Menu

Cart
A+ A A-

MÜNCHEN 2019 ÚJDONSÁGAI II. RÉSZ

 

A múlt hétvégén München Európa legjelentősebb hifi és High-End kiállítási eseményét tartotta. A High-End Society által szervezett rendezvény a zene szerelmeseit és az audiofileket a világ minden tájáról a bajor fővárosba vonzotta. A zárt ajtók mögött fontos találkozók, tréningek és intenzív üzleti megbeszélések zajlottak, aminek következtében az elkövetkező néhány hónapban lesz mit bemutatni, tesztelni és lesz miről pletykálni. A szakmai megfigyelők és a vásárlók szempontjából természetesen a legfontosabb az új termékek bemutatkozása. Már az esemény időpontjában készült kép-riportunkból is kiderült, a kiállításon részt vevő mindegyik vállalat több új terméket hozott magával, ezért szeretnénk ajánlani az idei esemény legérdekesebb újdonságai közül néhányat.

 

 

 Vertere A DG-1 DYNAMIC GROOVE lemezjátszó. Az új Vertere DG-1 lemezjátszó a luxuskategória leginkább megfizethető készüléke, megalkotásában a leginnovatívabb gondolkodás mellett szerepet játszott a lehető legegyszerűbb beállítás és használat. A DG-1 nagyon közel van a nagyteljesítményű a High-End lemezjátszókhoz, sőt tele van újításokkal.
Az új DG-1 Dynamic Groove lemezlejátszó azok számára készült, akiket a teljesítmény és a magas igényű audio elvárások vezérlik, de egyszerű beállítást és könnyű használatot keresnek. A már meglévő innovációk és az anyagminőség, a megmunkálási tűréshatárok megadják a módját, a koncepció a Vertere cég filozófiájának gyökereiben keresendő. A minden elemében az alapoktól megtervezett lemezjátszó újragondolására, a végső cél elérése érdekében minden felesleges elemet eltávolítottak. A cél: a zene, és annak lehető legrövidebb úton történő eljuttatása a hallgatóhoz. A lábazattól a sasszin keresztül a karig és a csapágyig mindent újraterveztek és újjáépítettek, néhány hanglemez lejátszási alapelvet továbbfejlesztve. Az eredmény egy elegáns lemez-lejátszó, amely egy kicsit technikainak tűnik, mert a referencia modellek tervezésén alapul, hogy kiváló teljesítményt és könnyű kezelhetőséget biztosítson megfizethetőbb áron.

 

 

 

Magico A3 hangsugárzó. A hangsugárzó-tervezés területén a Magico úttörő az alumínium mint alapanyag használatában. Az első alumínium burkolatot 1994-ben építették és azóta sem tértek vissza más hagyományos anyaghoz. Az új A3 inspirációját a mérnöki kihívás hozta létre, annak érdekében, hogy ne csak egy, a teljes hallható hang sávot lesugárzozni képes hangsugárzót hozzon létre, de a legnagyobb modellek tervezési filozófiáját is bemutassa egy szélesebb közönség számára elérhető áron. Az A3 hangszekrénye igényes, precíziós megmunkáláson átesett 6061 T6 típusú, a repülőgép gyártás során felhasznált alumíniumból van kialakítva. A konstrukció egy komplex belső merevítő szerkezetet tartalmaz, amely növeli a ház merevségét és tömegét, miközben minimalizálja az összes rezonanciát. A szálcsiszolt alumínium burkolat fényes és szilárd, a 4-pontos, tüskés talapzat tökéletes kapcsolatot biztosít a padlóhoz.

A kiterjesztett magas frekvenciákat egy újonnan kialakított, 28 mm átmérőjű membránnal ellátott, magas hangszóró biztosítja, amelynek energikusságát beryllium mágnes erőtere biztosítja. A kalibrált rendszer optimális környezetet biztosít a középhangszóró számára, hogy az a mély-hangszórók membránjának hátra sugárzott energiáitól függetlenül működjön.

A mély és közép-hangszórók membránjának alpanyagát Multi-Wall szénszál és XG Nanographene réteg felhasználásával állítják elő, amely optimális merevség/tömeg arányt biztosít ideális csillapítási tulajdonságokkal. Az új, neodímium alapú meghajtó-rendszer extra nagy mágneseket tartalmaz, amelyek biztosítják a stabilizált mágneses mezőt a 75 mm hosszú titán anyagú lengőtekercsek. Az A3 mind a négy hangszóróját akusztikai, mechanikai, elektromágneses és termikus viselkedésre optimalizálják a legmodernebb szimulációs vizsgálati berendezésekkel. A Magico exkluzív ellipszimmetriás crossover topológiájának tervezésekor az anyagfelhasználásban a németországi Mundorf-tól származó modern alkotó elemeket használják.

 

 

Elac Miracord 60. A High-End ez évi, különleges ünnepén a német hifi-berendezések gyártói közül nem sok vállalat mutatott be annyi újdonságot, mint az ELAC. Ez évben két teljesen új családot láthatunk, a Carina sorozatú hangsugárzókat és az új Alchemy elektronikai komponenseket. Mindenképpen vonzók és hifi-szívdobogtatók a PPA-2 phono előerősítő, az univerzális DDP-2 előerősítő beépített digitális analóg átalakítóval, és egy erőteljes DPA-2 erősítő áramforrás kliens funkcióval.
A látogatókat azonban elsődlegesen egy új lemezjátszó a Miracord 60 vonzotta. Első bemutatása is egyértelmű jelzés, hogy ez a német cég nem fog megállni az analóg források szegmensének kínálatánál. A Miracord 60 egy szíjhajtású futómű, melynek kivitelezése a Miracord 90 díjnyertes zászlóshajóra, annak jellegzetességeire utal. Fényesre lakkozott alap alumínium elemekkel van körülvéve, ehhez hozzáadva egy szénszálas kar és egy új alumínium lemez-tányér.

 

 

Sonus Faber Minima Amator II. Az olasz tervezők a közelmúltban úgy döntöttek, hogy gazdag történelmüket öregbítik és több olyan modellt indítanak el, amelyek egyértelműen utalnak erre az örökségre. Az Elekta Amator sorozatot az 1992-es eredeti design alapján a Minima Amator II modellel bővítették. Az Electa Amator III modell sikere megerősíti, hogy az „ügyfelek” nagyon szeretik a Sonus faber művészi törekvéseit. A Minima Amator II két-utas kialakítású, 1 hüvelyk membrán átmérőjű Damped Apex Dome technológiával és 6 hüvelykes mélysugárzóval, a hagyományos és a modern koncepció kombinációja. Az alumínium kosaras mély/közép-hangszóró membránja cellulóz és üvegszál kombinációja. A hangszekrény burkolata tömör dióból készült, bőr kárpitozással az első és hátsó részen valódi bőr kárpitozással. A nagy modellekben bevált, saját szabadalommal védett Paracross crossover a hangszóróknak optimális működési feltételeket biztosít. A Minima Amator II modellhez nem készítettek dedikált állványokat, mert – a gyártó szerint – a monitorok olyan kicsik, hogy könyvespolcra is beállíthatók.

 

 

Wilson Benesch GMT ONE. A harmincadik születésnapját ünneplő Wilson Benesch úgy döntött, hogy „magának” és leghűségesebb rajongóinak megtervezi a következő szenzációt a GMT ONE modellt. Nem, nem egy gigantomániás, több mázsás, csúcs-lemezjátszót terveztek, (bár minden relatív) inkább egy csinosan „duci” modellt, amely számos eredeti alkotóelemből áll, ezek mindegyike érdekes. Először is, ez az új gép egy Omega Drive nevű meghajtást használ. A britek azt mondják, hogy ez a világ első, valóban pontos, tengelyirányban mágneses hajtású lemezjátszója. A rendszert úgy tervezték, hogy példátlan forgási pontosságot és gyakorlatilag (mérhető vagy mérhetetlen?) mechanikai zajtalanságot biztosítson. Az Omega Drive mellett, a Wilson Benesch születésnapi lemezjátszója számára, egy optikai mérő rendszerekkel foglalkozó céggel együttműködve, kifejlesztette az Alpha Isolation rendszert. Az elkészült megoldás autonóm, mikroszkopikusan precíziós lemeztányér rezgésszigetelő rendszer. Szinte elképzelhetetlen a Piezo VTA, a világ első, távoli, függőleges nyomkövetési-szög vezérlése, amely a hallgatási pozíciótól vezérelve lehetővé teszi a VTA 2,5 mikronos pontosságú beállítását!!! Természetesen a torta nem lenne teljes a hab, az új,dedikált hangszedő nélkül.

 

 

Primare A35.2Primare A35.2 A svéd márka katalógusa jelentős átalakulást mutatott az elmúlt években. Alapvetően az „A/B”-osztályú erősítők helyett az új „D”-osztályú elektronikai rendszereket részesítették előnyben. Szinte minden forrás-készüléküket, az integrált erősítőket is, a „Prisma” hálózati modullal szerelik vagy az ilyen modul jövőbeli felszerelésének lehetőségét kínálják. Idén Münchenben a Primare bemutatta a PRE35 Prisma elő-erősítőt, az R35 phono elő-erősítőt, a DD35 CD-t és az A35.2 jelű új erősítőt. Ez a márka a „legerősebb” a saját fejlesztésű UFPD 2 erősítő-technológiájával, amely nagy teljesítményű, nagyon alacsony torzítással, azonnali impulzus-idővel és abszolút lineáris erősítéssel rendelkezik a teljes sávszélességen.
A modern kivitel ellenére az A35.2 klasszikus teljesítményerősítő. Sztereó üzemmódban a készülék 200 W teljesítményt kínál 8 Ω-on, de a leendő tulajdonosok tervezhetik egy második erősítő megvásárlását és mindkettőt mono-üzemmódra kapcsolhatják. Az áthidalás után 800 W-ot kapunk 8 Ω-on. A Primare biztosítja, hogy az ilyen nagy kimeneti teljesítménynek köszönhetően az A35.2 képes még a legigényesebb hangszórók vezérlésére is. 

 

 

McIntosh C70 és az MC2152. A 70. évfordulóra tervezett modellek. Az amerikai erősítő gyártó óriás bemutatóján nehéz volt rámutatni a legkedvesebb modellre vagy a a High-End csillag cím egyértelmű jelöltjére. A bemutatott új termékek listája szinte végtelennek látszik: MC611, MC312, MI128, MI254, MA252, MA9000, MA8900, MTI100, MT2, RS200…
Mivel ebben az évben ünneplik a Frank McIntosh által fémjelzett cég alapításának 70. évfordulóját, a figyelem a C70/MC2152 típusú erősítők jubileumi rendszerére összpontosított. Csak hetven ilyen rendszer készül és mindegyik automatikusan gyűjtői elemmé válik. Minden készülék speciális jelöléseket és sorozatszámokat hordoz. A készülékekhez mellékelnek egy McIntosh „történelem könyvet” is, amelynek boldog tulajdonosa így örök emléket kap.

A C70 70. évfordulós előerősítő egy klasszis. Klasszikus kiviteli jegyeit más több készülék hordozza, jellegzetesen McIntosh. Ezzel ellentétben az MC2152 teljesítményerősítő teljesen új kialakítású. A készülék nyolc KT88 vég-csövet használ a teljesítmény-fokozatban, amelyeket négy 12AX7A és négy 12AT7 szolgál ki. Ebből a rendszerből csatornánként 150 Watt teljesítmény nyerhető.

Ha valakit komolyan érdekel egy évfordulós összeállítás, annak javasoljuk, hogy minél hamarabb vegye fel a kapcsolatot a hazai forgalmazóval, ugyanis nincs hiány az audiofilekből akik örömmel helyeznék el ilyen édességeket a „hálószobában”.

 

 

Audio Research REF160S. Az Audio Research bemutatta az új Referencia 160S sztereó erősítőt. Az amerikai cég képviselői szerint ez a készülék hozzáférhető formában viszi piacra a mono-modell, a REF160M csodálatos felbontását, dinamikáját és zenei kifinomultságát. A konstruktőrök kihasználták a monoblokkok tervezése során szerzett tapasztalatokat és beépítették az új modellbe a „nagy” végfokok DNS-ét. A REF160S olyan elektroncsöves erősítő, amely jellegzetesen átlátszó teljesítmény-mérőkkel rendelkezik – ezeken áttűnik a nyolc KT150 cső derengő fénye. Az új modell ugyanazokkal a funkciókkal van felszerelve, mint a REF160M, beleértve a szabadalmaztatott auto-bias áramkört, a kapcsolható üzemmódokat (trióda vagy ultraline), az RCA és az XLR bemeneteket, valamint a teljesítménycső felügyeleti módját. Elektroncsöves erősítőtől 140 Watt teljesítmény csábító ajánlat! Mivel az erősítő súlya meghaladja a 45 kg-ot, olyan fogantyúkkal van ellátva, amelyek biztosan hasznosak lesznek a telepítés során.

Várakozással állunk a rengeteg új termék hazai megjelenése előtt, reméljük szép számmal tesztelni is megkapjuk a forgalmazótól, addig is minden információt megosztunk Kedves Olvasóinkkal.

 

Forrás: Hangzásvilág.hu

 

High End Show München 2019 - A.I.D.A. Audio beszámoló

Mint ahogy már évek óta szokás, úgy idén dén is ellátogattunk Münchenbe a High End Show-ra, Európa legnagyobb hifi kiállítására. Szűkös időkeretünk miatt főleg az általunk forgalmazott márkák képviseleteinek meglátogatására szorítkoztunk, álljon hát itt, hogy mit is láttunk.

 

NAD és Bluesound

A Lenbrook csoport standját nem a meglepő újdonságok uralták, hanem a NAD és Bluesound márkák már ismert termékeiből láthattunk egy kis válogatást. A gyártó főleg a Master szériára fektette a hangsúlyt, melyek közül érdemes is kihangsúlyozni a sorozat legújabb tagját, az idén megjelent M10-es streaming képes D osztályú erősítőt, ami a szaklapokban és online portálokon is remek fogadtatásnak örvendhet. Természetesen a kiállításról nem hiányozhatott a Bluesound audiophile multiroom választéka sem. A képeken is látható, hogy új termékek nélkül is hatalmas érdeklődés övezte a tengerentúli gyártót.

Azonban egy fontos bejelentés mégis történt a High End alatt: a NAD egyességre lépett a Purifi céggel, mely a jövőbeli erősítő technológiát fogja némileg új vizekre terelni. Az Eigentakt technológiát integráló erősítők a Purifi cég egyik alapítója, Bruno Putzeys elmondása szerint bármilyen hangfal impedenciával, hangerővel és jeltartalommal megbirkóznak, ami észrevehetetlen 0.00017% alatti THD (teljes harmóniuks torzítás) és IMD (intermodulációs torzítás) szinteket valamint kivételesen lágy clipping-et fog eredményezni. A 2014-ben alapított Purifi-nek ez az egyik első olyan technológiája, ami – a NAD-nak köszönhetően – szélesebb körökben is elterjedhet. Ami biztosnak tűnik, hogy első körben a jövőben megjelenő Master sorozat tagjainál fogják alkalmazni az Eigentakt technológiát, de hogy ezek mely készülékek lesznek, azt még titkolózás övezi.

 

 

KEF

 

Az angol hangfalgyártó szokás szerint idén is szokásos helyén, két egymásba nyíló szobában mutatta be termékeit. A külső, nagyobb teremben megcsodálhattuk az aktív vezeték nélküli LS 50 Wireless választékot a kistestvér LSX teljes színpalettájával egyetemben. Lehetőségünk nyílt arra is, hogy a kis vezeték nélküli hangszórókhoz most megjelenő padló- és polcállványokat, valamint fali konzolokat is szemügyre vegyük.

 

 

Természetesen nem hiányozhattak az új R széria hangfalai sem. A belső helyiségben, az LSX hangszórók mellett, lehetőség volt meghallgatni az R széria legnagyobb tagját, az R11-et is, amit Hegel elektronikával hajtottak. Az új R széria kiváló hangzása most sem okozott csalódást, egyes tesztek nem hiába tartják kategóriájában etalonnak.

 

 

Cyrus

 

Ha már a szigetország egyszer szóba került, akkor nem feledkezhetünk meg a Cyrus remek elektronikáiról sem, melyek a Neat Acoustics hangfalaival foglaltak helyet a standjukon.

Igaz, a Cyrus jelenleg kiemelt újdonsága sem számít annyira újnak, viszont annál komolyabb előrelépést jelenhet a Cyrus készülékek jelenlegi vagy jövőbeli tulajdonosainak. Ez nem más, mint az idén megjelent QXR kiegészítő. A modul olyan előrelépést jelent a hangminőségben, mintha egy kategóriával komolyabb rendszer birtokába kerülnénk. Az elektronika egyes készülékekbe beszerelve választható, vagy meglévő (kompatibilis) készülékek esetén utólag is van lehetőség a bővítésre. Utóbbi esetben a viszonteladóval vagy forgalmazóval kell felvenni a kapcsolatot, mivel az elektronikák házilag történő módosítása nem ajánlott.

 

Inakustik

 

A német Inakustik az aktuális kábel újdonságaik bemutatása mellett a két szobájuk egyikében a Piega hangfalak meghallgatását is lehetővé tette. Aminek azonban nagyon örültük, hogy végre kezünkbe kerülhetett a hamarosan megjelenő LS-804 hangfalkábel bemutató példánya, ami a felsőkategóriás Air széria egy valamivel olcsóbb, és ráadásul lapos kialakítású tagja lesz. Valamint az AC-2404 Air tápkábel belsejébe is betekintést nyerhettünk, aminek megjelenését szintén nagyon kíváncsian várjuk.

 

Magnat

 

 

A német hifi cég a Heco hangfalakkal egy szobában demózta a Magnat hangfalválaszték felső kategóriáját képviselő Signature 1109-es álló dobozokat, amit a hibrid csöves RV 4-es erősítő hajtott. Újdonságokat sajnos itt sem láthattunk… Azaz… Valami készül a Magnat háza táján csak ugye még a titkosnál is titkosabb.

 

Onkyo és TEAC

A 2018-as IFA-n jelentették be hivatalosan, hogy az osztrák Aqipa átvette többek között az Onkyo és TEAC európai forgalmazását is. Az Aqipa kissé eldugott szobájában a hangsúlyt főleg az Esoteric elektronikák kapták, melyekből többet is kiállítottak a külső bemutatóteremben, míg a belső szobában demóztak is velük. Ennek ellenére lehetőségünk volt élőben megnézni (és sajnos tényleg csak nézni) a TEAC legújabb direkt meghajtású lemezjátszóját, a TN-4D modellt. Mellette pedig a TEAC referencia sorozatának három képviselője kapott helyet (a fotón felülről lefele): az UD-505 USB DAC/fejhallgató erősítő, a CG-10M órajel generátor és a hamarosan megjelenő AP-505 végerősítő.

 

Mint ahogy az kiderülhetett, azért sikerült megtudtunk pár dolgot arról, hogy a gyártók mikre készülnek a közel és kicsit távolabbi jövőben. Ezekről természetesen azonnal írni fogunk, amint azok hivatalos bejelentésre kerülnek.

 

Forrás: Aida-audio.hu

IFA 2018: Kép és hang ünnep Berlinben

Sok víz lefolyt a Berlint átszelő Spree folyón amióta az első Internationale Funk Austellung (IFA) technológiai szakkiállítást megrendezték. A világ legnagyobb szórakoztatóelektronikai kiállításán jártunk
Az eltelt idő alatt többször változott a rendezvény helyszíne, a mérete, sőt az innovációval párhuzamosan a témája is, de az viszont nem, hogy továbbra is a európai kontinens legfontosabb, és a világ egyik legjelentősebb iparági eseményéről van szó. A vásárra ezúttal is a nyár utolsó és az ősz első napjaiban került sor, hiszen a kapukat augusztus 31-én reggel nyolckor nyitották és szeptember 5-én este hatkor zárták.

Folytatva a korábbi évek hagyományait az Az IFA 2018-ban is döntögette a rekordokat. Idén több, mint 160 000 négyzetmétert foglaltak el a standok az eseményen, amelyen a látogatók száma elérte a 400 000 főt! Az az igazság, hogy már ott tartunk, hogy ez a pár nap már nem is elég ahhoz, hogy az ember tisztességesen végig látogassa a kiállítást. Hatalmas méretűre dagadt ugyanis a vásár, így komolyan szelektálni kell a szóba jöhető témák és kiállítók között.

 

 

 

Trendek, témák

 

Az IFA mindig is egyfajta tükörként is szolgált, amely tűpontosan megmutatta, hogy milyen irányba is halad a technológiai iparág. A hagyományosan erős szórakoztatóelektronika mellett 2018-ban az elmúlt évekhez hasonlóan komolyan képviseltette magát a telekommunikáció, láthatóan jönnek fel az okos otthon termékek, továbbra is tartja magát az IT, a hordozható és hagyományos számítógépek, és egyre nagyobb szerep jut a robotikának, illetve a mesterséges intelligenciának. Mostani cikkünkben értelemszerűen a szórakoztatóelektronikai szegmensre koncentrálunk, tehát a televíziókra, projektorokra, egyéb vizuális eszközökre, és az audio termékekre.

 

 

Tévék - Tombol az OLED láz

 

Néhány évvel ezelőtt még az volt a nagy szám, ha valaki bemutatott egy OLED tévét, most pedig ott tartunk, hogy már azokat a vállalatokat kell vadászni, amelyek nem rendelkeznek ilyen készülékkel. Nagyon úgy tűnik tehát, hogy az OLED jött, látott és győzött, legalábbis a televíziós szegmensben. Ez nem meglepő, hiszen a tökéletes, 0 nit fényerejű fekete, és az ebből következő végtelen valós kontrasztarány tényleg iszonyúan látványos, és minőségi ugrást jelent a hagyományos LED LCD technológiához képest. Általánosan elmondható, hogy az elmúlt évekhez képest tovább sikerült növelni a fényerőt, és javítani a mozgás megjelenítésen.

A technológia első számú támogatója és motorja az LG, így nem meglepő módon idén a dél-koreai konszern mutatta be a legtöbb OLED készüléket, így például az E8 és W8 televíziókat, amelyek már megkapták az idei csodafegyvert, az Alpha9 képfeldolgozó processzort. Ez minden korábbinál nagyobb színpontosságot, tisztább tónusokat produkál úgy, hogy jelentősen képes tompítani az esetlegesen jelentkező szemcsésedést vagy sávosodást. Amit láttunk, annak alapján az LG-nek nem kell aggódnia, és jó eséllyel megtarthatja piacvezető pozícióját ebben a szegmensben. Többek között köszönhetően annak is, hogy láthatóan e cég teszi bele a legtöbb energiát abba, hogy népszerűsítse az ilyen típusú televízióit, az általuk felépített lenyűgöző, OLED tévékből álló kanyon minden más cég díszleténél hatásosabbra sikerült.

 

 

A Sony is nagyon keményen odatette magát, hiszen a cég bemutatta végre a nagyközönség előtt is a közelmúltban debütált Master sorozatát. Az AF9 OLED és a ZF9 LED LCD televízióknál lépett színre ugyanis az új generációs X1 Ultimate képfeldolgozó processzor, amitől a japán cég nagyon sokat vár. Ennek egyik erőssége a rendkívül jól működő felbontás felskálázás, és a HDR igen pontos és tiszta megjelenítése. Természetesen működés közben is megtekintettük az új televíziókat, amelyek nagyon meggyőző képminőséget produkáltak. A Philips is előállt egy komoly újdonsággal, ez pedig az OLED903, amelybe az LG által gyártott 4K HDR OLED panelre, valamint az idén debütáló P5 képfeldolgozó processzorra épül. Természetesen nem hiányzik belőle az Ambilight sem, amely dinamikusan változó fényglóriát varázsol a készülék köré. Emellett ellátták egy különleges, az audio specialista Bowers & Wilkins által fejlesztett hangprojektorral. Ez az 50 wattos integrált egység meglepően jó hangminőséget produkált, még a basszusok is egészen szépen szólaltak meg, úgyhogy mindent összevetve a Philips egy kifejezetten ígéretes terméket tett le az asztalra.

 

 

Rajtuk kívül még bemutatta OLED televízióit többek között a Grundig, a Vestel, a Toshiba, a Metz vagy épp a Loewe, hogy csak néhány példát említsünk. Ezek azonban a kép minőség tekintetében egy kicsit elmaradnak a élvonalbeli gyártók modelljeitől. Tehát világosan látszik, hogy van különbség az OLED tévék között is, és aki a legjobbat akarja, annak még mindig a Nagyokhoz kell fordulnia.

 

 

 

Tartja magát az LCD

 

Elsősorban az innovatív kvantumpontos paneleknek köszönhetően a LED LCD technológia továbbra életképes az OLED-ek mellett a prémium kategóriában is. Az eljárás két legnagyobb támogatója, a Samsung és a TCL kiállított tévéi tökéletesen alátámasztották ezt, hiszen e modellek remek képminőséget produkáltak. Szemmel látható, hogy sikerült javítani a színpontosságon, betekintési szögön és a mozgásmegjelenítésen is, így egyelőre biztosnak tűnik, hogy az LCD televíziók sem fognak eltűnni egyhamar.

 

 

 

Mellettük érdemes megemlíteni még két külön utas gyártót: a Hisense az egyedülálló ULED technológiával felvértezett készülékeit vitte el a kiállításra, amelyekben a háttérvilágításért felelős LED-eket 5000 egyedileg vezérelhető csoportba osztották! Ez igen jó hatással van a homogenitásra, a kontrasztarányra, és rendkívül látványosság teszi a nagy dinamikatartományú filmek, videók megjelenítését. A Sharp pedig a saját fejlesztésű és gyártású U2VA paneljei miatt érdekes, hiszen ők teljesen saját erőből próbálnak boldogulni. A tévéik pedig egészen életképesnek tűntek, ráadásul ez a technológia is lehetővé teszi a 8K felbontású megjelenítők előállítását.

 

 

8K, 8K, 8K

 

És ezzel el is jutottunk a komplett IFA kiállítás talán legnagyobb sztárjaihoz. Idén ugyanis a 8K, azaz 7680 x 4320 képpont megjelenítésére képes modellek jelentették az egyik legnagyobb újdonságot, ezek körül volt a legnagyobb felhajtás. Teljes joggal, hiszen az óriási, extrém mértékű felbontás tényleg elképesztő lehetőségeket tartogat, és biztos, hogy ez lesz a jövő útja.

A Sharp már korábban a boltokba küldött egy saját fejlesztésű panellel ellátott 8K televíziót, és a kiállításra a japán cég már a második generációs modelljeit hozta el. Ezen kívül bemutattak egy 8K kamerát is, amivel azt demonstrálták, hogy a 8K tartalomgyártásra is képesek. Ez pedig igen fontos tényező, hiszen jelenleg ez az egész extrém nagy felbontás egyik legnagyobb rákfenéje, azaz, hogy nincs elegendő ilyen típusú film vagy videó.

Ezen segíthet valamelyest az úgynevezett felskálázás, azaz amikor a televízió képfeldolgozó processzora képes magától feljavítani az alacsonyabb részletességű anyagokat.

 

 

 

A Samsung nagyon komolyan épít erre a módszerre, és be is mutatta fejlesztéseinek eredményét, a 8K AI névre hallgató eljárást, illetve természetesen a saját 8K televízióját a kiállításon. A Q900R névre hallgató, QLED LCD modellnél remekül működött az említett technológia, és maga a televízió is pazar képminőséget produkált. A Samsung egy füst alatt azt is bejelentette, hogy hamarosan a boltokba is kerül ez a készülék 65, 75 és 82 inches képátlójú változatban. Mellettük még 8K QLED tévével állt elő a világ harmadik legnagyobb tv gyártója, a kínai TCL, de az ő termékük képminősége jóval elmaradt attól, amit a Samsung Q900R produkált.

Viszont az LG komolyan odatette magát, hiszen a cég az IFA-n kiállította a világ első 8K OLED megjelenítőjét! A 88 hüvelykes kijelző már maximálisan működőképes, és ha minden jól megy, akkor a közeljövőben meg is kezdik a gyártását. A kép minősége pedig valami elképesztő! A felbontás ugyebár óriási, a fekete hibátlan, a kontraszt elképesztő, a betekintési szög elképesztően nagy és a mozgásmegjelenítéssel sincsen gond. Egy szó, mint száz, az LG nyilvánvalóvá tette mindenki előtt, hogy felkészült a 8K térhódítására!

 

 

Micro LED

 

A közelmúltban bukkant fel egy új képalkotási eljárás, a Micro LED, amelynél a pixelek mindegyike mögött egy-egy egyedileg vezérelhető LED kap helyet. Ez nagyon ígéretes megoldás, hiszen hatalmas kontrasztarány, óriási fényerő és kiváló képminőség érhető el a segítségével. Viszont eddig problémát okozott, hogy a fénykibocsátó diódák méretét egyszerűen nem tudták kellően lecsökkenteni. A közelmúltban viszont a Sony, a Samsung és az LG is figyelemreméltó eredményeket ért el e téren. Ennek köszönhetően pedig e két utóbbi cég az IFA kiállításra már el is vitte saját Micro LED vagy más néven valódi LED kijelzőjét. Mindkét 4K felbontású termék hatalmas, 146 illetve 175 inches képátlóval bír, tehát egy átlagos méretű lakásba még nem férnek be. Így egyelőre a cél velük az, hogy megmutassák a módszerben rejlő erőt, és erre kiválóan alkalmasak. Az általuk produkált kép minősége ugyanis lélegzetelállító! A tónusok rendkívül élénkek, életteltek és nagyon valósághűek, akadozásnak, szaggatásnak pedig semmi nyomát nem tapasztaltunk. Nagyon úgy tűnik, hogy a jövőben tehát komolyan számolni kell a Micro LED képalkotási eljárással, amely idővel az OLED és a LED LCD komoly vetélytársa lehet.

 

 

Audio termékek

 

Sajnos egyre inkább megfigyelhető trend, hogy az audio termékek valamelyest szerepe csökken a vásáron. Ez egyébként teljesen logikus, hiszen hatalmas csarnokokban kerül megrendezésre az esemény, ezek pedig egyszerűen nem igazán alkalmasak arra, hogy bennük megmutassák a hangeszközökben rejlő erőt. Az mindenesetre kiderült, hogy hagyományos, több komponensből álló házimozi rendszerek visszaszorulása tovább tart. Alig találkoztunk már az óriási eseményen ilyen jellegű termékekkel, és a nagy gyártók kínálatából pedig teljesen eltűntek ezek a készülékek.

A hangprojektorok sikerszériája viszont folytatódik: Rengeteg nagy cégnél állítottak ki soundbarokat, amelyek között megtalálhatóak az olcsó, kis teljesítményű, alap darabok épp úgy, mint sokoldalú, nagy méretű, dizájnos, bitang hangerejű, és sok extra szolgáltatást kínáló berendezések. Ezek között egyre több az objektumalapú hangszabványok, tehát a Dolby Atmos vagy a DTS:x megszólaltatását támogató berendezés. Az persze már más kérdés, hogy ezek sosem fogják azt a minőséget visszaadni, amire egy "rendes" plafonra lógatott hangfalakkal dolgozó Atmos rendszer képes, viszont azoknál jóval kevesebb helyet is foglalnak.

 

 

Szintén nagyon megy a kisméretű, Bluetooth technológiát is támogató, és sokszor multi room kompatibilis hangszórók szekere. Ezekből egészen döbbenetes mennyiségű eszközzel lehetett találkozni az IFA kiállításon. A satnya, tragikus hangminőségű eszközök mellett pedig kifejezetten értékes, pazarul szóló és remek dizájnnal bíró termékekkel is találkozhatott a nagyérdemű közönség. Fejhallgatóból viszonylag sokat kiállítottak a rendezvényen. Meg lehetett hallgatni, hogy mire képesek a Technics, a Panasonic, a Philips, az AKG, az Audio-Technica, a Sony vagy épp a Sennheiser újdonságai, hogy csak néhány példát említsünk. Az világosan látszik, hallatszik, hogy a hangminőséget tekintve (megfelelő lejátszóeszközök, és forrás állományok esetén) már sok előrelépésre nincs lehetőség. Gyakorlatilag megközelítettük a tökéletest, így ezek a cégek a kényelmi funkciókban és extra szolgáltatások terén próbálnak újat mutatni. Ilyenek például a fejlett zajszűrő rendszerek, amelyek kizárnak minden külső hangot, illetve azok az algoritmusok, amelyek egy külső mikrofon használatával képesek a környezeti zajokat bevezetni a fülbe. Ennek az úgynevezett Ambient módnak akkor lehet értelme, ha valaki nem szeretné magát teljesen izolálni a külvilágtól. Fontos kiemelni, hogy egyre inkább elterjedőben van a Bleutooth vezeték nélküli technológia ebben a termékcsaládban is, úgy, hogy már a fejlettebb, legfrissebb verzió használata is támogatott. Ez pedig azt jelenti, hogy gyakorlatilag hallható minőségromlás nélkül lehet eljuttatni az audio tartalmakat a kompatibilis eszközökről a fejhallgatókra, ami igen kényelmes lehet.

 

 

 

Médialejátszók

 

Az asztali médialejátszók szegmensében hatalmas újdonságokról nem lehet beszámolni, ami azt jelenti, hogy a komplett szegmens stagnál. Nincsenek új fizikai formátumok, a gyártók inkább a már meglévő megoldásaikat próbálják még tökéletesebbre csiszolni. Több cég, így például a Sony és a Panasonic is előállt olyan UHD Blu-ray lemezek olvasására képes eszközzel, ami nem mellesleg nagyon jó minőségű, high end audio lejátszóként is funkcionál. A hordozható médialejátszók csoportjában sem történtek forradalmi változások. Az Astell&Kern, a Pioneer, az Oppo, a Cowon és a hozzájuk hasonló gyártók nagyon komoly, radikális innovációs fejlesztésekkel nem tudtak vagy akartak előállni. Voltak természetesen új készülékek, amelyekben javítottak valamelyest a DAC egységen, a kijelzőn, és növelték a memória méretét is. Tehát az evolúció itt sem állt meg, és várhatóan a jövőben is számíthatunk újabb és újabb készülékekre, amelyek minden korábbinál kényelmesebben kezelhetők, több dal eltárolására képesek, és jobban is szólnak.

 

 

Projektorok és a VR

 

A vetítők frontján is zajlanak az események! Egyre inkább elterjedőben vannak a lézeres fényforrást használó modellek, ami a korábbi halogénlámpás vagy LED-es megoldásokhoz képest nagyobb fényerőt produkálnak kisebb energiafogyasztás mellett. Az üzleti éra mellett számos ilyen lézeres vetítő bukkant fel a közelmúltban, a házimozi szegmensben is. Minden jel arra mutat, hogy ez a trend az elkövetkező időszakban is folytatódni fog. Mint ahogyan a 4K felbontás megjelenítésére képes projektorok elterjedése, ugyanis egyre több ilyen termékkel találkoztunk ugyanis az IFA 2018 kiállításon. Ezek között akadtak, amelyek képesek a valós Ultra High Definition felbontás megjelenítésére, mások pedig a pixeleltolás segítségével teremtik meg a magasabb részletesség illúzióját. A projektorok között egyre több az olyan eszköz, amely egyfajta multimédiás szórakoztató központként is funkcionál. Ezek a masinák rendelkeznek saját, előzetesen telepített médialejátszó alkalmazással, integrált hangrendszerrel, WiFi-vel, és képesek az otthoni hálózatra vagy az internetre csatlakozni. Mindez pedig nagyon kényelmes és nagyon felhasználóbarát, és a jó képminőség ezek a tulajdonságok azok, amelyek segíthetnek a vetítőknek életben maradni és sikereket elérni az egyre gyilkosabbá váló versenyben.

 

 

 

A projektorokhoz nagyon hasonlítanak a virtuális valóság szemüvegek abból a szempontból, hogy a professzionális üzleti felhasználók mellett itt is nagyon komoly fontosságot tulajdonítanak a gyártók az otthoni felhasználóknak is. A 2018-as IFA kiállításon is jó pár olyan fejre tehető speciális sisakot mutattak be, amely kiválóan alkalmas filmezésre. A VR szemüvegek nagyon komoly átalakuláson mentek át a közelmúltban. Nőt ugyanis a felbontás és a látószög, mindezt pedig azt eredményezi, hogy a képminőség sokat javult. Így ma már ott tartunk, hogy egy ilyen virtuális valóság sisak már reális opcióként merülhet fel valaki számára, aki megjelenítő eszközt kíván vásárolni.

 

 

 

Jövőre ugyanitt?

 

Igen! Az IFA 2018 kiállítás bebizonyította, hogy a technológiai, és azon belül is a szórakoztatóelektronikai univerzumban a fejlődés nem állt meg. A piaci résztvevők a korábbihoz hasonló intenzitással dolgoznak az innovációs újdonságokon, aminek eredményeképpen szemmel látható a termékek és technológiák evolúciója. Ennek köszönhetően az IFA még mindig egy érdekes, fontos és megkerülhetetlen kiállítás. Azaz nem is lehet kérdés, hogy 2019-ben is kilátogatunk majd az eseményre, és mindenkit erre buzdítunk.

 

Forrás: Sztereómagazin.hu

HIGH END MUNICH 2019 - Hangzásvilág képriport

 

A müncheni High-End Show a legnépszerűbb audio-esemény Európában. A High End Expo mára világszerte ismert és sikeres szakkereskedelmi vásár, amely Európa többi kiállítás szervezőjének referenciája, az audiofilek inspirációja és a jó üzlet meghatározott forrása. A show összekapcsolja a konzerv zenét támogató összes technológiát, hang-rendszertől függetlenül. A digitális és analóg jelfeldolgozók, a lemezjátszók és a némán futó merevlemezek, erősítő-monstrumok és hangsugárzók itt mind megtalálhatók.

A vásár négy napján, május 09. és 12. között, a teljes kapacitású 29 000 négyzetméteres kiállítási területen összesen 42 országból mintegy 518 kiállítót és 20 000 látogatót üdvözölhetett, tehát ez az esemény a Hifi-Show naptár vitathatatlanul legfontosabb dátuma. A látogatók első kézből kapnak rálátást az idei megjelenésű termékek választékára. A kiállítás egyben „különleges hangverseny” is. A rendezvényen négy hatalmas területen és 138 kisebb szobában számos jól ismert márka legfrissebb terméke kerül bemutatásra.

A High-End cégek igazgatói, a konstruktőrök és a kiállítók érdekes előadásokat tartanak a hangtechnika elméleteiről és a most bemutatásra kerülő tárgyairól. A rendezvényen számos előadás került megrendezésre, hogy tájékoztasson és megválaszolja a kétséges audiofil kérdéseket. A üzletemberek kapcsolatba léphetnek egymással és üzletet köthetnek, míg a magán látogatók láthatják a legfrissebb kép- és hangtechnikát. A gyártók, importőrök, forgalmazók, beszállítók és kiskereskedők a világ minden tájáról érkeznek, hogy megnézzék az 518 kiállítót, akik bemutatják legjobb termékeiket és szolgáltatásaikat. A rendezvényhez kapcsolódóan a tájékoztatás legmodernebb módján külön alkalmazások állnak rendelkezésre az iOS és az Android okos-készülékeket használók számára.

A High End Show meglátogatásának több oka lehet. Egyesek úgy vélik, hogy ez a show az audiofil inspirációnak végső forrása, míg mások a legmagasabb prioritású üzleti lehetőségeket látják benne. A fogyasztói elektronika és a hifi-újdonságok különböző kategóriában lévő alternatívái között mindenki megtalálhatja az ízlésének és elképzeléseinek megfelelő terméket. A világ legnagyobb hifi show-ján a látogatók láthatják, hallhatják és megismerhetik az iparág legújabb trendjeit, amelyek mindegyike „egy kalap alatt” gyűlt össze. A látogatók várják az audio termékek teljes spektrumát, a számítógépes hang- és multimédiás termékek, hálózati képes audio rendszerek, audio streaming megoldások, digitális vezeték nélküli rendszerek választékának bemutatását. Nagy érdeklődésre számít a fejhallgatók és kellékeik széles választéka, minden típusú hangszóró, elektroncsöves és félvezetős erősítő minden árkategóriában. Nagy területen CD-k és vinyl-lemezek kerülnek forgalomba. A zenei öröm garantált, több bemutatóval, mint valaha. Ezen kívül vonzó, élő zenei programokat, a technológiai színpadon ingyenes rendezvényeket, számos érdekes előadást és műhelyt láthat-hallhat sőt, pihentető kezeléseket is igénybe vehet a látogató.

„Az érdekelt cégek pozitív visszajelzése kiemelten hangsúlyozza a High End Munich 2019 státuszát, mint a világ vezető hifi kiállítás- és innovációs platformját” – nyilatkozta Jürgen Timm, a High End Society igazgatótanácsának elnöke.

A Hangzásvilág Magazin, tudósítója Vásárhelyi Gábor jóvoltából, képriporttal készült olvasóink gyors tájékoztatására. A luxus szobákban és lakosztályokban készült menü egyben az „ízlelő rendszerek” próbája is, amely ezt a finom „best of” válogatást összehozta. A hosszabb zenehallgatás és a mélyebb beszélgetések a cégvezetőkkel és a tervezőkkel nem maradhattak el. A teljesség igénye nélkül íme a High-End Audio színe-java 2019 tavaszán!

 

high-end-show-munich-2019

 

Forrás: Hangzásvilág.hu

HIFI-SHOW 2018

Ez most a tizenkilencedik Show volt, jövőre a 20. alkalommal nagy jubileumot kell ülni. Tizenkilenc egy híján húsz, tartja a mondás. Tehát itt vagyunk a jeles évforduló előszobájában, a kialakuló félben lévő és állandóan változó „erőviszonyokat” és mindegyik résztvevő gyártó vagy kereskedőcég márkaválasztékát bemutató Show-műsoron. Valljuk be őszintén, hogy ezt a rendezvényt az összes, még mindig ki nem nőtt hibájával együtt, nagyon szeretjük!

Az elmúlt kettő/három év, az azt megelőző időszak piaci áramlatainak alapján kialakult helyzet egyesek részéről történő túlélésével, mások részéről a saját ötleteik tovább vitelével telt. Több kisebb hazai kereskedelmi cég megerősödésével számolhattunk, ezenkívül a tehetősebb vállalkozások rengeteg külföldi márka behozatalának felvállalásával gazdagították az itthon kapható termékek palettáját. Sajnos, most is több jelentős cég maradt távol a rendezvénytől, pedig megérdemelnék/megéri, hogy minden évben itt legyenek, hiszen tevékeny részesei a hazai audio-kereskedelemnek. Könnyen meglehet, talán egy nagyobb helyszín plusz egy úgynevezett „csendes kiállítási részleg” kellene, ahol nem a „hangolt farok” méregetése, hanem a leendő vásárlók minél részletesebb tájékoztatása lenne a cél.
A helyszín az induláskor eredetileg választott West-End Hilton szálloda „meeting-point” termei és az első és második emeleti szobái voltak. A Duna partján elhelyezkedő Marriott szálló csak pár évig biztosította a rendezés helyszínét, sajnos a feltételek rosszabbodtak, a vezetőség nem hajlandó a bútorzatot kipakolni a szobákból, ezért a kiállítás visszatért eredeti helyére a West-End Hiltonba.

Tehát, volt M-szint és egy fél első emelet, viszont hiányoltuk a régebben szokásos másodikat(!), de el tudnánk képzelni ismét egy olyan kiállítási termet is, amiben több kisvállalkozás vagy magánvállalkozó egy-egy asztalon mutatja be termékeit – mint az már volt egyszer a magyar gyártók esetében. Sőt, javasolnánk a kétnapos, kedvezményes árú belépő divatba hozatalát vagy visszatérést a háromnapos rendezvény időre. (a kibicnek semmi se drága:)) – a szerk.)

A kiállítók és a vendégek részéről egyaránt a legnagyobb csalódást az M-szint termeinek paravánnal történő kettéosztása okozta. Ez a rossz megoldás kritikán aluli kivitelével sem a rendezvény, sem a szálloda színvonalához nem volt méltó, nem kis problémát okozott a kiállítóknak, a hangzásra gyakorolt negatív hatásáról ne is beszéljünk. Viszont eredményként könyvelhető el az a tény, hogy a nem felületes látogató – aki nem végig rohanta a kiállítást egy óra alatt – az sok hangélményt szerezhetett. Különböző hangzás-élményeket. Megfért egymás mellett a digitális és a sok helyen bemutatott analóg, a széles sávú és a tölcséres, a viszonylag olcsó és a prémium kategória is. Éppen ezért jó egy kiállítás, mert különben sok cég saját bázisát kellene meglátogatni. Itt gyors egymás utánban meg lehet tapasztalni a különbözőségek mibenlétét. Minden fanyalgónak ajánljuk: a széles kínálat alapján gondoljon bele mit akar a készülékektől és hangsugárzóktól, saját igényei szerint választva kedvencet. Mert otthon csak azt a dobozt látjuk örömmel, amivel azonosulni tudunk. Ne a havernak, a szomszédnak legyen jó, nekünk okozzon örömet! Ne azon spekuláljunk hogyan fogjuk később eladni, mert akkor az hamar bekövetkezik és csak veszítünk rajta, inkább olyanra gyűjtsünk, amit sok évig hallgathatunk.

A házimozi általános hanyatlását – ami most nemzetközi piaci jelenség – tükrözte az, hogy kevés ilyen jellegű termék szerepelt a kiállítási termekben. A házimozi számítógépes animációs „mű” képéből és a film elejétől végéig tartó digitális effektusokat tartalmazó lövöldözéstől, robbantásoktól már sokan undorral fordulnak el. Gyorsítja a jelenséget, hogy úgy látszik, mintha a filmipar csak az akciófilmek kasszasikereit menedzselné. A végletesen primitív szórakoztatás, általában agyhalott külföldi műsor sorozatok megvásárlásával újra forgatásával dominál a televízióban is. Rengetegen felismerték, hogy a művészi értékű filmekhez a sztereó hangzás kiváló, amelyek egyre nagyobb rajongótáborral dicsekedhetnek. Hallgassunk inkább zenét, minél jobb minőségben, mert az javítja a hallásunkat! Minél jobb hangláncot hallgatunk, annál jobban figyelünk eddig nem észlelt részletekre, pallérozódik hallásunk, mindinkább kívánni fogjuk a muzsikát, kikapcsolódunk, nem vesszük észre az idő múlását.
Addig is, amíg valami merőben más nem történik az audio kultúrában és annak tálalásában, merüljünk el a most kiállítottak, látottak és hallottak tengerében. Reméljük mindenki nyitott füllel és lélekkel járta végig a kiállítást, most igyekszünk felidézni a rengeteg élményt! Írásunkban szoba-sorrendben haladunk, igyekszünk senkit sem kihagyni a felsorolásból.

Tájékozódásunkat az emeleti, kisebb szobákban kezdve „audio-csemegékre” vágyva kezdtük.

Az Impressivia Kft. hozta az elmúlt években kialakított márka választékának krémjét és néhány újdonságot. Láthattuk, hallhattuk a Lector Strumenti Audio, RDAcoustic, LampizatOr, KR Audio termékeit. A hangrendszer lelkét a Kronzilla VA680 sztereó végfok integrált változata adta. Hozták az Acoustique Quality új WRS mini hangsugárzóinak és MM26BT aktív bluetooth hangszóróinak ínyencségét a hifi- és audiofil gourmanok valamint az asztali felhasználók részére. A Pearl Evolution mágneses platformjai és a Gik Acoustics panelek megtették jótékony hatásukat. Az üzletkötés sem maradt el, ettől a naptól kezdve az Impressivia az Audio Hungary hivatalos kereskedelmi partnere lett, így a Qualiton márka teljes termékpalettája hozzáférhető lett az utóbbi években javarészt exportra dolgozó hazai gyártótól.

Az Etalon Acoustic szerint hatalmas kihívás, az az izgalmas kirakós játék, aminek eredményeként az emberi psziché azt hiszi, hogy ott van a koncertteremben. Ennek dologi eszközökkel történő megteremtése és az emberi hallás kiszolgálása profizmust igényel konstruktőrtől gyártótól értékesítőtől egyaránt. A zene legkisebb árnyalatainak újra kell éledni a reprodukció során. Sallai László mérnök csapata évtizedek óta azon dolgozik, hogy a hangszórók, az erősítők és más audio komponensek úgy legyenek kialakítva, hogy képesek legyenek reprodukálni a kiemelkedő művészi élő produkció különleges hangulatát és az azonos típusú zenei hangszerek között hallható finom zenei árnyalatokat. A forráskészüléket, az erősítőket és a hangsugárzókat saját fejlesztésben gyártják, komplett hangláncot tudnak a vásárlók részére installálni.

A Totel Audio kereskedelmi üzletága egy különleges hangsugárzóval rukkolt elő. Az Eminent Technology nagy-modellje sokakat odaragasztott a székekbe. A kis amerikai manufaktúra terméke bármilyen zenei műfajon betekintést enged a felvétel eredeti, hiteles atmoszférájába. Az LFT-8b sík szalaghangszórók szimmetrikus mágneses térben, ellen-ütemben működő változata, amely hatékonyan használja fel a mágneses erőteret. 1987-ben publikált szabadalomra épült hangsugárzó végletekig kidolgozott formában, ma már kizárólag a hatékony sík-mágneses hangszórókra épül. Az Eminent Technology LFT hangsugárzók kivitele műszaki szakemberek számára többet mond, mint a lakberendezés hagyományos módját gyakorlóknak. Megjelenése különlegesen modern atmoszférát teremtő. Ízléses elhelyezését például egy ipari környezetet imitáló loft lakás „hifi-oltárán” tudjuk elképzelni, de bármilyen modern környezetben jól mutat.

Az USA Audio Kft. több év kihagyás után ismét, régi, lelkes résztvevő a Hi-Fi Show-n. Az Avantgarde Acoustic tölcséres hangsugárzói mindig bemutatójuk főszereplői. Kettő pár hangsugárzót hallgathatott meg a látogató közönség. A belső szobában egy pár Zero, a külsőben pedig, gyönyörű, Shiny Citrine Orange színben pompázó Duo XD várta az érdeklődőket. A svájci illetőségű ReQuest Audio vérbeli luxus music-server szolgáltatta a műsorokat ami, nevéhez híven The Beast, egy igazi bestia. A csodálatos muzsikák hallgatás közben felkeltette figyelmünket egy kis szürke doboz, ami műszer kivitel, nem szabványos méret, vajon mi lehet ez? Mint megtudtuk, a Riviera Audio Laboratories egy fiatal cég, amely innovatív minőségi termékeket állít elő az audio ipar legmagasabb szintjén. A tervező Luca Chiomenti, több, mint 25 éves gyakorlata alapján visszacsatolás nélküli, „A”-osztályú kapcsolástechnikát képviselő elektronikáit szakmai kíváncsiság lengi körül.

A Budapesten frissen bemutatótermet nyitott Allegro Audio felhozatalában megcsodálhattuk a Franco Serblin által tervezett Lignea hangsugárzókat. A művészi módon kivitelezett tömör fa hangszekrényben dolgozó hangszórók igazi hegedű hangokat tudnak produkálni. A Rega zászlós-modellje tette a dolgát, profi módon tapogatta le a barázdákban rejlő muzsikát. A Neat és Chario hangsugárzói most nem kaptak szerepet, de a céggel kötött megállapodásaink alapján a legközelebbi tesztjeinkben mindenképpen bemutatjuk ezeket a modelleket olvasóinknak. Az analóg vonal mellett megkülönböztetett figyelemre méltó az Aria Piccolo+ új, nagy teljesítményű Intel Celeron alaplapot, 3TB HDD vagy tetszés szerint 1/2TB SSD tárolót tartalmazó music szervere, amely 32 bites, 384 kHz (DXD) és DSD64/128 típusú PCM zenei fájlok lejátszását támogatja. A ma létező legjobb metaadat kereséssel rendelkezik a piacon. Kiterjesztett metaadat-mezőkön, teljesen automatikusan a klasszikus műfajok számára (korszak, stílus, hangszer, karmester, zenekar, szólisták, címke) szuper kényelmesen használható.

A Human Audio Musikit néven indította útjára új márkanevét. A friss szemlélet, a formabontó design és a minőség az eddigi 25 év alatt töretlen fejlődött. Sikerült olyan brandet alkotni, mely felíródott a hifi-rajongók bakancslistájára. Az igényes zene hallgatói kultúra köztudatában, részben saját fejlesztésű termékekkel, most a kit-ek, azaz építőkészletek sorát gazdagítja. Az SB Acoustics Satori széria (hangsugárzó KIT) Jantzen Audio váltó alkatrészekkel szerelve, amit a japán Elekit TU-8200SE csöves erősítő – alapértelmezetten 6L6 cső készlettel rendelkező – KIT-je hajtott. A digitális front a Human Audio kiforrott akkumulátoros táplálásával megvalósított multibites NOS D/A konverter KIT-je mutatkozott be, de volt analóg vonalon játszó alacsony árú lemezjátszó. Hitvallásuk: …„A kézzel készített hangrendszerek értelme és egyedi érdeme, hogy létrehozása során egy értékteremtési folyamaton megy át az alkotó, egy semmihez nem hasonlítható személyes viszonya lesz hangrendszeréhez”… – ezt mi is osztjuk, hiszen egykoron így indultak a ma hatalmas presztízzsel rendelkező világmárkák. (a szerk.)

A Music Tools képviseleti vonalához tartozó Harbeth hangsugárzók a BBC hangzás alapjait reprezentálják. A Plinius elektronikák méltó partnerei az angol hangsugárzóknak ez a kiállításon is bebizonyosodott.

72AUDIO/SOLARPRO KFT. A már tavaly nagy sikert aratott MC-trafók választéka kibővült, melléjük csatlakozott a lemezjátszókhoz alkalmazható előerősítő (RIAA). Fő helyet kapott a passzív hangerő szabályzó, bemutatásra került az új erősítő és hangsugárzó is. Így együtt, átgondolt tervezéssel megalkotva, homogén egységet alkotva, igen jó hangzást produkáltak. Mivel az analóg hangzás hívei, így nem maradhatott el egy átalakított, képességei teljében lévő Lenco lemezjátszó sem.

Az OzAUDIO új cég a kiállítók között. Hitvallásának megfelelően az egy-két Watt hangerő teljesítménnyel megszólaló, személyes hangulatú muzsikák megszólaltatására alkalmas készülékeiket és hangsugárzókat mutatták be. A Line Magnetic, a hazánkban egyáltalán nem ismert APPJ cég, a méltán népszerű Cayin és az eddig is kiváló gyártó, a Ming Da termékeit hozzák forgalomba. Ezek az elektronikák szépen szólnak széles sávú hangszórót tartalmazó hangsugárzókkal, amelyek sok előnnyel rendelkeznek, jellemzőjük elsősorban az egyszerűség. Nincs szükség arra, hogy a mély, közép és magas frekvenciákat szűrő-áramkörökkel különböző hangszórókhoz kapcsolunk. Így rögtön elkerülhetők azok a potenciális hibák a mély és magas-hangszórók illesztésénél, amelyek a frekvenciamenet egyenetlenségben vagy a térhatás pontatlanságában jelentkeznének. Továbbá, mivel nem áll szűrő a jel útjában, az erősítő közvetlenül, hatékonyabban, kisebb teljesítmény veszteséggel tudja meghajtani a hangszórót. A ráadás(!) 1-2 Watt erősítő-teljesítménnyel meg lehet hajtani.

A Core Audio szakemberei a digitális műsorfolyam kibontásának mesterei. Küldetésüknek tartják a szüntelen a törekvést az elérhető leghűbb reprodukcióra, legmagasabb hangminőség felé. Nem kis szerepe van a digitális technika megértésének és tanításának. A saját fejlesztésű, kompromisszummentes rezgéscsillapítással és hő-elvezetéssel rendelkező Daido digitális futómű és szerver egyesíti a jelen kor kényelmét és jövő állóságát. A hozzá fejlesztett Denpo DAC tökéletesen illeszkedik a futómű minden paraméteréhez és megjeleníti az összes részletet a muzikalitás maximális kiszolgálásával. Innen már csak egy „jól képzett” hangsugárzó kell és létrejön a csoda, a muzsika.

A L’Auditeur és „főnöke” Nagy László ott volt az elsők között, amikor hazánkban elindult a High-End világa iránti érdeklődés. Minden kiállításon rangos résztvevő, előadásai élményszámba mennek. Ez évben ünneplik fennállásuk 25. évfordulóját, amihez ezúton is gratulálunk.
A bemutatón megcsodálhattuk a Clearaudio Ovation lemezjátszóját a TT-5 tangenciális karral. Meghallgattuk az AudioNet Scientist Ultra erősítőjét és nem utolsó sorban a Sense manufaktúra által készített, kézműves remekmívű, hangsugárzókat. A cég hitvallása szerint az analóg technika jelenti a biztosítékot a High-End minőségű hangzás kialakításra, a tökéletes technológia, a kivitelezés és a design egyetlen célja a legjobb zene reprodukció.

Az Audio Feelings (Austria/Magyarország) hosszas munkával kialakított termékpalettáján csupa ezoterikusnak ható márka termékei találhatóak. Az Ausztriában és Magyarországon is bemutatóteremmel rendelkező kereskedelmi vállalkozás az analóg forrás-eszközöket és a hangsugárzókat tartja a legfontosabb láncszemnek. Érdeklődésünket a legjobban az Aavik erősítői keltették fel, annál is inkább, mert nemzetközileg elismert „demo-emberük” Lars Kristensen, aki tevékenyen közreműködik a cégben, régi ismerősünk. Az Aavik dán illetőségű cég Michael Borresen vezetésével az Ansuz, Aavik és Raidho Acoustic márkák termékfejlesztéssel tökélyre vitték az érzékletes, részletes, naturális hangzást. Itt bizonyosságot nyert, hogy ritkán hallani ilyen erősítőt, amely sima és természetes hangzást szolgáltat. Az analóg vonal elején Thales TTT-slimII lemezjátszó EMT hangszedővel szolgáltatta a talpalávalót. Megcsodálhattuk a Transrotor „emberi léptékű” lemezjátszóját is. A hanglánc végén a Raidho Acoustic álló sugárzói igencsak jól végezték feladatukat.

Az Octogon Audio Kft. bemutatóján a Parasound elektronikái remekeltek, az amerikai illetőségű Polk Audio hangsugárzóiból a legújabb is meghallgatható volt. A legújabb Polk modell, az S60 álló-hangsugárzó élvezetes, gazdag, tiszta, teljes körű hangzást produkál. A Polk Audio szolgáltatja a muzsika dinamikáját a frekvencia átvitel teljes egyenletességével. Az új Terylene magassugárzó kristálytiszta nagyfrekvenciás választ biztosít a legmagasabb üveghangok elérése érdekében, tökéletesen reprodukálja a legújabb, nagy felbontású hangfájlok magas hangtartományát. Az alacsony torzítású, csillámerősített polipropilén membránok négyszeres rétegű lengőtekercsekkel tiszta basszusmenethez vezetnek. Az eddigiekhez képes egyértelműen jobb linearitás és dinamika közép árkategóriában.

 

Az analóg és digitális kiadványok hatalmas választékának és ezzel a zenei kultúrának tevékeny terjesztője, a Vinyl Center, egy kis rögtönzött hanglemezbutikot létesített a folyosói kanyarba, különlegességekkel apellálva a lemezgyűjtők pénztárcájának apadására. A Speakers Corner, ECM, Living Stereo kiadók örökbecsű kiadványai között válogathattunk, volt is vevő szép számmal.

Kiállítási tallózásunkat az M-szinten folytatva, áttörve a szerencsére érdeklődő látogató tömegen, sok érdekes termék kötötte le figyelmünket.

A MUZIX GROUP a hordozható hangrendszerek, hangsugárzók és kiegészítők kereskedelmének nagymestere. Márka és termékválasztékuk a nagy-felbontású digitális audio-csemegék otthoni és utcai felhasználóinak egyaránt kedvez. Az Audiofly fej- és fülhallgatóiban alkalmazott egyedi multi-driver és hibrid technológiák teszik lehetővé az egyedülállóan gazdag és részletes megszólalást, színpadképet. Az Audio-Opus márkájú professzionális DAC/DAP-sorozat lejátszói precíz tervezésének és kimagasló hangminőségének köszönhetően már rengeteg rajongót szereztek világszerte. A Lars&Ivan gyártmányok a német ipari formatervezés letisztult szépségét és ergonomikus funkcionalitását jeleníti meg mindennapjainkban, míg hangzásviláguk a dinamika, precizitás és hanghűség High-End alapelveire építkezve hozza létre mindazt, melyek élvezetére korábban csak otthonainkban volt lehetőség. A Lotoo egy pekingi székhelyű broadcasting/stúdió-technológiai fejlesztő vállalat. A svájci Nagra részére is fejlesztő és gyártó óriás vállalat azonban nem csak a stúdiótechnológiában van otthon, hanem annak hordozható méretűvé “konvertálásában”, igényes fogyasztók részére.

A DJABE Együttes bemutatója a legaktuálisabb kérdést vetette fel. Mit hallgassunk drága hangfelszerelésünkkel? Az együttes, az Audiophile-Szalon által rendelkezésre bocsátott referencia hangláncon tartott bemutatót, nagy-felbontású felvételeiből, az Abbey Road stúdiójában készült analóg mesterszalagokon és hanglemezeken. Most először mindenkinek egyértelművé vált miről is van szó, ha komoly minőségű felvételekről és azok gyártásáról kell példa. Égerházi Attila, az együttes vezetője, a két nap alatt szinte folyamatos előadásában, lépésről lépésre nyomon követhető volt a londoni Abbey Road stúdióban készült felvételek és a róluk készült különböző formátumú hanghordozók közötti különbség. Minden kiadvány, Cd-lemez, DVD-Audio és Lp kapható volt és nem maradhatott el a lemezek dedikálása sem. Akik még nem ismerték a műveket, ott a helyszínen meghallgathatták az Audio-Technica LP5 lemezjátszóin, az AT-HA5050H fejhallgató-erősítőn, az ATH-ADX5000 fejhallgató segítségével. A hangzás kiváló voltát senki nem vonta kétségbe, köszönhető olyan világmárkáknak, mint az Audio Research, a Sonus faber, a Vertere és az Audio-Technica. A mesterszalagokat a Studer A8 stúdió magnetofon játszotta, erősítésről az Audio Research LS28 előerősítő – VT80 végerősítő kombója gondoskodott, a végeredményt – a hangzást – a Sonus faber Stradivari hangsugárzója szolgáltatta.

A házimozi „szakosztály” minden lejátszási, erősítési és akusztikai probléma megoldására felkészült, jeles kiállítója a Home Movie Kft. az EMotiva elektronikáival és hangsugárzóival brillírozott. A rendkívül ötletesen kialakított helység elrendezésben körüljárhatók voltak a termékek, így bárki elölről és hátulról is szemrevételezte a kiállított erősítőket és hangsugárzókat. Mivel a cég tervezéssel, kivitelezéssel, beállítással és kalibrálással is foglalkozik választékukban megtalálhatók az ehhez szükséges eszközök is.

A Neon Multimedia Kft. bemutatóján a házi, hivatali és ipari felhasználású NAS rendszerű file-tárolók atyamestere a Synology bemutatója nyűgözte le a látogatókat. A Revo, iEast, HiMedia, Dune HD, Passzív 3D, termékei mellett két teljesen új iEast lejátszó került bemutatásra. Ezen a kiállításon mutatkozott be először az országban és a fő helyre került a Nativ márkájú mediajátszó/dac/ripper digitális hanglánc. Új forma az új médiaszolgáltatáshoz, végre szemrevaló kijelzővel, multifunkcionalitással, logikus, könnyű kezelhetőséggel. A Nativ készülékek forradalmasítják a nagyfelbontású zenei rendszerekről alkotott képet. Az érintőképernyős vezérlőközpont segítségével kényelmes a hozzáférés az egész világon fellelhető muzsikákhoz. A Nativ nyitott platformmal működik, amely lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy nagyszerű új alkalmazásokat és szolgáltatásokat építsenek a jövőben. Az intelligens otthoni alkalmazások elérésében csak az ég a határ.

A Horn Distribution Kft. szépszámú képviseleti márkáiból húzóágazatainak modelleit hozta a kiállításra. A több termet/szobát megtöltő választékból a Naim-Focal bemutató meghallgatásáért, a folyamatosan nagy létszámú érdeklődés miatt sorba kellett állni. Megérte. Végre egyszer itthon is hallható volt több Focal hangsugárzó egyazon hangrendszerben. Ez mindenképpen hatott a hallgatóságra. A Marantz TT-15S1 típusú analóg forrás sok klasszikus hanglemezzel kényeztette a hallgatóságot. Kiállításra kerültek az EISA díjas Marantz elektronikák, az ND8006/PM8006 streamer/integrált erősítő kombó, és meghallgatható volt a Dali legújabb hangsugárzó arzenálja.

Az AV-Galaxis Kft. bemutatóján a megszokott magas minőségű termékeket kibocsátó márkák kerültek terítékre. A Limar Audio képviseleti portfóliójába tartozó márkák Advance Acoustic, Anthem, Benz Micro, Martin Logan, Paradigm hozták a „formájukat”. Ismét alkalom nyílott a Martin Logan hangsugárzók meghallgatására, hangtérképezésük lefülelésére. Egy Martin Logan hangsugárzó ikonikus érték, egy életre el lehet köteleződni az általa képviselt hangzással. Meghajtást az Anthem erősítőire bízni jó döntés. Az emeleti kiállító-szobában a francia Advance Acoustic készülékeiben lelhetjük örömünket. Kiválóságukat már sok éve bizonyító cég palettája arculat változáson esett át és nagyobb hangsúlyt fektetnek a kisméretű készülékek vásárlói igényének kielégítésére.

Az Audio Centrum a megszokott kiállítási forma mellett most egy kis „néma játékot” játszott. Tette ezt annak okán, hogy a sokak által kifogásolt, a szobákat kettéosztó, elválasztó paravánok eléggé el nem ítélhető módon, nem töltötték be szerepüket. Nemhogy nem szigetelték a helység részekhez az áthallást, de még saját búgó hangja is volt. A cég vezetősége úgy döntött inkább nem ront a lassan húsz éve kialakult jó hírén, nem kíván hangerő versenybe bocsátkozni a hangminőség rovására. A frissen importált Fyne Audio hangsugárzókat bárki illő körülmények között meghallgathatja bemutatótermükben. No, de bőven volt mit bemutatni a kiállításon a fejhallgatózás, annak erősítése és az analóg lemezjátszás tárhazából. A legkellemesebb meglepetést a pro-Ject lemezjátszói közül a zenei legendák sorozatának új modellje a White Album aratta. A Beatles együttes híres lemeze megjelenésének 50. évfordulójára konstruált, teljesen fehér színű lemezjátszó felsorakozott az előd, a Rolling Stones logóját viselő „rivális” mellé. Auralis, Metrum, Aune, MrSpeaker, HiFi Racks márkák képviseletében hatalmas a választék, az összeköttetések kiváló minőségéért még mindig a Nordost kábelei a felelősek:))

 

A méltán népszerű Marshall termékek hálózatba kapcsolható változatait szemrevaló fiatal hölgy mosolya kínálta.

Az Acoustic Center bemutató szobájának közepén csupa eddig a hazai piacon még nem forgalmazott márka, csupa High-End prémium kategóriás termék fogadta a látogatókat. Az Artesania Audio állványzatain bemutatott, Ypsylon gyártmányú elektronikák, a ZenSati kábeleivel csodálatos szimbiózist tudnak teremteni. Ezek mind olyan audiofil és High-End csemegék amikért magyarán szólva „leszáll a repülő”. A cég külföldi vendége Mark Johansen a Zensati tulajdonosa előadásában a kábelek szerepére világított rá. Több, mint negyven éves zenei és fejlesztői tapasztalattal rendelkező Mark Johansen számos áttörő innovációjú, világszínvonalú audio kábelt hozott létre. A zenei élmény elérése attól függ, hogy képes-e hangrendszer a neutralitás, a sebesség és a muzikalitás maximális elérésére. Előadásából új megvilágítást, tudásanyagot profitált a figyelmes hallgatóság. A vendéglátás szempontjából nem közömbös, hogy elismerően nyilatkozott a kiállításról.

A Basys Kft. a Beyerdynamic fejhallgatók bemutatására ötletes állványzatot szerelt bemutató szobájának közepére. Elfért az összes modell, kézhez vehető, meghallgatható állapotba került a rendkívül sok fejhallgató, de a Bose zajszűrős modelljei is kipróbálhatók voltak. Megkülönböztetett figyelmet és természetesen a fő helyet a külön szobában bemutatott Pioneer U-5 fejhallgató erősítő és DAC érdemelte. Szinte a leggazdagabb szolgáltatásokkal és csatlakoztatási lehetőségekkel rendelkező készülék. A japán világmárka történelméhez híven nem „akármikkel” kápráztatja el rajongóit. Az Se-Master 1 fejhallgató babérokra tör. A zömében kézi munkával Japánban készült sorszámozott darabok „Air Studio” és „Hi-Res Audio” minősítéssel rendelkeznek. Ugyanitt megcsodálhattuk a Meze zászlóshajóját, az Empyrean, a világelső izodinamikus hibrid modellt. Mit mondjunk? A prémium anyagok felhasználásával, a kifinomult kézművességgel előállított, kiemelkedő minőségi hangzású, részleteiben feltűnő Meze Empyrean az egyik technológiailag leginnovatívabb, síkmágneses fejhallgató a világon. Nagy vetélytársa a már bevált márkáknak – elállt a szavunk.

Az AV Land Kft. felvállalta a nagy hírű márka a Technics képviseletét. A szenzáció számba menő lehetőséggel élve bemutatta a legnagyobb modellt, az SLR-1000 lemezjátszót, az SE-R1 előfokozattal egybeépített hálózati játszót, a SU-R1 végerősítő fokozatot és az SBR-1 síkmembrános hangsugárzókat. A Technics prémium szegmensét, mint kategóriát, Budapesten még a „régi szép időkben”, a 90-es években sem lehetett kiállítva látni, pedig akkor itthon a Matsushita cégnek saját képviselete volt, japán vezetéssel. Tehát, le a kalappal az AV Land menedzsmentje előtt, hogy mindezt lehetővé tették a nagyérdemű számára.

Az Audiopartner Kft., a Sennheiser évtizedes tapasztalatokkal rendelkező hazai disztribútora most nem a legdrágább termékre, a HE1 luxus modellre, inkább a többi kiválóságra összpontosított. Meghallgattuk a „második” legjobb fejhallgatót HD820 modellt és a felső kategória többi példányát. A kiállító kollégák előadásából végig követhették a látogatók a legendás HD600 fejhallgató reinkarnációját, az egyes változatok, a HD650 és a mai HD660 jellegzetességeit, az alkalmazott szabadalmak tükrében. Természetesen kipróbálható volt mindegyik, ajánlott, az egyes típusokhoz, kategóriákhoz passzoló fejhallgató-erősítő is.

Az Extreme Audio kereskedelmi vállalat több szobában állított ki, szinte a cég teljes márka felhozatalával kirukkolt. Az egyik szobában a Monitor Audio hangsugárzókat musical Fidelity elektronikák, egy másikban Roksan erősítők a Klipsch hangsugárzó legendákat „hajtották”. Talán a legnagyobb benyomást a Synthesys Roma elektroncsöves erősítője és a Triangle „nagy dobozai” a Magellan Cello 2 és a Signature Alpha tették.

A látogatni való termek sorát az idei EISA DÍJ zsűrizett, kitüntetett termékeinek kiállítása fejezte be, ahonnan, nem kis meglepetésre több díjjal jutalmazott termék hiányzott. Nem kívánunk leltárt készíteni az elmaradt termékekről, furcsálljuk az EISA képviselőjének, a rendezőségnek és a termékforgalmazók hozzáállását. Legfőképpen az lepett meg, hogy az EISA díjas termékek egyetlen szobában sem voltak bekapcsolt, meghallgatható állapotban. Azért itt is akadt jócskán szemlélni való.

A kiállító kereskedelmi és gyártó cégek ismét különbözően megfelelő atmoszférát varázsoltak a bemutatott portéka mellé. Szakmai bemutatók és szakelőadások segítettek eligazodni az újdonságok sűrű erdejében. Az igényes látogató közönség ezt azzal hálálta meg, hogy sokan eljöttek, megelégedettségüket itt-ott kacsintással, mosollyal, elismeréssel adták a kiállítók tudtára, ez pedig a legnagyobb öröm, köszönet érte!
Amíg várjuk a huszadik, jubileumi kiállítást, addig „csemegézünk”, teszteljük a most bemutatott újdonságokat!

HiFi_Show_2018

 

Forrás: Hangzásvilág.hu

Ingyenes szállítás

Ingyenes szállítás

100.000 Ft feletti megrendelés esetén, Magyarország egész területére.

Ügyfélszolgálat

Ügyfélszolgálat

Tel: +36209533324, email: info@bartimexaudio.hu Hétfő-Vasárnap 8:00 - 20.00. Bemutató, árukiadás, személyes átvétel kizárólag előre egyeztetett időpontban bemutatótermünkben:1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Fizetési lehetőségek

Fizetési lehetőségek

Webáruházunkban bankkártyával, utánvéttel, előreutalással és bemutatótermi átvétel esetén készpénzzel fizethet.

Garancia

Magyar jótállás

Termékeink tiszta forrásból, márkaimportőrökön keresztül, vagy közvetlen gyári importból érkeznek. A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi és az európai márkaképviseletek támogatásával értékesítjük.

Cégünk erősségei:

- Több mint tíz éves szakmai tapasztalat

- Széles termékválaszték, több mint 3000 féle termék a hi-fi, audiofil és high-end kategóriákban

- Vásárlás előtti és utáni tanácsadás

- Professzionális termék demó a bemutatótermünkben

- A termékeink többsége otthoni körülmények között is kipróbálható

- A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi márkaképviseletek támogatásával értékesítjük


Térkép

terkep

Kapcsolat

Cégnév: Bartimex Audio Bt.

Bemutatóterem:  1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Nyitvatartás: Kizárólag előre egyeztetett időpontban!

Elérhetőség: Tel: +36209533324

Email: info@bartimexaudio.hu

Hírlevél feliratkozás


Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön akcióinkról, újdonságainkról. Feliratkozását egy egyszeri 4%-os kedvezményre jogosító kuponnal honoráljuk!
Használati feltételek
Alulírott, a fenti jelölőnényzet kipipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje, és hírlevelet küldjön a számomra. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom.

Bejelentkezés vagy Regisztráció