem lehet pontos mérésekkel kimutatni, a nagyfrekvenciás zavarok igenis befolyásolják az audio minőségét, ezért ne mondjon le az ellenük való védekezésről.

A harmonikus torzítás (az alapfrekvencia egész számú többszörösei) az 50 és 60 Hz-es hálózatokban alapvető módon van jelen. A teljesítmény elosztók egyenetlen terhelése, a hálózati transzformátorok hiszterézis vesztesége, a generátorok szikrázása távoli zavarforrások, de például a mosógép motorja, a porszívó motorja, és a ventilátor motorja közeli zavarforrások. Meglepő lehet, de ezek is mind befolyásolják a hangminőséget, ám ezek ellen hatékony szűrőkkel egészen jól lehet védekezni, ezért ritkán tapasztalja a hatásukat. Ne engedje magát látszólagos nyugalomba ringatni, mert van más zavaró tényező!

 

Az ábra azokat a zavarforrásokat mutatja be, amelyek ellen hatékony szűrők vannak beépítve a komponensek tápegységeibe.

Mivel a frekvenciaspektrum hatalmas sávszélességgel bír, egyéb zavarforrások befolyásolják a zene természetes bemutatás módját. Mivel ezek nem lineáris, és nem periodikus hatások, rendkívül nehéz a hatalmas fennmaradó sávszélességen hatékony szűrőt tervezni. A fennmaradó sávszélesség felöleli az összes ismert kommunikációs csatornát, és minden más egyéb zavarforrást. Ha ezek hatását összeadja, együtt már komoly hatással vannak az audio jel minőségére.

 

 

Az ábra azokat a nagyfrekvenciás zavar-forrásokat mutatja be, amelyek ellen semmiféle szűrő nincs beépítve az audio komponensekbe.

Az elektromos hálózati kábelek kilométerek százain futnak, mit számít az utolsó másfél méter?
Az általános nézet az, hogy mivel a nagyfrekvenciás zavar a teljes elektromos hálózatban jelen van, mindegy, hogy az utolsó másfél méteren mit csinálunk vele. Hiába alkalmazunk audiofil hálózati kábelt, a nagyfrekvenciás zavart nem lehet teljesen eltávolítani. Mivel a hálózat több száz kilométeres hosszúságú, logikusnak tűnhet, hogy komolyabban képes befolyásolni a rendszer hangminőségét, mint egy rövid kábelszakasz az audio készülékig. A fő probléma ezzel a gondolkodásmóddal az, hogy nem veszi figyelembe azt a természeti törvényt, hogy egy adott frekvencia milyen hosszú utat képes megtenni egy vezetéken. Az elv neve: csillapítás. Minél magasabb a frekvencia értéke, annál nagyobb csillapítást szenved egy vezetékben.
Ez egy teljesen természetes jelenség. A nagyfrekvenciás kommunikációs hálózatokba megfelelő helyeken vonalerősítőket kell elhelyezni, ellenkező esetben adatvesztés, és minőségromlás lép fel. Minél magasabb a hálózat üzemi frekvenciája, annál sűrűbben kell ezeket beépíteni. A nagyfrekvenciás kommunikációs hálózat kábel gyártói pontosan meg is adják az adott kábel csillapítás adatait.

 

 

Az ábra azt mutatja be, hogy a különböző frekvencia tartományok milyen hosszúságú vezeték szakaszon képesek utazni.

Mint látható, a magas frekvencia értékű jelek szenvedik el a legnagyobb csillapítást, azaz ezek képesek a legrövidebb kábelszakaszon utazni.

 

Az ábra a nagyfrekvenciás zavarjelek hálózaton keresztül történő továbbítását mutatja be. A bal oldali ábrarész az úgynevezett biztonságos távolság, amely a csillapítás miatt semmi módon nem zavarja a rendszer hangminőségét. A jobb oldali ábra-rész példájában az 1-es szakasz azt a távolságot jelenti, amelyről már bejut a zavarjel a házban használt készülékekbe. Ehhez adódik hozzá a 2-es szakaszban indukálódott zavarjel, illetve a 3-as szakasszal jelzett a ház saját berendezései által generált zavarjel.

Mi is történik ténylegesen?

Attól függetlenül, hogy a hálózat kábelezésének teljes hosszában indukálódik zavarjel, ennek csak az a része tud ténylegesen torzítást okozni, amely a hatásos kioltás távolságon belülről érkezik. A természetesen kioltott zavaró jelekkel nem kell foglalkozni. Az alacsonyabb frekvenciák hosszabban továbbítódnak a kábelen, míg a magasabb frekvenciák esetében a hatásos távolság rövidebb. A fentiek alapján tehát a probléma egy részét a hálózati kábelezés kültéren és falban futó része megoldja, elegendő csak az utolsó rövid szakasszal foglalkozni. Ennek a védelemnek a része a hálózati csatlakozás utolsó másfél métere. Más szavakkal fogalmazva a hálózat első 99 kilométere az, ami a zavart okozza, de ez számít a legkevésbé a védelem szempontjából, mert a zavaró jelek nagy része elvész. Az utolsó másfél méteren dől el a hangminőség.

Összegzés

A nagyfrekvenciás jelek, amelyek messzire jutnak néhány GHz-es tartományban, olyan mértékben töltik fel az atmoszférát, hogy sokan nem is veszik észre azt az élmény csökkentő hatást, amit a zenehallgatásban okoz. Amíg az audio berendezések tápegységei a kisebb frekvenciájú tartományban hatékony szűrést tartalmaznak, a nagyfrekvenciás zavarok gond nélkül jutnak át a kapacitív és induktív csatolások révén. Többféle káros zavaró tényező közül tehát a nagyfrekvenciás zavar az, amely a készülék minden részébe akadály nélkül bejut, és intermodulációs problémákat okoz.

Megfelelő szűrés nélkül jelentős torzítást képes okozni a hasznos jelben. Mivel a nagyfrekvenciás zavarokat hatékonyan csökkenti a kábelek természetes csillapítása, csak a berendezéshez közeli zavarokkal kell foglalkozni. A készülék előtti tápkábel szakasz képes a leghatékonyabban kiszűrni a hálózatban indukálódott zavar feszültséget. Tehát, audio célokra meglehetősen fontos, hogy a hálózati kábel megfelelő minőségű és hatékony nagyfrekvenciás zavarvédelemmel legyen ellátva. Olyan hálózati kábel kell, amely a teljesítményt veszteség nélkül csatolja, de hatékony védelmet biztosít a nagyfrekvenciás zavarok ellen. Csak így őrizhető meg a valósághűség, a természetes bemutatás és a dinamika együtt. Létezik szabadalmaztatott, elegáns megoldás (skin szűrésmód) a nagyfrekvenciás zajok ellen, amely tökéletesen alkalmazza a fizikai törvényeket és az 1883-ban felfedezett u.n. skin-hatást a nagyfrekvenciás zavarok kiszűrésére.

Cikkünk a LessLoss Cables sajtóközleménye alapján készült.

 

forrás: Hangzásvilág.hu

Ajánlott tesztelő zenék

Egy audio berendezés hangjának tesztelésekor természetesen az a legfontosabb, hogy a saját kedvenc zenéink hogyan szólalnak meg a készülék tolmácsolásában. Ugyanakkor nem árt azt is figyelembe venni, hogy a tesztelendő eszköz a maximális tudását csak a legjobb minőségű felvételekkel tudja  igazán megmutatni. Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani néhány,  a gyakorlatunkban bevált, kiváló hangmérnöki munkát és persze csodálatos művészi teljesítményt nyújtó felvétellel.

 

test

 

Sqwonk: Toccata and Fugue in D minor

A kiváló basszusklarinét duó felvétele lehetőséget biztosít a jelenlétérzet és a valósághű hangszerhangok megjelenítésének vizsgálatra. Persze ehhez nem árt, ha hallottuk már élőben, hogy szól egy rendesen megfújt basszusklarinét. :)

Tidal link

 

Clark Terry - The Chicago Sessions - Moten Swing

Két mikrofonnal felvett, dimamika kompresszió nélküli felvétel. Elképesztő dinamika és valós, 3 dimenziós szinpadkép.

 

Tidal link

 

Dallas Wind Symphony- Wills: The Vikings

 

Modern komolyzene fúvósokra, ütősökre és orgonára. Nem mindenkinek jön be zeneileg, de kevés jobb teszt zenét ismerünk. Dinamika és tér a maximumon.

 

Tidal link

 

Brian Bromberg: Wood -  The Saga of Harrison Crabfeathers

 

Dögös szóló nagybőgővel indító zene. Kiválóan alkalmas a mélyhangok tesztelésére. Ha egyes hangok hangosabbnak, mások halkabbnak hallatszanak, gond lehet a szoba akusztikájával. Lehet elkezdeni a hangfalakat tologatni...:)

 

Tidal link

 

 

 

 

Oscar Peterson: We Get Request - You Look Good to Me

 

A hifishow-k szinte állandó résztvevője, teljesen megérdemelten. A 60-as években készült felvétel mind művészeti, mind hangmérnöki szempontból 5 csillagos munka. Az analóg felvételi technika még mai füllel is már szinte tökéletes volt akkoriban, ugyanakkor a soksávos, hangszerenkénti rögzítés és utókeverés még nem volt gyakorlat, így a zenakarnak együtt kellett feljátszani a felvételt, ami ezáltal tartalmazza az élő zene varázsát, ami a legtöbb mai stúdió albumról hiányzik. Felbontás és mikrodinamika teszteléshez kiváló.

 

Tidal link

 

 

Arne Domnerus: Antiphone Blues - Almighty God

 

A Jazz in The Pawnshop albumot sokan referencia felvételnek tartják, szerintünk egy kissé túlértékelt lemez. Arne Domnerus  egy másik albuma, az Antiphone Blues azonban egy valódi gyöngyszem. Szaxofon és templomi orgona egy csodálatos atmoszférájú felvételen.

Tidal link

 

 

Philharmonix: The Vienna Berlin Music Club ( Vol. 1) - Bohemian Rhapsody

 

A zseniális osztrák kamara együttes Queen feldolgozása, nagybőgőn a kiváló fiatal magyar zenész, a Bécsi Filharmonikusok szólistája, Rácz Ödön játszik. Akusztikus hangszerek, nyitott szellős szinpadkép, tonális egyensúly.

 

Tidal link

 

 

 

 Szeged Trombone Ensemble:  Holst - Mars, The Bringer of War from 'The Planets'

 

A szegedi trombinisták Holst feldolgozása.

 

 

Tidal link

 

TÉNYLEG KINYÍRHATJA A KÜTYÜIMET A VILLÁMLÁS?

Magyarországon 35 ezer villám csap le évente, ezért nem árt, ha felkészülsz a legrosszabbra: bizony, az elektromos készülékek életébe kerülhet, ha felkészületlenül ér egy villámcsapás. Sőt!


A villámlás nem csak a testi épségedre jelenthet veszélyt. Ha nem gondoskodsz elektromos eszközeid védelméről, akár százezres nagyságrendű károd is származhat egy otthonodhoz közel lecsapó, rosszul irányzott villámból. A CNET utánajárt, mit lehet megelőzésként tenni, hogy ne érjen váratlanul, ha egyszer tényleg beütne a ménkű.

Kihúzzam vagy ne húzzam?

A hivatalos ajánlás szerint minden elektromos eszközt ki kell húzni, mivel a villám túlfeszültséget hozhat létre, ami megsütheti őket. Ez független attól, hogy a ház rendelkezik-e villámhárítóval, mert a kütyük szempontjából jó eséllyel ugyanaz lesz a vége, mintha a villám árama a villanyoszlop vezetékén keresztül jutna el a lakásba.

„A villámhárító közvetlen összeköttetésben van az épület elektromos hálózatával! Ez sajnos, azt is jelenti, hogy a villám áramának egy része behatol majd az elektromos hálózatba, és ez az érzékeny berendezéseket (számítógép, szórakoztató elektronikai eszközök) tönkreteszi, rosszabb (és szerencsére ritkább) esetben elektromos zárlatot, esetleg tüzet okoz. Ilyenkor nem közvetlenül a villám, hanem annak másodlagos hatása okoz kárt, veszélyhelyzetet”

– figyelmeztet a Villanyszerelők Lapja.

 

 

Mindezek fényében jobb, ha nem kísérted a sorsot, és legalább az olyan nagy értékű berendezéseket kihúzod, mint a tévé vagy a játékkonzol. Amelyik készüléknél antennavezeték is van, ott azt is tanácsos eltávolítani, mert az „égi áldás” azon keresztül is beköszönhet. A CNET szerint a hűtővel ugyanakkor kivételt lehet tenni, hiszen ha kihúzod, fennáll a veszélye, hogy megromlanak az ételek.

 

Mikor kell lépni?

A túlfeszültség során a kábeleket piszkálni kimondottan rossz ötlet, ezért lehetőleg ne várd meg, amíg meglegyint a vihar szele. Ha úgy látod, hogy kezd rosszra fordulni az idő, tájékozódj az időjárás-jelentésből. Amennyiben csak szemerkélő eső várható, valószínűleg nem lesz belőle baj, ha viszont igazi ítéletidő érkezik, nem árt az elővigyázatosság.

„Szakértők szerint a villám 2 km sugarú körben okozhat az elektromos berendezésekben problémát, így, ha 6 másodpercnél rövidebb idő telik el a villámlás és a mennydörgés észlelése között, és az ingatlanon nincs külső és belső villámvédelem, akkor mindenképpen érdemes az elektromos berendezéseket, antennavezetékeket, modemkábelt, telefonkábelt, 230 voltos csatlakozókat kihúzni a konnektorból.”

 

 

És ha van túlfeszültségvédőm?

A szupermarketekben kapható adapterek valóban hatékonyak kisebb áramingadozások esetén, ám a villámcsapás által okozott túlfeszültség ellen már nem feltétlenül nyújtanak elegendő védelmet. Ha akkor is szeretnéd biztonságban tudni értékeidet, ha épp nem vagy otthon, inkább egy teljes házra vagy lakásra kiterjedő túlfeszültségvédelmi rendszerben gondolkozz.

 

Forrás: Divány.hu

 

Megjegyzés:

A cikk nem tesz említést róla, de érdekes tapasztalat, hogy leginkább az Ethernet hálózaton keresztül érkező túlfeszültségre érzékenyek azok készülék, melyek a számítógépes hálózatra vezetékkel kapcsolódnak. Ezért nem elég kihúzni őket az elektromos hálózatból, az RJ45 csatlakozót is ki kell húzni. Nagy értékű berendezéseknél meg érdemes megfontolni a hálózati optikai konverterek használatát, az optikai kábel tökéletes galvanikus izolációt biztosít.

SoundCare hangfaltüske gyakori kérdések

 

Kérdés: Miért használjak hangfal tüskét?


Válasz: A tüskés alátét megállítja az akusztikai visszacsatolást. Amikor zenét játszik le, a padló, a falak, a polcok, tárgyak stb. apró mozgást végeznek, ami visszahat a készülékekre és az előállított hangra. Azáltal hogy tüskékre helyezi az eszközeit, hatalmas tömeg kerül kis alapterületre. Ahogy bizonyára Ön is tudja, egy nehezebb tárgyat sokkal nehezebb megmozdítani. Az eredmény sokkal jobb hang feszesebb basszussal és tisztább középső frekvenciákkal.

 

Kérdés: Mekkora terhelést bír ki egy hangfaltüske?


Válasz: Ezt leteszteltük egészen 400 kg terhelve egyetlen alátétet. Ekkor az alátét acél betétje 0,02 mm-t deformálódott, ami nagyjából semmi. Maga a tüske ekkora terhelésen még egyáltalán nem változik. Ezt az óriási terhelést úgy értük el, hogy a tüskét golyós csúccsal készítettük, a hangfal tüske alátét közepén lévő kráter közepét pedig laposra. Így maximális erő valósul meg minimális érintkezési felületen. Biztonságosan terhelheti a tüskéket még a legnehezebb hangsugárzókkal vagy hifi készülékekkel is.

Kérdés: Miért csak három öntapadós tüskét tartalmaz egy csomag?


Válasz: Három tüske sokkal stabilabb kapcsolatot létesít a földdel akkor, ha nem lehet őket külön-külön beállítani. Nagyon ritka, hogy az eszköz ne legyen kellően stabil három türkével. A hifi komponensek 98%-a három tüskével működik a legjobban. A maradék 2%-hoz extra darabokat kell vásárolnia.

Kérdés: Mi egy superspike tüskés alátét élettartama?


Válasz: A Superspike acélból és nagyrészt cinkből készült. A cink tehetetlen folyadék amely nagyon hatékonyan állítja meg a rezonanciákat. Az acél könnyen statikussá válhat, a cink azonban idővel változik. A Superspike hangfaltüskéket számos teszttel vizsgáltuk, amelyek normál használat esetén 10 éves periódust szimulálnak. Ezt követően nem történt az anyagokban mérhető változás. Az élettartama legalább 20 év lesz és a tüskéktől mindvégig jobban fog szólni az Ön hangrendszere.

Kérdés: A Soundcare Superspike hangfal alátét jobbá teheti a házasságomat?


Válasz: hát, vélhetőleg nem, de vannak olyan vásárlók, akik hálásak voltak nekünk a jó termékért és említették, hogy ez megmentette a házasságukat. Most már mozgathatják a hangfalakat anélkül, hogy összekarcolnák a padlót.

Kérdés: A Soundcare Superspike jobbá teheti a szomszédommal való kapcsolatomat?


Válasz: Igen, lehet. Ha tüskéket tesz a hangfalai alá, azzal megállítja a hangfalakból a padlóra továbbított rezgéseket, ezáltal a többiszobába sokkal kevesebb zaj jut.

Kérdés: A Soundcare Superspike hangfaltüske egy szexi termék?


Válasz: Hát, attól függ, honnan nézi. Az viszont bizonyos, hogy a FEF (Feleség Elfogadási Faktor) sokkal magasabb, mint a hagyományos tüskéknél. Az eszközei jobban fognak kinézni, és még ha nem is ez a készülékek fő funkciója, kiegészítőként mindig jól jön.

Kérdés: A Soundcare Superspikes hangsugárzó alátét jobban szól, mint az átlagos tüskék?


Válasz: Az biztos, hogy a tüske jobb, mint bármi más, amit a hifi komponensek alá helyez. Az átlagos tüskék és a Soundcare SuperSpikes hangfaltüskék alapvetően ugyanazt a szerepet töltik be. Viszont egyes vásárlók és hifi őrültek azt mondták nekünk, hogy hallják, hogy az eszközeik még jobban teljesítenek a Soundcare tüskével, mint a hagyományos tüskékkel. Tesztek is igazolják ezt az eredményt. Azzal magyarázható. hogy a tüskében sok cink található, amely a tüske saját rezgését akadályozza meg. A különbség csak elhanyagolható lesz.

 

Forrás: Kácsa-audio.hu

Ingyenes szállítás

Ingyenes szállítás

100.000 Ft feletti megrendelés esetén, Magyarország egész területére.

Ügyfélszolgálat

Ügyfélszolgálat

Tel: +36209533324, email: info@bartimexaudio.hu Hétfő-Vasárnap 8:00 - 20.00. Bemutató, árukiadás, személyes átvétel kizárólag előre egyeztetett időpontban bemutatótermünkben:1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Fizetési lehetőségek

Fizetési lehetőségek

Webáruházunkban bankkártyával, utánvéttel, előreutalással és bemutatótermi átvétel esetén készpénzzel fizethet.

Garancia

Magyar jótállás

Termékeink tiszta forrásból, márkaimportőrökön keresztül, vagy közvetlen gyári importból érkeznek. A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi és az európai márkaképviseletek támogatásával értékesítjük.

Cégünk erősségei:

- Több mint tíz éves szakmai tapasztalat

- Széles termékválaszték, több mint 3000 féle termék a hi-fi, audiofil és high-end kategóriákban

- Vásárlás előtti és utáni tanácsadás

- Professzionális termék demó a bemutatótermünkben

- A termékeink többsége otthoni körülmények között is kipróbálható

- A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi márkaképviseletek támogatásával értékesítjük


Térkép

terkep

Kapcsolat

Cégnév: Bartimex Audio Bt.

Bemutatóterem:  1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Nyitvatartás: Kizárólag előre egyeztetett időpontban!

Elérhetőség: Tel: +36209533324

Email: info@bartimexaudio.hu

Hírlevél feliratkozás


Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön akcióinkról, újdonságainkról. Feliratkozását egy egyszeri 4%-os kedvezményre jogosító kuponnal honoráljuk!
Használati feltételek
Alulírott, a fenti jelölőnényzet kipipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje, és hírlevelet küldjön a számomra. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom.

Bejelentkezés vagy Regisztráció